دیده شدن چهره علیرضا حقیقی و وریا غفوری روی بیلبوردهای کلانشهر تهران نشان از آن دارد که شکل تبلیغات محیطی در سطح شهر در حال تغییر کردن است.
به گزارش طرفداری، در هفته های گذشته دو اتفاق جالب در سطح شهر تهران رخ داده است، از یکی دو هفته پیش عکس علیرضا حقیقی در بیلبوردهای سطح شهر تهران دیده می شد که ظاهرا او در حال تبلیغ یک موسسه مالی است، در حالی که این بازیکن در حال حاضر نه ملی پوش است و نه در استقلال و پرسپولیس بازی می کند اما چون او چهره خوبی دارد، برای این موسسه جذاب بوده است.
همچنین وریا غفوری هم به عنوان کاپیتان استقلال چند روزی است که قراردادی با یک شرکت امضا کرده است و در حال حاضر چهره اش روی بیلبوردهای سطح شهر تهران دیده می شود.
البته از کمی قبل تر علی کریمی فعالیت های اقتصادی مالک خیبر خرم آباد را تبلیغ می کند، با این توضیح که این شرکت در ابتدا قصد داشت با شجاع خلیل زاده کار کند و شجاع با حضوئر در آتلیه با کلاه ایمنی عکاسی کرد اما با توجه به اینکه این بازیکن قرارداد خود را با پرسپولیس یکطرفه فسخ کرد، مالک باشگاه خیبر که خودش را یک پرسپولیس دو آتشه می داند ترجیح داد قرارداد تبلیغاتی این بازیکن را فسخ کند تا چهره علی کریمی که خودش به عنوان مشاور در این شرکت فعالیت می کند روی بیلبوردهای مربوطبه ساخت و ساز این شرکت دیده شود.
آخرین باری که چهره فوتبالیست ها را به صورت دسته جمعی روی بیلبوردهای تبلیغاتی دیده بودیم، مربوط به چند سال پیش می شود که یک اپراتور تلفن همراه همزمان اسپانسر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بود، در آن زمان این اسپانسر مشترک با تصویر بازیکنان استقلال و پرسپولیس مردم را ترغیب می کرد به بهانه کمک به تیم محبوب شان یک پیامک بدهند و با هر پیامک 200 تومن از حسابشان کم می شد!
البته در این چند ساله به صورت پراکنده شاهد تبلیغ چهره های دیگری در فوتبال هم بوده ایم، مثل تبلیغ خمیر دندان از سوی کریم باقری، ماست به وسیله مهدی مهدوی کیا و بستنی با تصویر مهدی رحمتی که به نظر بیشتر از اینکه برای این شرکت ها مفید باشد، دستمایه شوخی و کری خوانی هواداران فوتبال شده بود.
سال ها پیش در حد فاصل مقام سومی تیم ملی در جام ملتهای آسیا 2004 تا یکی دو سال پس از حضور تیم ملی در جام جهانی 2006 اقبال عمومی با فوتبالیست ها بود و علاوه بر این که جواد نکونام را در حال تبلیغ روغن موتور می دیدیم، اغلب ملی پوشان درآمدهای تبلیغاتی هم داشتند و حتی ابراهیم میرزاپور هم بدون آن که لژیونر باشد یا در استقلال و پرسپولیس بازی کند، کولر گازی تبلیغ می کرد اما ناکامی تیم ملی در راه رسیدن به جام جهانی 2010 فوتبالیست ها را از روی بیلبوردها پایین کشید و کم کم هنرمندان جای آنها را گرفتند و از ساعت مچی تا آب میوه تبلیغ کردند! هرچند در سال های اخیر برانکو سفیر یک برند ساعت شد، کی روش سفیر یک بانک و جهانبخش مدل تبلیغاتی یک شامپو ولی نبض بازار تا همین چند مدت قبل که کرونا بازار تبلیغات را سرد کرد و از رونق انداخت، در دست خواننده ها و هنرپیشه ها بود.
در این بین به نظر می رسد آنچه باعث شده بازیکنان فوتبال دوباره برای برندهای مختلف جذابیت پیدا کنند، مشکلات اقتصادی کشور است چراکه قیمت بازیگران و خواننده ها به مراتب از ورزشکاران گران تر است و خیلی از شرکت ها امکان پرداخت چنین پول هایی را ندارند، پس چه بهتر که بازیکنان فوتبال را انتخاب کنند چون آنها هم معروف هستند و هم بخشی از جامعه آنها را دوست دارند و هم قیمت شان برای رفتن روی بیلبورد از هنرپیشه ها و خواننده های مطرح ارزان تر است.