علی خسروی در ماجرای VAR توپ را به زمین وزارت امور خارجه، دولت، کمیته ملی المپیک و هر جایی انداخته غیر از مقصر اصلی که بی شک فدراسیون فوتبال است؛ متولی فوتبال ایران فدراسیون فوتبال است نه دولت و...
به گزارش طرفداری، عضو کمیته داوران درمورد آخرین رایزنیهای این کمیته درمورد سیستم کمک داور ویدیویی، گفت کمیته داوران درخواست داده و باید حسن کامرانیفر پیگیریها را انجام بدهد. من و خداداد افشاریان بارها با ارسال نامههایی به دبیرکل و میرشاد ماجدی، سرپرست فدراسیون درخواست کردیم. اکنون باید مسئولان اصلی فدراسیون اقدام کنند، در این قضیه وزارت امور خارجه و دولت باید به داوران کمک کنند.
آقای خسروی، باز هم تحریم؟ شما با ما چند چند هستی؟
اما بی تعارف باید به علی خسروی گفت مشکل از اینفانتنیو، تحریم ها، دولت یا وزارت امور خارجه نیست. همانطور که رسانه طرفداری برای اولین بار افشا کرد حداقل 2 شرکت از مجموع 5 شرکت مورد تایید FIFA، خودشان با فدراسیون فوتبال ایران مکاتبه رسمی کردند و اسناد مورد تایید وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی ارایه کردند تا VAR را در کشور راه اندازی کنند ولی بعد از 11 ماه خلاف آداب اداری و روابط بین المللی هیچ پاسخی از فدراسیون منفعل دریافت نکردند (اینجا بخوانید: اعلام آمادگی شرکت های مورد تایید فیفا برای راه اندازی VAR در ایران + سند)
آیا اینفانتنیو یا وزیر امور خارجه کشور باید پشت سیستم دپارتمان بین الملل فدراسیون بنشیند و به جای آقایان پاسخ شرکت های مورد تایید FIFA را بدهد و با شرکت ها مذاکره کند؟
لطفا آدرس غلط به مردم ندهید و مشکلی اگر هست آن را از داخل فدراسیون و مافیای مخالف استفاده از VAR جستجو کنید.
همچنان تمام مسئولین موضوع را به هم پاس داده و توپ را به زمین دیگری شوت می کنند و مردم ایران باید همچنان در جستجوی پرتقال فروش باشند.
داوران علیه داوران؛ رد پای یک داور و یک کمک داور!
حسین عسگری کارشناس داوری فوتبال کشورمان مقصر اصلی پیگیری نکردن راه اندازی VAR در کشور را یک کمک داور به عنوان دبیرکل و بالاترین مقام اجرایی فدراسیون (حسن کامرانی فر) و یک داور دیگر به عنوان رییس کمیته داوران و عضو هیات رییسه (خداداد افشاریان) معرفی می کند.
حسین عسگری، کارشناس داوری فوتبال کشورمان در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها درمورد اینکه از حسن کامرانیفر و میرشاد ماجدی می خواهد به عنوان یک داور و فوتبالیست قدیمی که اکنون در جایگاه دبیرکل و سرپرست فدراسیون فعالیت میکنند، بیشتر پیگیر این موضوع باشند، گفت:
این مورد بیشتر وظیفه کمیته داوران است اما این کمیته همه چیز را در چینش داوری میبیند. تمام فکر و ذکر خود را روی این موضوع گذاشته در حالی که چینش داوران به کمیته مربوط نیست بلکه باید دپارتمان داوری این بحث را پیگیری کند. چرا رییس کمیته داوران عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال شده است؟ او باید در جلسه هیات رییسه اعلام کند داوران ما از همه کشورها عقب افتادهاند. کوتاهی از خودمان است. وظیفه خود را درمورد درخواست برای حضور داوران در کلاسهای VAR انجام نمیدهیم و توپ را به زمین فیفا و AFC میاندازیم. بالاترین مقام اجرایی فدراسیون فوتبال داور است. آیا اطلاعات و تجربه او در داوری کم است؟
هزینه تعلل و منفعل بودن فدراسیون و تاخیر در راه اندازی VAR
داوران کشورمان به علت فقدان به روز رسانی، دانش و آشنایی با تکنولوژی های جدید داوری از قضاوت در مسابقات آسیایی و تورنمنت های بین المللی محروم شده اند و در حال حاضر تنها راهکار در دسترس، اعزام داوران ایرانی به خارج از کشور است که این موضوع باعث ایجاد هزینه های چند برابری (پرداخت هزینه های سفر، اقامت و شرکت در کلاس ها به دلار) که بالغ بر چند صد میلیون تومان برای هر یک داور است، خواهد شد و هزینه های قابل توجهی را به فوتبال کشور تحمیل خواهد کرد.
در نتیجه هر یک روز تاخیر برای راه اندازی سیستم VAR در کشور مساوی با ایجاد خسارت قابل توجه خواهد بود، ولی آقایان مشغول لابی گری انتخاباتی بوده و به نظر نمی رسد تا بعد از برگزاری جام جهانی 2022 قطر و استقرار رییس جدید فدراسیون، خبر خوشی برای راه اندازی این سیستم در کشور شنیده شود.
اولویت با نخبه های بومی است اما زمان به نفع ایران توقف نمی کند
رسانه طرفداری از اولین روزی که سلسله مطالب وی ای آر را آغاز کرد، اعتقاد داشت فدراسیون فوتبال ایران باید اولویت را روی حمایت از جوانان نخبه ایرانی بگذارد تا آن ها ایده های خود را به مرحله اجرا برسانند و ایران به صف کشورهایی اضافه شود که دارای تکنولوژی کمک داور ویدیویی هستند و از فیفا تاییدیه گرفته اند اما متاسفانه از تابستان سال گذشته که رییس سابق فدراسیون سراغ یک شرکت مشکوک هنگ کنگی - اسراییلی رفت تا به امروز، فدراسیون برای نخبه های ایرانی هیچ قدمی غیر از سر کار گذاشتن آن ها برنداشته است.
در چنین شرایطی اگر می خواهیم در فصل جدید لیگ برتر وی ای آر داشته باشیم و شاهد اعتراض های تیم های لیگ برتری نباشیم، چاره ای جز این نیست که فدراسیون فوتبال در درجه اول برای کوتاه مدت از شرکت های خارجی مورد تایید فیفا کمک بگیرد اما طرح و برنامه اصلی ما در دراز مدت باید ساخت سیستم کمک داور ویدیویی باشد نه خرید آن.
یادمان باشد خارجی ها هیچوقت تکنولوژی و دانش خود را در اختیار ما نمی گذارند. آن ها فقط خدمات شان را به ما می فروشند. زمان هرگز به نفع ما توقف نمی کند. سهل انگاری ها، بی تفاوتی ها و البته سواستفاده مافیای داوری باعث شد زمان را هدر بدهیم و امروز ناچار باشیم برای جبران عقب ماندگی مان از شرکت های خارجی کمک بگیریم. ایده آل ما خرید وی ای آر نیست اما واقعیت این است که به دلیل کمبود وقت برای کوتاه مدت چاره ای جز این کار نداریم.