پیام تبریک رییس فدراسیون فوتبال که امروز روی خروجی سایت این فدراسیون قرار گرفت، تنها یک پیام ساده نبود. گوشه ای از متن این پیام که اشاره روشنی به خدمت به مردم و کمک به نیازمندان دارد، از تغییر نگاه فدراسیون به فوتبال خبر می دهد.
به گزارش طرفداری، فوتبال در تمام دنیا جدا از این که یک صنعت است و کنار درآمدزایی و ایجاد اشتغال و تولید اشتیاق و حتی تشکیل قدرت، سرگرمی سازی می کند، مسئولیت اجتماعی هم برعهده می گیرد. امروزه فیفا همکاری تنگاتنگی با یونیسف و اکثر بنیادهای نیکوکارانه و عام المنفعه دارد و در چهار گوشه دنیا چه در کمپین های غذا و دارو و چه در کمپین های صلح و فرهنگ سازی، فیفا پرچمدار و پیش قراوول است چراکه فوتبال را در تمام دنیا می شناسند و همین شناخت می تواند باعث استفاده های مثبت از این ورزش، صنعت و یا به زبان بهتر پدیده اجتماعی عامه پسند شود.
چرا رییس فدراسیون فوتبال، پیام اجتماعی را جایگزین پیام ورزشی کرد؟
حالا فدراسیون فوتبال ایران هم در رویکرد تازه خود، می خواهد فوتبال مسئولیت اجتماعی مهمی در جامعه ایران برعهده بگیرد. این که رییس فدراسیون فوتبال در پیام نوروزی خود به جای پرداختن به موضوعات فوتبالی و یا دادن وعده صعود به جام جهانی، روی موضوع کمک به همنوع، خدمت به مردم، یاری رسانی به نیازمندان و حمایت از آسیب دیدگان متمرکز می شود، خبر از یک اتفاق مهم در فوتبال ایران می دهد. اتفاقی که طی روزهای آینده به مرور درباره آن صحبت خواهیم کرد.
فوتبال مدرن، توسعه فوتبال و مسئولیت اجتماعی فوتبال
شهاب عزیزی خادم که با شعار فوتبال مدرن به صحنه انتخابات آمد، توسعه فوتبال را مدنظر قرار داده و برنامه های جالبی مثل برون سپاری لیگ، واگذاری بازی های باشگاهی به باشگاه ها، توسعه فوتبال در سراسر ایران، افزایش بنیه اقتصادی فوتبال، توسعه فوتبال ملی، تربیت نیروی انسانی متخصص، ارتقای دانش نیروی کار فدراسیون و باشگاه ها، تامین آتیه بازیکنان و مربیان ملی مدنظر دارد که اگر موفق به اجرا و انجام آن شود، تحولی شگرف در فوتبال ایران ایجاد خواهد کرد اما کنار این موضوع های مهم، آنچه رییس فدراسیون فوتبال طراحی کرده قرار دادن این ورزش در صف اول ایفای نقش اجتماعی در جامعه است. این که فوتبال مسئولیت اجتماعی خود را برعهده بگیرد، جامعه را به سمت کارهای عام المنفعه سوق بدهد و البته خودش در صف اول هر برنامه نیکوکارانه و امدادرسانی باشد، اگر به مرحله اجرا برسد، فوتبال همانی می شود که باید باشد.
فوتبال جایگاه خود را پس می گیرد
سالهاست می گوییم و می نویسیم فوتبالیست ها قرار نیست الگوی جامعه باشند ولی به خاطر شهرت و محبوبیت شان می توانند مردم را به انجام کارهای مثبت دعوت کنند و مهم تر از همه، خودشان در چالش ها و تنگناها در صف اول خدمت به مردم قرار بگیرند. البته اهالی فوتبال همیشه در بزنگاه های تاریخی و در بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و ... همواره خودجوش به صحنه آمده اند و نمونه بارز این به صحنه آمدن را از احمدرضا عابدزاده در زلزله بم، کریم باقری در زلزله ورزقان و علی دایی در زلزله سرپل ذهاب و کرمانشاهان و قهرمانان بساری در همین وقایع و اتفاقات مشابه دیده ایم اما این که حالا فدراسیون فوتبال می خواهد این نقش آفرینی در صحنه مسئولیت های اجتماعی بخشی از برنامه توسعه فوتبال ایران باشد، اتفاق خوشایندی است که می تواند هویت واقعی فوتبال ما را و ارزش اهالی فوتبال را در جامعه نمایان سازد.
راه اندازی خیریه ستاره های فوتبال؛ به زودی
متاسفانه در تمام این سال ها، عده ای عامدانه توی سر فوتبال زده اند و از فوتبالیست جماعت، مشتی مرفه بی درد ترسیم کردند اما حالا فدراسیون می خواهد جایگاه اجتماعی فوتبال را باز تعریف کند. فوتبال می تواند در فرهنگ سازی، در هر نوع کار عام المنفعه، در امداد رسانی و حتی زدودن تنش و حاکم کردن آرامش در جامعه جوان ایران، پیشرو و پیشگام باشد. این نقش تازه را در سال تازه از فوتبال خواهیم دید. شهاب عزیزی خادم در قدم اول قصد دارد خیریه ای هم با حضور جمعی از اهالی فوتبال، ستاره های سرشناس دهه های مختلف فوتبال و چهره های فرهنگی فوتبال ایران و آن دسته از فوتبالیست های نسل فعلی و نسل های گذشته که دغدغه تحصیل و انجام کار فرهنگی کنار فوتبال را دارند، راه اندازی کند تا فوتبالیست ها این پیام را به جامعه بدهند که فوتبال دیگر صرفا فقط یک بازی، یک سرگرمی و یا حتی یک صنعت نیست و قرار است در خدمت جامعه باشد. این فوتبال را دیگر نمی شود دوست نداشت...