![](https://static2.jamaran.news/thumbnail/A4DbTA37XsRk/kzxwgq-JKBXtdnsW2DbwP7TrlD6N4XU8Y9m8yC_4JgzeX92dFRclofWL6GMbb9kfywpgzrCJSonkiG3pI_QvVJMtK7Jf75PBGtYL0VaS0-8x2b6GkjiGOQ,,/%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1+%282%29.jpg)
عموما افراد مبتلا به بیماری های نشیمنگاهی مثل بواسیر یا هموروئید، دوست ندارند تا زمانی که مجبور نشده اند در مورد بیماری شان با کسی صحبت کنند یا به پزشک مراجعه کنند. این رفتار علاوه بر اینکه کمکی به بهبود خود به خودی بیماری نخواهد کرد، ممکن است عوارضی را برای بیمار ایجاد کند که درمان هموروئید را بسیار سختتر می کند.
این عارضه به دو شکل هموروئید داخلی و خارجی ایجاد می شود که در ادامه به بررسی علت، علائم و روش های درمان هر یک خواهیم پرداخت:
انواع هموروئید
هموروئید می تواند در داخل یا خارجی مقعد ایجاد شود که با توجه به محل دقیق ایجاد آن به دو نوع بواسیر داخلی و خارجی تقسیم می شود. البته بعضی از بیماران ممکن است بطور همزمان به هر دو نوع داخلی و خارجی مبتلا شوند.
بواسیر داخلی: بواسیر یا هموروئید داخلی، به ایجاد آسیب و التهاب در رگ های داخلی مقعد اطلاق می شود. هرچقدر این عارضه پیشرفت کند، تورم زائده های هموروئیدی داخل مقعد بیشتر شده و این عروق متورم می توانند از مقعد بیرون بزنند و دچار پرولاپس شوند.
درمان هموروئید داخلی پیشرفته و پرولاپس شده نباید به تعویق بیفتد. زیرا علاوه بر اینکه بیمار متحمل درد و ناراحتی زیادی می شود، با پیشرفت بیماری درمان هم پیچیده و سخت تر می شود.
با توجه به وضعیت تورم و بیرون زدگی عروق درگیر بواسیر یا هموروئید داخلی، این عارضه به چهار درجه تقسیم می شود:
درجه یک: در این مرحله عروق داخل مقعد و متورم شده اند.
درجه دو: در گرید دو بواسیر داخلی، عروق بواسیری هنگام دفع خارج می شوند و مجدد به جای خود بر میگردند.
درجه سه: وقتی برای برگشتن عروق بواسیری به سر جای خود نیاز به نیروی خارجی باشد، هموروئید داخلی شما گرید 3 است.
درجه چهار: در این مرحله شدت بیرون زدگی به اندازه ایست که باید هر چه سریع تر لیزر یا جراحی بواسیر انجام شود.
بواسیر خارجی: در هموروئید خارجی تورم و ترک خوردگی در رگ های بیرون و اطراف مقعد ایجاد می شود و باعث تورم، خارش و ترک خوردگی در این ناحیه می شود. علائم این نوع هموروئید معمولا شدیدتر است و گاهی ممکن است به بواسیر ترومبوزه تبدیل شود. به همین دلیل افراد هنگام مواجهه با چنین علائم آزاردهنده ای، به دنبال راه های درمان سریع بواسیر خارجی هستند.
رایج ترین راه های درمان هموروئید داخلی و خارجی
در حقیقت تنها راه درمان قطعی و بدون بازگشت بواسیر یا هموروئید روش های جراحی و لیزر هستند که با توجه به شرایط بیماری و طبق نظر پزشک بهترین درمان تجویز می شود. روش های درمان قطعی هموروئید داخلی و خارجی به شرح زیر است:
لیزر هموروئید
بهترین راه درمان هموروئید، عمل سرپایی لیزر است که تا حد زیادی جایگزین جراحی های سنتی و قدیمی شده است. عمل لیزر هموروئید در کلینیک یا مطب و در کمتر از نیم ساعت و بدون نیاز به بیهوشی انجام میشود.
این عمل سرپایی با حداقل درد و خونریزی انجام می شود و بیمار بلافاصله بعد از جراحی مرخص می شود. همچنین دوران نقاهت عمل لیزر بواسیر بسیار کوتاه است و بیمار خیلی زود به فعالیت های روزمره خود بر می گردد.
همچنین نیازی به نگرانی درباره عوارض لیزر بواسیر نیست، زیرا این عمل هیچگونه عوارضی ندارد و احتمال عود مجدد بیماری در این روش تقریبا صفر است.
هموروئیدکتومی باز و بسته
در این روش زائده های بواسیری بوسیله تیغ جراحی بطور کامل حذف می شوند. این جراحی ممکن است تحت بیهوشی انجام شود و معمولا بیمار تا یک روز بعد از عمل در بیمارستان بستری می شود.
در روش هموروئیدکتومی باز بعد از حذف زائده ها، زخم جراحی را نمی بندند تا طی زمان و خود به خود ترمیم شود. پانسمان محل جراحی باید مرتب تعویض شود و حدود چند هفته زمان لازم است تا زخم کاملا ترمیم شود.
در روش هموروئیدکتومی بسته در انتهای جراحی، زخم را با بخیه می بندند و در این روش احتمال عفونت کمی بیشتر است. به همین دلیل باید مراقبت های بعد از عمل به خوبی انجام شود.
بواسیر داخلی و خارجی و راه درمان قطعی انواع هموروئید - جماران نیوز