به نام خدا
کاری از حزب دکتران🎓
موضوع: معرفی رمان ملت عشق
#دکتر_بوک_۴
#ملت_عشق
چهل قاعده عشق که به نام ملت عشق نیز شناخته میشود، توسط نویسنده فرانسوی متولد ترکیه «الیف شافاک» نوشته شده است. رمان عاشقانه ملت عشق که پرفروش ترین کتاب تاریخ ترکیه به حساب می آید، اثری برگرفته از ارتباط عرفانی بین شمس تبریزی و مولانا است که به صورت دو داستان موازی و در هم تنیده روایت میشود. بطن اصلی کتاب حول موضوع عشق و نقش آن در دنیای مدرن امروز نسبت به گذشته می نگرد و چنان آن را از غرب به شرق گسترش می دهد که به زندگی رنگ و بویی عرفانی و زاییده شده از عشق می دهد. اینکه چگونه قطعه سنگی کوچک، برکه ای راکد و خاموش را به تلاطم و جنبش وا می دارد.
ملت عشق در سال ۲۰۱۰ به صورت هم زمان به دو زبان انگلیسی و ترکی منتشر شد. این کتاب تاکنون بیش از ۵۰۰ بار در ترکیه تجدید چاپ و به بیش از ۳۰ زبان زنده ترجمه شده و توانسته رکورد پرفروش ترین کتاب تاریخ ترکیه را نیز به دست آورد.
رمان ملت عشق در پنج فصل گردآوری شده:
فصل اول: خاک: عمق و آرامش
فصل دوم: آب: تغییر و جریان یافتن
فصل سوم: باد: رفتن یا کوچ کردن
فصل چهارم: آتش: گرما و نابودی
فصل پنجم: خلاء: تاثیر نبود چیزها
خلاصه رمان ملت عشق
داستان ملت عشق در دو خط زمانی اتفاق می افتد. اولی در قرن هفتم هجری در قونیه دنبال میشود. زمانی که مولانا به عنوان عالمی بزرگ در شهر قونیه میان مردم شناخته می شد و مردم و طبقه ی حاکم برای او احترام بسیاری قائل بودند. از طرفی شمس در آستانه ی چهل سالگی احساس می کند به زودی از دنیا می رود و می خواهد از چهل قانون عشقی که در زندگیش درک کرده برای کسی بگوید. دیدار میان صوفی و عالم و ماجراهایی که در این میان می افتد خواننده را تا آخر داستان درگیر می کند.
دومین روایت داستان در ۱۴ قرن بعد در بوستون آمریکا اتفاق می افتد. زمانی که اللا روبینشتاین در آستانه ی چهل سالگی است و به تازگی ویراستاری کتابی را پذیرفته است. اللا درگیر نوعی رخوت و روزمرگی است و زندگیش از جنبه های متفاوت با مشکلاتی روبروست اما این کتاب که «چهل قانون عشق» نام دارد و در واقع همان ماجرای دیدار شمس و مولاناست، به شدت زندگی او را تحت تاثیر قرار می دهد.
الیف شافاک این دو روایت را با رفت و برگشتی ماهرانه به یکدیگر پیوند می دهد. تا حدی که برای لحظاتی حتی خواننده متوجه تغییر زمان نمی شود. اینکه عشق چگونه می تواند در هر زمانی بی هیچ کم و زیادی زیرِ زندگی کسی را رو کند، در کتاب ملت عشق محور داستان است.
الیف شافاک در این کتاب از تغییری صحبت می کند که عشق در زندگی انسانها ایجاد می کند. از معنایی که به واسطه ی تجربه ی عشق انسان ها در زندگیشان می توانند درک کنند.
جملاتی از رمان ملت عشق
عمری که بی عشق بگذرد، بیهوده گذشته.نپرس که آیا باید در پی عشق الهی باشیم یا عشق مجازی، عشق زمینی یا عشق آسمانی یا عشق جسمانی؟ از تفاوت ها تفاوت می زاید. حال آن که به هیچ متمم و صفتی نیاز ندارد عشق. خود به تنهایی دنیایی است عشق. یا درست در میانش هستی، در آتشش، یا در بیرونش هستی، در حسرتش.
کائنات وجودی واحد است. همه چیز و همه کس با نخی نامرئی به هم بسته اند.مبادا آه کسی را برآوری؛ مبادا دیگری را، به خصوص اگر از تو ضعیفتر باشد، بیازاری. فراموش نکن اندوه آدمی تنها در آن سوی دنیا ممکن است همه انسانها را اندوهگین کند و شادمانی یک نفر ممکن است همه را شادمان کند.
از معروف ترین ترجمه های این کتاب، ترجمه ی ارسلان فصیحی با نام « ملت عشق » و انتشارات ققنوس است.