عضو هيات ریيسه فدراسيون تنيس روى ميز درباره عدم استفاده ایران از ظرفیت های میزبانی های بین المللی صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، فرهاد نيكزاد عضو هيات ریيسه فدراسيون تنيس روى ميز و كارشناس اقتصاد ورزش پیرامون استفاده از ظرفیت های میزبانی قطر در جام جهانی اظهار داشت:
كارگروهى كه ذيل معاونت گردشگرى وزارت ميراث حضور دارد، بايد پاسخگو باشد كه چرا از ظرفيت ميزبانی قطر استفاده نكرديم. وزارت خارجه، وزارت ورزش، وزارت حمل و نقل يا راه و شهرسازى در اين حوزه مب توانستند كمک كنند که با یکدیگر همکاری نداشتند. این در حالی است که امارات، عربستان و حتى عمان از ظرفيت ميزبانى قطر به نحو شايسته استفاده كردند ولى كشور پهناور ایران و دومين كشور پرجمعيت غرب آسيا از اين ظرفيت استفاده نكرد.
نیکزاد در ادامه با اشاره به غفلت از انتظارات قطری ها از ایران در حوزه زیرساخت گفت:
زيرساخت هايب كه كشور قطر براى جذب گردشگر از ما انتظار داشت، ساخته نشد. كارگروهى ويژه براى جام جهانى شكل گرفت و شالبافيان مسئوليت كار را بر عهده گرفت. سفرهاى متعدد نمايندگان قطر به ايران و بالعكس انجام شد اما در نهايت نتيجه اى حاصل نشد.
وی افزود:
صنعت گردشگرى و ورزش مكمل همدیگر و دو بال يک هواپيما براى رسيدن به قله موفقيت هستند. متاسفانه وزارت ميراث فرهنگى و گردشگرى به جايگاه واقعى خود دست پيدا نكرده است. براى ميزبانى بايد تاكسی ها و هتل هاى كيش، قشم و چابهار بهروز می شدند و خانه هاى بوم گردى تشكيل می شد که هیچکدام به سرانجام نرسید.
عضو هیات رییسه فدراسیون تنیس روی میز با تاکید بر امکانات جغرافیایی و گردشگری ایران بیان کرد:
موقعيت جغرافيايی قطر با ايران بسيار متفاوت است. به عنوان مثال چابهار در ايران با دلفين هايی كه در كنار قايق هاى ماهیگيرى تا سواحل زيباى استان هرمزگان حركت مى كنند، یک جاذبه فوق العاده است. همه شهرهای ایران به ویژه سواحل و بنادر جنوبی ایران ظرفيت ميزبانى از جام جهانى و توريست هاى كشورهاى ديگر را داشتند.
وی عنوان کرد:
به دليل تحريم هاى ظالمانه گرفتن ميزبانى سخت است. وقتى جذب گردشگر انجام بگيرد و ميزبانى بين المللى انجام پذيرد، يعنى پول جذب مى شود. چند ميليون دلارى كه از فيفا نصيب فوتبال ايران شده به دليل تحريم ها قابل دسترسى نيست. همچنین عدم فعل خواستن مديران ما براى گرفتن كرسى هاى بين المللى، در ندادن ميزبانى هاى مهم به ايران تاثيرگذار است.
نیکزاد با اشاره به دلایل میزبانی قطر در جام جهانی و کیفیت بالای آن نسبت به ادوار گذشته تصریح کرد:
هزينه هنگفتى در قطر شد كه به دليل هزينه هاى عمرانى براى ساخت ورزشگاههاى قطر شكل گرفت. اساس اصلی میزبانی داشتن زيرساخت هاى لازم است که در این زمینه ما بسیار عقب افتاده ایم. مسئولان به صنعت ورزش ايمان ندارند در حالی که اقتصاد ورزش جزو 5 اقتصاد برتر دنيا محسوب شده و صنعت ورزش صنعتى پولساز در دنيا به شمار می رود. ايران با جمعيت ٩٠ ميليون نفری پتانسیل جذب ميلياردها دلار را دارا بوده اما این پتانسیل در ایران همیشه مغفول مانده است. سرمايه گذارى حوزه ورزش سودآورى دارد اما مديران بالادستى اين باور را ندارند كه از ورزش مي توانند پولسازى كنند.
نیکزاد در خصوص وزیر ورزش نیز گفت:
وزير ورزش متاسفانه پاسخگو نيست. وقتى آخرين وزيرى كه در صحن مجلس راى اعتماد می گيرد وزير ورزش است، نشان می دهد جايگاه ورزش چه جايگاه پايينى است.
عضو هیات رییسه فدراسیون تنیس روی میز در ادامه گفت:
فرهنگ و قوانين كشور ما با بعضى از كشورها همخوانى ندارد و بايد از اين فرصت ايران هراسى استفاده مي كرديم كه خودمان را به جهان نشان دهيم.
فعال اقتصادی ایررام در خصوص میزبانی مسابقات پرورش اندام جهان بیان کرد:
ميزبانى مسابقات پرورش اندام جوانان جهان در آزادى با لابى ریيس فدراسيون ايران در فدراسيون جهانى رقم خورد و ریيس فدراسيون جهانى پرورش اندام ايران را به عنوان يكى از كشورهاى قدرتمند در اين رشته معرفى كرد.
نیکزاد که با رادیو ایران گفتوگو می کرد، در خاتمه تصریح کرد:
ما نسبت به توانايى كه داريم بايد ببينيم فعلا خواستن را می توانيم صرف كنيم يا خير.