تعویق انتخابات فدراسیون ژیمناستیک ممکن است عواقب سنگینی به دنبال داشته باشد.
به گزارش طرفداری، فدراسیون ژیمناستیک از تیرماه سال 1400 بدون رییس اداره میشود. وزارت ورزش و جوانان تصمیم گرفته روز ۲۴ اسفند سال 1401 مجمع انتخاباتی این فدراسیون را با حضور نماینده فدراسیون جهانی برگزار کند اما همچنان چالشهای متعددی وجود دارد.
کمیسیون تطبیق چهار نفر از ثبتنام کنندگان برای حضور در انتخابات را تایید کرد و سه نفر که تایید صلاحیت نشدند به نتیجه اعتراض کردند. در میان آنها حبیب نوظهوری موفق شد به جمع نامزدها وارد شود اما اعتراض علی یعقوبی و علی افضلیفرد رد شد. این موضوع در مورد نوظهوری شنیده میشود که سوابق مدیریتی او و مدارکی که ارائه شده کافی نبوده و با این حال قرار شده با ارائه مدارک کافی به جمع نامزدها اضافه شود. این در حالی است که غیرممکن بوده است او سمت مدیریتی داشته باشد چون در پست دیگری مشغول به خدمت بوده است.
عابد حقدادی سرپرست فعلی فدراسیون ژیمناستیک و مدیر کل ورزش و جوانان استان مرکزی، زهرا اینچه درگاهی آخرین رییس فدراسیون ژیمناستیک، علی خسروی مدیرکل سابق امور مشترک فدراسیونهای ورزشی و سید مقداد قلندرپور سرپرست سابق دبیری فدراسیون ژیمناستیک و رییس هیات ژیمناستیک استان خوزستان، ۴ نامزدی هستند که در مرحله اول تایید صلاحیت شدند و با اضافه شدن حبیب نوظهوری ۵ نامزد در مجمع انتخاباتی حضور خواهند داشت.
نزدیک به ۲۰ ماه است که فدراسیون ژیمناستیک رییس ندارد و خطر تعلیق ژیمناستیک ایران را تهدید میکند. با ایمیلی که زهره مرزوقی سرپرست سابق فدراسیون ژیمناستیک به فدراسیون جهانی زد تصمیم بر این بود تا فرد دیگری به غیر از زهرا اینچه درگاهی مجوز حضور در مجامع و کنگرههای بینالمللی زیر نظر فدراسیون جهانی شرکت کند اما این فدراسیون با ارسال نامهای به رییس و دبیرکل کمیته ملی المپیک اعلام کرد به غیر از نتیجه مجمع انتخاباتی قانونی، فرد دیگری را به عنوان نماینده قانونی فدراسیون ژیمناستیک ایران نمیپذیرد.
فدراسیون جهانی تاکید خود را بر این موضوع که اتفاقات ژیمناستیک کشورمان را پیگیری میکند هم یادآوری کرد. مواضع فدراسیون جهانی ژیمناستیک تا امروز تغییر نکرده است. این فدراسیون اخطار تعلیق را تابستان گذشته بر طبق ماده ۷.۲ اساسنامه خود داد و فدراسیون ایران برای تعلیق معرفی شده. فقط رایزنی، روابط متقابل و یکسری وعده و قولهایی که داده شد مانع تعلیق شده است.
اگر انتخابات خلاف اساسنامه و غیرقانونی انجام شود راه گریزی از تعلیق نیست. در صورتی که انتخابات در موعد مقرر یعنی ۲۴ اسفند برگزار نشود موضوع تعلیق جدیتر از هر زمان دیگری خواهد بود. محمدرضا پولادگر معاون وزیر ورزش و جوانان گفته مجمع انتخاباتی بر طبق اساسنامه فدراسیون ژیمناستیک که در فدراسیون جهانی است، برگزار میشود ولی اگر تصمیم باشد مطابق اساسنامه مجمع انتخاباتی برگزار شود زهرا اینچه درگاهی باید رییس مجمع باشد.
چکلیستی که در فدراسیون جهانی ژیمناستیک برای نظارت بر فدراسیون ایران است چنین موضوعی را میگوید. بسیاری از انتخابها و انتصابات افرادی که در هیاتهای استانی مختلف مشغول به کار شدهاند و در مجمع انتخاباتی حق رأی دارند زیر نظر اینچه درگاهی نبوده و او نمیتواند حضور چنین افرادی را در مجمع انتخاباتی تایید کند.
محسن سلیمانی دبیر مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک خواهد بود که فدراسیون جهانی این موضوع را پذیرفته است. روسا و اعضای غیرقانونی مجمع دو بخش مهم برگزاری مجمع خواهند بود که احتمال برگزاری انتخابات را در موعد مقرر کم میکند چون اساسنامه فدراسیون جهانی، اینچه درگاهی را رییس مجمع میداند و او هم حضور چنین افرادی را تایید نخواهد کرد. چنانکه آنا نوشته ناظر فدراسیون جهانی ژیمناستیک در مجمع حضور خواهد داشت و بر تمامی موارد نظارت میکند.
وزیر ورزش و جوانان یا نماینده او فقط میتواند در مجمع حاضر باشد و حق رای ندارد. نماینده کمیته ملی المپیک هم بدون حق رای شرکت میکند. چهار فدراسیون از جمله فدراسیونهای ورزش دانش آموزی و ملی ورزشهای دانشگاهی نیز حق رای ندارند.
پیشتر حضور دو ناظر خارجی از سوی اتحادیه جهانی در انتخابات فدراسیون دوچرخهسواری نیز تایید شده و به نظر میرسد بالاترین نهادهای ورزشی در هر رشته، روی ورزش ایران زوم کردهاند.