خوشبختانه فلیک توانست در دو دیدار ابتدایی آلمان به خصوص در برابر ارمنستان، نتایج فوق العاده ای بگیرد و تیم را از بحرانی که اواخر دوره لوو ایجاد شده بود نجات بدهد و به صدر جدول برساند. ضمن اینکه تساوی ارمنستان و مقدونیه شمالی بنفع آلمان تمام شد و الان ژرمنها با خیالی نسبتا آسوده، مالک سرنوشت خودشان هستند. اگر چه لوو پس از جام کنفدراسیونهای 2017 هرگز از جانب کارشناسان و هواداران نمره قابل قبولی نگرفت، ولی اوضاع برای این مربی خوش تیپ (حد اقل تا جام کنفدراسیونها!!!) همیشه بر این منوال نبود و این مربی به خصوص در سالهای نخستین و میانی سرمربی گریش در مانشافت، نتایج بمراتب قابل قبول تر و بعضا فوق العاده درخشانی کسب کرده بود که نتایج یک سوم پایانی مربی گری وی باعث شد گرد و غبار کم لطفی، فراموشی و بعضا انکار های مغرضانه روی نتایج و افتخارات دو سوم ابتدایی این مربی نیز بنشیند. در زیر نگاهی به اولین و آخرین نتایج این مربی در مسابقات مختلف و همچنین رکوردهای ملی و جهانی این سر مربی پر افتخار (و البته مغضوب) خواهیم داشت. نتایجی که نه فقط برای جانشین شایسته اش، هانس دیتر فلیک که برای هر سر مربی در تاریخ و آینده آلمان و جهان نیز می تواند یک چالش جدی باشد.
اولین بازی دوستانه 3-0 برد سوئد
آخرین بازی دوستانه برد 7-1 لاتویا
اولین انتخابی یورو برد 1-0 ایرلند
آخرین انتخابی یورو برد 2-1 گرجستان
اولین بازی یورو برد 2-0 لهستان
آخرین بازی یورو باخت 2-0 انگلیس
اولین انتخابی جام جهانی برد 6-0 لیختن اشتاین
آخرین انتخابی جام جهانی باخت 2-1 مقدونیه شمالی
اولین بازی جام جهانی برد 4-0 استرالیا
آخرین بازی جام جهانی باخت 2-0 کره جنوبی
اولین بازی جام کنفدراسیونها برد 3-2 استرالیا
آخرین بازی جام کنفدراسیونها برد 1-0 شیلی (البته فاصله اولین و آخرین بازی وی در جام کنفدراسیونها فقط چهار بازی بوده)
اولین لیگ ملتها مساوی بدون گل مقابل فرانسه
آخرین لیگ ملتها باخت 6-0 اسپانیا
پرگل ترین برد 13-0 سان مارینو انتخابی یورو 2008
پرگل ترین باخت 6-0 اسپانیا لیگ ملتها 2021
بهترین پیروزی ها 4-0 آرژانتین و پرتغال جامهای جهانی 2010 و 2014 4-1 انگلیس جام جهانی 2010 و 7-1 برزیل جام جهانی 2014
پرگل ترین و بدترین باخت 6-0 اسپانیا لیگ ملتها 2021
بزرگترین دستاورد قهرمانی جام جهانی 2014 (نخستین بار برای تیمی غیر بومی در امریکای جنوبی)
بزرگترین ناکامی حذف در گروهی جام جهانی 2018 (نخستین بار برای آلمان، البته فرمت مسابقات 1938 تک حذفی و فاقد دور گروهی بود. و الا در آن مسابقات هم آلمان دور اول از مسابقات کنار رفت و مقابل سوئیس حذف شد که در نوع خود شگفتی بود. جالب آنکه زپ هربرگر دقیقا در تورنمنت بعدی که سرمربی آلمان بود یعنی 1954، معجزه برن را رقم زد و نخستین قهرمانی آلمان را کسب نمود. لوو هم بر عکس پس از قهرمانی افتخار آمیزش در تورنمنت بعدی در دور گروهی حذف شد.)
رکوردهای جهانی (به عنوان سرمربی تیم ملی) : 91 برد رسمی، 124 برد، 467 گل زده، قهرمانی در امریکای جنوبی توسط تیمی غیر بومی
رکوردهای ملی : نخستین برد رسمی مقابل برزیل جام جهانی 2014، نخستین حذف ایتالیا در مرحله حذفی یورو 2016، نخستین پیروزی در خاک برزیل 2014، نخستین قهرمانی آلمان در جام کنفدراسیونها
طلسم شکنیها : بردن اسپانیا بعد از 14 سال، بردن اسپانیا در اسپانیا بعد از 32 سال (هر دو با برد سال 2014 در بازی دوستانه)
بردن ایتالیا بعد از 21 سال (4-1 برد دوستانه در سال 2016) و نخستین حذف این تیم در دیداری حذفی که در ضربات پنالتی یورو 2016 رخ داد.
بردن انگلیس در آلمان بعد از 32 سال (برد 1-0 دوستانه در سال 2017)
بردن برزیل بعد از 18 سال (برد 3-2 دوستانه در سال 2011)، بردن برزیل در برزیل برای نخستین بار (7-1 معروف جام جهانی 2014)
بردن فرانسه بعد از 26 سال، بردن فرانسه در فرانسه بعد از 78 سال (هر دو در جریان برد 2-1 دوستانه فرانسه در سال 2013)
قهرمانی جام جهانی فوتبال پس از 24 سال
همانطور که ملاحظه می شود تمام افتخارات و نتایج خوب یواخیم لوو در سالهای 2006 تا 2017 رخ داده و تمام نتایج فاجعه بار این سرمربی در یک سوم پایانی یعنی در سالهای 2018 تا 2021 رخ داده است. نشان می دهد که انتخاب وی کاملا درست بوده و او تیم را از وضعیت بحرانی خارج ساخته است، ولی متاسفانه پس از جام جهانی 2018 بجای اینکه بر کنار شود یا استعفا دهد، ادامه میدهد تا زمان به ضرر او و افتخاراتی که کسب نموده، معادلات را بر هم بزند و حتی عده ای از این سخن برانند که سهم لوو فقط ناکامیها بوده و موفقیتهای آلمان باید به پای افرادی چون گواردیولا، هانس دیتر فلیک و غیره نوشته شود. ادعایی که مطرح نمودن آن بی انصافی است. یا حتی گروهی کسب قهرمانی جام جهانی، قهرمانی جام کنفدراسیونها و نایب قهرمانی یورو را ناکافی دانسته و ادعا کرده اند، اگر شخص دیگری بجز لوو سرمربی بود، افتخارات بیشتری کسب می شد. در واقع در یک تقسیم بندی مغرضانه مثلا در بازی نیمه نهایی 2012 مقابل ایتالیا چون به ناکامی ختم شده است، اسمی از فلیک به میان نمی آید و دوستان تمام تقصیرات را به گردن لوو می اندازند. تجربه نشان داده تلاش برای قانع کردن دیگران (افرادی که تصمیم خود را به هر دلیل گرفته اند) بی فایده است. اینجانب در مقاله مفصل دیگری با عنوان "یواخیم لوو، منجی یا متهم" به تفصیل دیدگاههای مختلف را شرح داده و نظر خودم را هم راجع به آن دیدگاهها با دلایلی که از دید خودم منطقی (و قطعا از دید منتقدان لوو غیرمنطقی ولی توسط افراد بی طرف قابل بررسی می باشد) مطرح نموده ام.