در برنامه Master Tourism قصد داریم ایام عید را به سفرهای مجازی در مناطق مختلف دنیا بپردازیم. پس با ما همراه باشید :
دیوار چین یکی از طولانی ترین و عظیم ترین پروژه های ساخته شده در تاریخ است. این دیوار 21,196 کیلومتر طول (مقایسه شود با محیط ایران که 8,731 کیلومتر است) و 6 تا 14 متر ارتفاع و 4 تا 5 متر عرض و بیش از 25,000 برج دیده بانی داشته است. نام این دیوار در سال 2007 میلادی در لیست عجایب هفتگانه جهان قرار گرفته و امروزه مقصد جذابی برای گردشگران خارجی محسوب میشود.
جاذبه های تاریخی و تاریخچه ی دیوار چین
همونطور که میدانید این دیوار بزرگ برای محافظت از چین در برابر حملات مغولان ساخته شده. در قرن 8 قبل از میلاد برج های نگهبانی در مناطق شمالی چین ساخته شد. در قرن 5 قبل از میلاد قبایل دوک که با هم دشمنی داشتند در کنار هر برج نگهبانی، دیواری کشیدند. در قرن 3 قبل از میلاد پادشاه شی هوانگ تی از سلسله ی کین، چین را به وحدت رساند و قبایل دوک را با هم متحد کرد و دیوارهای دوک ها را به هم پیوند داد که به صورت دیوار بزرگ در مرزهای شمالی بر روی کوه ها درآمد. او میخواست با این کار از حملات دشمن به مراتع شمالی جلوگیری کند. تاریخ دانان چینی اعتقاد دارند که حدود یک میلیون سرباز قادر بودند به طور همزمان در امتداد دیوار چین مستقر شده و برای نبردهای احتمالی آماده باشند. در این زمان طول دیوار چین به 5000 کیلومتر میرسید. برای ساخت این دیوار، افراد زیادی به بیگاری گرفته شدند که بسیاری از آنها در حین کار جان سپردند :
در سلسله هان (۲۰۶ قبل از میلاد–۲۲۰ میلادی) طول دیوار به 10,000 کیلومتر رسید. این دیوار با سنگ های مستطیلی و خشت ساخته شد و پهنای آن برای عبور همزمان 4 اسب کافی بود. از اسب ها برای انتقال سریع سربازان به محل درگیری با دشمن استفاده میشده. در هر برج دیده بانی سلاح های تدافعی و آذوقه ذخیره میکردند تا در جنگ ها امکان واکنش سریع وجود داشته باشه. همچنین هنگامی که دشمن دست به حمله می زد برجهای دیده بانی آتش روشن میکردند و سراسر کشور از حمله آگاه میشدند :
در تاریخ دو هزار و اندی ساله چین، حکمرانان دوران مختلف به ساخت دیوار چین پرداختند. اما هیچکدام از پادشاهان با ساخت دیوار به هدف خود نرسیدند. چون دیوار در جاهای زیادی شکست و مغولها فرصت یورش به چین را پیدا کردند :
بخش اعظم دیوار توسط سلسله ی مینگ(۱۳۶۸ – ۱۶۴۴ میلادی) ساخته شده. آخرین استفاده ی نظامی از این دیوار هم متعلق به سلسله ی مینگ است. هر چند در این دوره هم دیوار نتوانست مانع نفوذ دشمن شود و قبایل منچوری موفق شدند سلسله ی مینگ را شکست داده و چین را فتح کنند :
دیواری که امروزه قابل مشاهده است، دیوار متعلق به سلسله مینگ است که از غرب به دروازه «جایو گوان» در استان گانسو چین و از شرق به ساحل رود یالو جیان در استان لیائونینگ در شمال شرقی چین منتهی شده است که البته اکثر آن تخریب شده و امروزه فقط 7,000 کیلومتر از دیوار سالم باقی مانده است :
بنابراین ساخت دیوار چین 1800 سال طول کشیده و همین ساخته شدن در دوره های تاریخی مختلف، باعث شده بعضی قسمت های آن با بقیه متفاوت باشد. تخمین زده میشود حدود 400,000 کارگر در طول ساخت این دیوار فوت کرده اند. محققان اسکلت های بسیاری در لا به لای خشت های دیوار یافته اند که متعلق به همین کارگران فوت شده میباشد.
معروف ترین افسانه دیوار چین درباره زنی بنام منگ است که شوهرش در هنگام ساخت دیوار میمیرد، زن به کنار دیوار می رود و آنتقدر گریه میکند که بخشی از دیوار ریخته و استخوان های شوهرش نمایان می شود و او آنها را دفن می کند.
جاذبه های طبیعی دیوار چین
اصلی ترین جاذبه گردشگری موجود در اطراف دیوار چین مناظر طبیعی مانند جنگل ها، باتلاق ها، دشت ها و تپه ها می باشد. پوشش گیاهی موجود در اطراف دیوار زیبایی آن را دو چندان کرده است :
زیبا ترین و محبوب ترین بخش دیوار چین، از نظر گردشگران تور چین، در استان ژانگجیاکو قرار گرفته است. آن تصاویری از دیوار چین که معمولا در کتاب ها و سایت ها دیده می شود تصویر همین بخش از دیوار چین است که به دلیل شیب دار و پیچ در پیچ بودن، زیاد استفاده می شود. طبیعت بکر ارتفاعات و کوه ها در هنگام غروب آفتاب این منطقه از دیوار را بسیار جذاب و دیدنی کرده است :
دیوار بادلینگ که بخشی از دیوار چین در نزدیکی شهر پکن هست بیشترین میزان بازدیدکننده را دارد (در سال ۲۰۰۱، ۶۳ میلیون نفر از آن بازدید کردند) و در هفته اول ماه های می و اکتبر تعداد بازدیدکننده های دیوار بادلینگ به ۷۰ هزار نفر در روز نیز میرسد :
اکثر بخش های دیوار چین در مناطق کوهستانی قرار گرفته است، همین امر سبب شده زمستان ها گردشگران کمتری برای بازدید از آن به کشور چین سفر کنند، به طور کلی بهترین زمان بازدید از این دیوار فصل های تابستان و پاییز می باشد. تصویری از دیوار چین در زمستان :
برای بازدید از دیوار در شب چراغ های زیادی در طول دیوار قرار داده شده است که زیبایی مناظر آن را دو چندان میکند :
ممنون که با این برنامه همراه بودید