اورا بیرحمترین شاه ایران میخوانند ولی....
مهمترین اقدامات آقا محمد خان قاجار
اقدامات آقا محمد خان قاجار در طول مدت ۳ سال پادشاهی؛ از تاریخ ۱۱۷۳ خورشیدی (۱۷۹۴ میلادی) تا تاریخ ۱۱۷۶ خورشیدی (۱۷۹۷ میلادی)
عصراسلام: انتخاب تهران به عنوان پايتخت از ابتكارات او بود. اين شهر بواسطه دارا بودن چشمهها و فزونی قنات و باغات و استعداد كشاورزی يكی از بزرگترين و بهترين شهرهای ايران گرديد.
- نتيجه لشكركشیها و زد و خوردهای آقا محمد خان آن بود كه بيشتر حكام سركش و مدعيان سلطنت را در نقاط جنوبی کشور؛ اصفهان، شيراز، كرمان و سرانجام آذربايجان ، مغلوب و نابود ساخت و بر اثر همين فتوحات نيرومند شد و در تهران بر تخت سلطنت نشست.
- تصرف گرجستان و شكست دادن هراكليوس و دفع روسها و تصرف قلعه شوش.
- به رسمیت شناختن اهل کتاب؛ مسیحیان، یهودیان، و زرتشتیان. (آنها در دوران حکومت او اجازه یافتند در روزهای بارانی از خانه خارج شوند، تا پیش از آن اگر پیروان ادیان دیگر در روزهای بارانی از خانه خارج میشدند چون نجس بودند مجازات میشدند. همچنین به آنها اجازه داد برای خود عبادتگاه بسازند. در دوره آقا محمد خان اهانت کنندگان به ادیان کتابی به شدت مجازات میشدند)
- فرستادن نماینده (اسماعیل آقای مکری) به بخارا برای مذاکره با شاه سعیدخان حاکم مرو جهت جلوگیری از فروش هزاران نفر اهالی ایرانی و اسیر مرو و اخطار به او.
- یکپارچه کردن کشور که در زمان زندیه به چند قسمت تقسیم شده بود و فتح کردن سرزمینهای بسیار و افزایش دادن مرزهای ایران تا شمال دریای خزر.
- خریدن و آزاد کردن بردگان مسلمان برای جلوگیری از خرید و فروش آنها.
- تصرف خراسان که توسط نوه كور نادر اداره میشد.
- جلوگیری از هجوم ازبكها و سرنگونی حاكم بخارا جان بيگ و شهر را بدون جنگ به تصرف در آورد.
تمجید ناپلئون بناپارت از آغا محمد خان قاجار
ناپلئون بناپارت در فوریه سال ۱۸۰۵ نامهای به فتحعلیشاه مینویسد ودر آن نامه از آقا محمد خان قاجار تمجید میکند. امپراتور وقت فرانسه در توصیف جنگها و آشوبهای داخلی ایران پس از نادرشاه تا زمان سلطنت قاجارها مینویسد: "پیشینیان تو لابد از یک قرن به این طرف لایق حکمرانی چنین ملّتی نبودهاند که گذاشتهاند از نفاق خانگی آزار ببینند واز بین بروند. "
وی در توصیف آقا محمد خان قاجار عموی فتحعلی شاه و بنیانگذار سلسله قاجاریه مینویسد: " تنها محمد شاه (آقامحمدخان قاجار) عموی تو در نظر من شاهانه زندگی کرده و خسروانه اندیشیده است،