حضور آزمایشی قهرمان ایرانی جهان در یک وزن بالاتر، موافقان و مخالفان زیادی داشته است.
به گزارش طرفداری، تیم ملی کشتی آزاد ایران در فینال مسابقات جام جهانی آمریکا مقابل میزبان شکست خورد و به نایبقهرمانی بسنده کرد. در این رقابتها دو اتفاق جالب رخ داد. از یک سو علی سوادکوهی آزادکار 24 ساله مازندرانی مقابل جردن باروز افسانهای به پیروزی رسید و نوار شکستناپذیری او مقابل ایرانیها را بعد از 14 دیدار پاره کرد. از طرف دیگر کامران قاسمپور قهرمان دو دوره جهان در وزن 92 کیلوگرم، یک وزن بالاتر رفت و برابر کایل اسنایدر قرار گرفت.
وزن 92 کیلوگرم جایی میان اوزان المپیکی ندارد و قاسمپور برای حضور در المپیک 2024 پاریس باید به وزن 86 یا 97 کیلوگرم برود. از آنجایی که حسن یزدانی پرافتخارترین کشتیگیر تاریخ ایران در وزن 86 کیلوگرم حضور دارد، 97 کیلوگرم تنها انتخاب قاسمپور به نظر میرسد. البته او در فینال جام جهانی با نتیجه 5 بر صفر مقابل دارنده مدال طلای المپیک 2016 ریو و نقره المپیک 2020 توکیو شکست خورد و سبب شد بسیاری از تصمیم کادر فنی تیم ملی انتقاد کنند.
مراد محمدی قهرمان سابق کشتی آزاد جهان از جمله مربیانی بود که تصمیم پژمان درستکار را غلط دانست و تاکید کرد:
کادر فنی گفته شکست کامران قاسمپور قابل پیشبینی بود! اگر قابل پیشبینی بود پس چرا کشتیگیر ایران را مقابل یک قهرمان دنیا آن هم در یک وزن بالاتر قرار دادید؟!
البته در سوی مقابل موافقان به نمونههای تاریخی موفق از جمله رسول خادم و عباس جدیدی اشاره میکنند که با تغییر وزن سبب شدند ایران در دو وزن، دو ستاره داشته باشد.
مربی کنونی تیم ملی کشتی آزاد یکی از افرادی بوده که معتقد است با ارزیابی صورت گرفته از کامران قاسمپور در وزن ۹۷ کیلوگرم مقابل کایل اسنایدر آمریکایی، اطمینان دارد او در رویداد بعدی بهتر مبارزه میکند.
مصطفی میرعمادیان درباره دلایل حضور کامران قاسمپور در وزن ۹۷ کیلوگرم اظهار داشت:
قاسمپور طی دو تا سه سال اخیر پیشرفت چشمگیری داشته و همه اهالی کشتی از جمله پیشکسوتان، کارشناسان و اهالی رسانه نگران حضور او و حسن یزدانی در یک وزن المپیکی بودند. همین موضوع مهم کادر فنی را ملزم کرد تا درباره خواستههای بهحق جامعه کشتی و همچنین درخواست شخص کامران قاسمپور، محک جدی برابر نفر اول این وزن در جهان داشته باشیم.
وی تصریح کرد:
مطمئنا کامران و کادر فنی به شرایط جام جهانی از جمله ۲ کیلوگرم ارفاق وزن و همچنین مبارزه در خانه حریف واقف بودند اما هدف این بود که میخواستیم ارزیابی درستی از کشتی کامران قاسمپور در شرایط سخت داشته باشیم. با ارزیابی صورت گرفته مطمئن هستیم قاسمپور در صورت انتخاب در وزن المپیکی ۹۷ کیلوگرم، در مسابقه بعدی چه به لحاظ وزنی و یا تجربه، بهتر مبارزه خواهد کرد.
میرعمادیان با توجه به نمونههای تاریخی در گذشته ادامه داد:
البته ما نمونه های تاریخی زیادی از این دست در مسابقات رسمی جهانی داریم. آرسن فادزایف دارنده هشت مدال جهان و المپیک و کنی ماندی قهرمان چهار مداله جهان و المپیک زمانی که هر دو در مسابقات المپیک سئول در اوزان ۶۸ و ۷۴ کیلوگرم به مدالهای طلا رسیدند، سال بعد در مسابقات جهانی ۱۹۸۹ مارتینی سوئیس، فادزایف ترجیح داد خودش را در وزن بالاتر محک بزند. آن کشتی تاریخی در نهایت به سود کنی ماندی آمریکایی به پایان رسید یا سرگئی بلوگلازوف روسی، نابغه کشتی دنیا در وزن ۵۷ کیلوگرم مقابل جان اسمیت اعجوبه آمریکایی کشتی جهان در وزن ۶۲ کیلوگرم در یک تورنمنت مبارزه کرد و مورد ارزیابی کادر فنی روسیه قرار گرفت، در صورتی که فادزایف و بلوگلازوف در میانه راه قهرمانی بودند و بعد از آن مبارزه صاحب چندین مدال طلای المپیک و جهان شدند.
مربی تیم ملی کشتی آزاد در پایان به ایسنا گفت:
نمونه دیگر این اتفاق در تیم ملی کشتی آزاد ایران در مسابقات جهانی ۱۹۹۸ تهران بود؛ جایی که کادر فنی تیم ملی در آن سال تصمیم گرفت از وجود رسول خادم و عباس جدیدی که هر دو در یک وزن بودند، در اوزان ۱۰۰ و ۱۳۰ کیلوگرم استفاده کند. هر دو نفر توانستند به مدالهای طلا و نقره جهان برسند و با همین مدالها تیم ایران به قهرمانی جهان رسید. آیا کشتی ایران از این اتفاق ضرر کرد؟ نمونههایی از این دست بسیار زیاد است. این موضوع در حوزه مسئولیت سرمربی تیم ملی است که برای ترکیب آینده تیم ملی از تمامی ظرفیتهای لازم استفاده کند.