برای مدت زمانی طولانی، بسیاری از بازیکنان تاتنهام بهانه داشتند. پوچتینو به بن بست رسیده بود، دوران اوج مورینیو مربوط به گذشته هاست و نونو اسپیریتو هم هرگز به اندازه کافی خوب نبود. درست یا غلط، آن دسته از بازیکنان تاتنهام که طی دو فصل اخیر عملکردی پایین تر از حد انتظار داشته اند، می توانند به این دلایل برای کسب نتایج ضعیف باشگاه اشاره کنند.
طرفداری | به گزارش تلگراف، حالا آنتونیو کونته پرافتخار جانشین نونو اسپیریتو روی نیمکت تاتنهام می شود. حالا دیگر بهانه ای وجود ندارد و اگر بازیکنان تاتنهام بازهم ناکام بمانند، دیگر تردیدی وجود ندارد که این بار تقصیر ناکامی ها بر گردن آن هاست. در مورد توانایی کونته برای گرفتن بهترین بازی از تیمش، هیچ تردیدی وجود ندارد و به هیچ عنوان نمی توان کارنامه دوران سرمربیگری آنتونیو کونته را زیر سوال برد.
او بهترین ها را بهتر کرده و هر کجا که بوده، توانسته قهرمان شود. برای اطمینان از خوب بودن کار کونته، باید از روملو لوکاکو، سسک فابرگاس و لئوناردو بونوچی درباره کونته سوال کنید. لوکاکو توانست زیر نظر کونته به یک مهاجم کلاس جهانی تبدیل شود، فابرگاس اعتراف کرد این سرمربی ایتالیایی سطح بازی اش را به جایی رساند که هرگز باور نمی کرد به آن نقطه برسد و بونوچی هم اشاره کرده کونته کسی بود که روند دوران حرفه ای اش را به طور کلی تغییر داد. این لیست مطمئننا می تواند طولانی تر از این ها باشد. اگر هر یک از بازیکنان تاتنهام کوچک ترین تردیدی درباره پیشرفت کارها زیر نظر کونته داشته باشد، باید آن ها را به مصاحبه ای او با تیری آنری، هم تیمی سابقش در یوونتوس انجام داده بود ارجاع دهیم. کونته گفته بود:
همیشه درباره تربیت و احترام صحبت می کنم. من چنین چیزی را طلب می کنم چون خودم این ها را رعایت می کنم. احترام می گذارم و در ازایش احترام می خواهم اما اگر کسی در جلسات تمرینی رویکرد خوبی نداشته باشد یا رفتار خوبی از خودش نشان ندهد، ترجیح می دهم او را بکشم.
بازیکنان حداقل در اوایل کار، کونته را دوست ندارند و زیر نظر او آسوده نخواهند بود. هنگامی که کونته به تازگی به چلسی رفته بود، فابرگاس در ابتدای کار از این که به صورت چرخشی به کار گرفته می شد یا نیمکت نشین می شد، ابراز ناراحتی می کرد چرا که کونته می خواست فابرگاس فضای بیشتری را در زمین پوشش دهد. با این حال هافبک اسپانیایی به قدر کافی باهوش بود که سریعا متوجه شود یا باید مطابق میل کونته بازی کند و یا در استمفوردبریج هیچ جایی نخواهد داشت. فابرگاس مسیر اول را برگزید و بعدا مدعی شد به بازیکنی تبدیل شد که بدون این سرمربی ایتالیایی، نمی توانست به چنین سطحی برسد. فابرگاس در تیمی که آنتونیو کونته آن را به قهرمانی لیگ برتر رساند، نقشی کلیدی ایفا کرد؛ او پشت سر هم برای دیگو کوستایی که بعدا با کونته به مشکل خورد و به خاطر آن پیامک معروف از چلسی جدا شد، پاس گل ارسال می کرد.
کوستا بهترین گلزن چلسی بود اما در ژانویه 2018 مجبور شد راهی فوتبال چین شود چرا که این مهاجم اسپانیایی دیگر کسی نبود که کونته به او اعتماد داشته باشد. در تیم نونو اسپیریتو، هری کین آن قدر شجاعت داشت که تعطیلات تابستانی اش را تمدید کند اما اگر به جای نونو، کونته از همان اول فصل سرمربی تاتنهام بود، هری کین بازهم جرات چنین چیزی را به خودش می داد؟ خیلی بعید است، احتمالا نه.
طی سال های اخیر، محیط باشگاه تاتنهام برای برخی از بازیکنان این تیم بیش از حد دنج و آرام بود اما حالا آن ها بدون لحاظ شدن نام یا شخصیت شان، باید منتظر یک شوک ناخوشایند باشند. کونته یک شخصیت زودجوش است و رابطه او با دنیل لوی، شخصی که معمولا بیشتر حامی بازیکنانش است تا سرمربی، جذاب خواهد بود. اما درسی که از دوران کونته در چلسی می توان گرفت، این است حداقل برای فصل اول هم که شده، کونته و دنیل لوی وارد نبرد و جنجال های کش دار نمی شوند. فصل اول کونته در چلسی، موفق ترین فصل سرمربیگری او در چلسی بود. در آن زمان مایکل امنالو مدیر ورزشی باشگاه بود. یکی از حسرت های کونته در طول دورانش در غرب لندن این است که او در اول کار به امنالو که روابط خوبی در سطح بین المللی داشت، نمی توانست اعتماد کند اما در نهایت این امنالو بود که نقش میانجی و برقرار کننده صلح را میان کونته و هیئت مدیره چلسی ایفا می کرد. پس از جدایی امنالو، رابطه کونته با برخی از چهره های مهم باشگاه چلسی تیره شد و این جاست که نقش فابیو پاراتیچی به عنوان مدیر ورزشی تاتنهام می تواند کلیدی باشد.
پاراتیچی و کونته پیش تر در یوونتوس با یکدیگر کار کرده اند و رابطه خوب آن ها یک عامل تعیین کننده در راستای آمدن او به تاتنهام بوده است. به عنوان یک مدیر ورزشی، مسئولیت پاراتیچی این است که هرروز با سرمربی تیم در ارتباط باشد. کونته مطمئئنا از رابطه خوب با دنیل لوی استقبال می کند اما این احتمالا پاراتیچی خواهد بود که هرروز با سرمربی تیم ملاقات می کند و سعی پاراتیچی بر این خواهد بود که خواسته های کونته در فصل نقل و انتقالات را برآورده کند.
کلیشه ای علیه کونته وجود دارد که می گوید او یک سرمربی پر خرج است و به خریدهای گران قیمت تکیه می کند. بدون شک کونته درخواست جذب بازیکنانی را برای بستن بهترین تیم ممکن خواهد داد اما کونته بهترین بازی ممکن را از خریدهایش می گیرد. در چلسی، مارکوس آلونسو بنا به درخواست کونته خریداری شد و او زیر نظر این سرمربی 52 ساله به یکی از بهترین وینگ بک های چپ جهان فوتبال تبدیل شد. ویکتور موزس، بازیکنی که معمولا در چلسی نادیده گرفته می شد، توانست در پست جدید وینگ بک راست بدرخشد. کونته همچنین توانست با بازگرداندن داوید لوییز، فصل آخر جان تری در چلسی را به خوبی مدیریت کند. کونته به همه بازیکنان تاتنهام فرصت خواهد داد و این دیگر بر عهده خود بازیکنان است که به جای غر زدن درباره قدرتمندتر بودن سایر تیم ها، از فرصت استفاده کنند و خودشان را نشان دهند.
اگرچه هواداران تاتنهام با استخدام نونو و اخراج مورینیو کاملا متقاعد نشدند اما حالا آن ها هم احساس می کنند که استخدام کونته یک حرکت بزرگ برای تاتنهام است، به خصوص در این برهه سخت تیم شان که معلوم نبود چه کسی حاضر است این مسئولیت را قبول کند. غیر از پپ گواردیولا و یورگن کلوپ، کونته تنها سرمربی در دهه اخیر است که توانسته بیش از 90 امتیاز در لیگ برتر انگلیس کسب کند و خلاف این دو سرمربی اسپانیایی و آلمانی، او در اولین فصل حضورش در انگلیس توانسته قهرمان لیگ شود. چنین دستاوردی شاید همچنان قدر نادیده مانده باشد حالا "برنده سریالی" در تاتنهام چالش بزرگ تری را نسبت به چلسی در پیش دارد.
به قلم مت لاو از تلگراف