معرفی کوتاه وریا غفوری
وریا غفوری (Voria Ghafouri) فوتبالیست با سابقه ایرانی است که در سال 1366 به دنیا آمده و در حال حاضر 35 ساله است. وریا غفوری بازیکن اسبق باشگاههای سپاهان، استقلال و فولاد به حساب میرود و کسب عناوین قهرمانی از جمله لیگ برتر و جام حذفی ایران در کارنامهاش دیده میشود. ارزش تقریبی وریا غفوری در ترانسفرمارکت در حال حاضر 150 هزار یورو اعلام شده است.
اختصاصی طرفداری| وریا غفوری در حال حاضر باشگاه ندارد، ولی طی نیم فصل اول لیگ برتر در سال جاری توانسته بود بیش از 500 دقیقه در قالب 13 بازی در رقابتهای مختلف برای تیمش به میدان برود. در جدول زیر، مروری سریع بر اطلاعات کلی وریا غفوری کردهایم که مشاهده میکنید:
کودکی، زندگی شخصی و ورود ووریا غفوری به فوتبال
وریا از اسامی اصیل کردی و به معنای هوشیار و زرنگ است. خانواده و مخصوصا پدر کاملا مخالف فوتبالیست شدن ووریا بودند و از او انتظار داشتند از راه درس و تحصیل به موفقیت در زندگی برسد که وریا نتوانسته از عشقش به فوتبال دست بکشد و تا بالاترین مدارج در دنیای فوتبال داخلی هم رسیده است. وریا در صحیتهایش اعلام کرده از کودکی عاشق استقلال بوده و حتی به دلیل کریخوانی قرمز و آبی در مدرسه و درگیری با همکلاسیها، سرش شکسته است.
همسر و فرزندان وریا غفوری
وریا غفوری متاهل است و همراه با همسرش مونا اردلان، دو فرزند هم دارند. پسر وریا و مونا به نام رادین در سال 92 به دنیا آمده و دخترشان به نام بارین متولد سال 96 است. وریا در یکی از مصاحبههایش اعلام کرده دوست دارد پسرش هم فوتبالیست شود.
دوران ابتدایی فوتبال وریا غفوری
وریا فوتبال را از تیم جوانان توحید سنندج، شهر زادگاهش، شروع کرد و در ادامه راهی اصناف قروه شد. او در سال 1382 در تستهای باشگاه جوانان پیکان شرکت کرده و مورد پذیرش قرار گرفت، ولی به دلیل آنکه جایی در تهران برای اقامت نداشت، ناگزیر به سنندج بازگشت.
دوران ورزش حرفهای وریا غفوری
غفوری بعد از آنکه توانست در بازیهای آسیایی 2004 برای تیم ملی بازی کند، به عضویت تیم جوانان و امید پاس همدان درآمد تا دوران فوتبال حرفهایاش کلید بخورد. او دوران خدمت سربازیاش را هم در پاس گذراند و تا سال 1388 عضوی از این تیم قدیمی بود.
وریا در سال 89 به عضویت شهرداری تبریز درآمد و 2 سال در این تیم توپ میزد و در ادامه برای مدت 2 سال در نفت تهران حضور داشت تا اینکه سپاهان سراغش آمد و او را در سال 1392 به اصفهان برد. وریا در سپاهان به اولین قهرمانی خود در لیگ برتر در سال 1394، دست پیدا کرد.
وریا غفوری در استقلال تهران
در پایان فصل 94-1393، ببرد کرد کوهستان با عقد قراردادی 2 ساله به عضویت یکی از دو تیم پرطرفدار ایران یعنی استقلال تهران درآمد. او در فصل اول حضورش در استقلال در 96-1395، با مصدومیتهای بسیار دست و پنجه نرم میکرد و نتوانست آن طور که باید و شاید خود را نشان دهد و حتی خبر آمد او در لیست مازاد استقلال قرار خواهد گرفت. با این حال، در سال بعدی و آمدن وینفرد شفر، اوضاع برای وریا بهتر شد و خود را به یکی از مهرههای قابل اتکای آبی پوشان پایتخت بدل کرد.
غفوری در آن فصل در دربی تهران به پرسپولیس گل زد تا به نام محبوب هواداران بدل شود و در پایان فصل، قرارداد خود را یک سال دیگر تمدید کرد و براساس آنچه در سایت رسمیاش آمده، 1.7 میلیارد از استقلال دریافت کرد. همچنین در همان فصل بود که ووریا و استقلال بعد از برد یک به صفر برابر خونه به خونه بابل، جام حذفی را مال خود کردند.
وریا در فصل 98-1397، در رویارویی با تیم سابقش سپاهان، برای اولین بار بازوبند کاپیتانی استقلال را به بازو بست. او در پی جدایی امید ابراهیمی، بعد از مهدی رحمتی، پژمان منتظری و خسرو حیدری، کاپیتان چهارم استقلال شده بود.
در آغاز فصل 99-1398، وریا یک بار دیگر قرارداد خود را و این بار به مدت 2 سال تمدید کرد و با جدایی هر 3 کاپیتان اول، او به کاپیتان اول استقلال بدل شد. در آن فصل، آندرهآ استراماچونی به دلیل عدم پرداخت دستمزد برای 3 بازی از همراهی با تیم سرباز زد تا سکان هدایت موقت تیم به وریا غفوری سپرده شود. در نتیجه او یک تساوی خانگی برابر پیکان، یک برد 4 به یک برابر شاهین و یک شکست یک به 2 برابر ماشین سازی ثبت کرد.
در آغاز فصل 00-1399، غفوری در 2 دیدار ابتدایی فصل مقابل مس رفسنجان و فولاد گلزنی کرد و با وجود قهرمانی در انتهای فصل در لیگ برتر، کمتر از فصول گذشته به کار گرفته شد و در پایان استقلال از تمدید قرارداد او سر باز زد تا دوران حضور کاپیتان در استقلال به پایان برسد.
وریا غفوری و فولاد خوزستان
ببر کرد کوهستان در آغاز فصل 01-1400 به عنوان بازیکن آزاد به جمع شاگردان جواد نکونام در فولاد خوزستان پیوست.
او بعد از آنکه در نیم فصل از جمله بازیکنان ثابت تیم بود و 12 بار برای فولاد در لیگ برتر به میدان رفته بود، با آغاز نقل و انتقالات زمستانی، بازیکن مازاد اعلام شده و قراردادش با فولاد به طور دو طرفه فسخ شد.
وریا غفوری در تیم ملی ایران
وریا در سال 1382 و بدون آنکه باشگاهی داشته باشد، در تستهای تیم ملی جوانان قبول شد و برای اولین بار در بازیهای آسیایی پیراهن تیم ملی ایران را پوشید. با این حال، تا سال 1393 طول کشید تا وریا دوباره به پیراهن ملی برسد و در آن سال بود که توسط کارلوس کیروش به عضویت تیم ملی ایران درآمد.
در جام جهانی 2018، همگان انتظار داشتند وریا به همراه تیم به روسیه برود، ولی بازیکنانی چون محمدرضا خانزاده و رامین رضاییان به او ترجیح داده شدند تا صدای اعتراض بسیاری از هواداران فوتبال برای خط خوردن نام این بازیکن آماده دربیاید. به این ترتیب، غفوری نتوانست در هیچ کدام از جام های جهانی بازی کند و فقط در جام ملتهای آسیای 2019 در امارات بود که به یک تورنمنت مهم اعزام شد.
حواشی وریا غفوری
وریا غفوری علاوه بر آنکه فوتبالیست باثبات و تاثیرگذاری بود، همواره سعی داشته نقش اجتماعی خود به عنوان یک چهره شناخته شده را هم براساس انتظارات، ایفا کرده باشد.
حمایت از دختر آبی
وریا غفوری همواره سعی در انتقال صدا و خواستههای طرفداران استقلال و مردم بوده است. او بعد از آنکه سحر خدایاری (دختر آبی)، در شهریور 1398 در پی منع ورود به ورزشگاه آزادی مقابل دادسرا، اقدام به خودسوزی کرد، در اینستاگرام از او حمایت کرده و در دیدار بعدی استقلال، تصویری منقش به تصویر او را به تن کرد.
اعتراض به مشکلات معیشتی
وریا همچنین در اردیبهشت سال 1401 و در پی قهرمانی در لیگ برتر به همراه استقلال، در اشاره به گرانی و مشکلات معیشتی مردم، اعلام کرد مسائل اجتماعی برایش اولویت بیشتری نسبت به فوتبال دارد و باید به عنوان یک فوتبالیست، زبان آنها باشد.
سانسور اسم وریا در خندوانه
در تیر 1401 و بعد از آنکه نام وریا غفوری در برنامه خندوانه صداوسیما سانسور شد، شایعات مربوط به ممنوع الاسم بودن وریا به سر زبانها افتاد که در ادامه رامبد جوان این مساله را تکذیب و از غفوری عذرخواهی کرد.
احضاریه و وساطت جواد نکونام
در 26 شهریور 1401 و بعد از برخی واکنشهای وریا نسبت به وقایع آن روزها از جمله فوت مهسا امینی، پیج اینستاگرام وریا غفوری از دسترس خارج شد. در ادامه برخی خبرگزاریها اعلام کردند قبل از دیدار 3 مهر 1401 برابر پیکان، مامورانی به اردوی فولاد می روند. برخی رسانه ها در این خصوص گزارش کرده اند حضور این ماموران برای ارائه یک ابلاغیه به دست وریا غفوری بوده که آنها در لابی هتل برگه ابلاغیه یا احضاریه را به دست وریا غفوری می رسانند و می روند. برخی کانال های خبری اما مدعی شدند ماموران قصد بازداشت وریا غفوری را داشتند و جواد نکونام مانع شد.
در برخی کانال های تلگرامی یک سطر دیگر هم به این خبر اضافه شد؛ حضور نیروهای امنیتی با هماهنگی حمیدرضا گرشاسبی بود. این در حالی است که نیروهای امنیتی برای ورود به اردوی یک تیم از قبل هماهنگ نمی کنند و اصلا ابلاغ یا احضار یک بازیکن نیاز به هماهنگی با مدیرعامل ندارد.
بازداشت وریا غفوری
در 3 آذر 1401، خبر رسید وریا بازداشت شده است. خبرگزاری برنا (وابسته به وزارت ورزش) این خبر را منتشر کرده و دلیل بازداشت وریاغفوری را توهین و تخریب تیم ملی فوتبال ایران و همچنین تبلیغ علیه نظام اعلام کرد.
دو روز بعد در 5 آذر 1401 و در پی حمایت گسترده چهرههای مشهور فوتبالی و غیرفوتبالی داخلی و خارجی، خبرآنلاین خبر داد وریا به قید وثیقه آزاد شده است. گفته شد محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه، اعلام کرده در پی برد تیم ملی در جام جهانی برابر ولز، بعضی از زندانیان آزاد شده اند. وریا هم بر این اساس آزاد شد تا بعدا تصمیمگیری در خصوص او انجام شود.
خبر آزادی وریا خیلی زود و اولین نفر از سوی شاهین صمدپور تکذیب شد و آزادی غفوری تا 8 آذر طول کشید. در این تاریخ خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه، آزادی وریا را تایید کرد. او در پی آزادی، از همه کسانی که پیگیر وضعیتش بودند، تشکر کرد.
وریا غفوری و دوران بیباشگاهی
در مهلت نقلوانتقالات زمستانی با تیم جدیدی قراردادی به امضا نرساند. با اینکه باشگاههای تراکتور، پیکان و نفت مسجد سلیمان خواهان این بازیکن باتجربه بودند اما ظاهراً یک سری مسائل غیرفوتبالی مانع قرارداد او با باشگاهی جدید شده است. شنیده میشود احتمال حل مشکل غفوری وجود دارد.
با پایان مهلت نقل و انقالات زمستانی 1401 و عدم حضور وریا در هیچ تیمی، برخی خبرگزاریها شایعه خداحافظی کاپیتان سابق استقلال را منتشر کردند، ولی او در مصاحبهای کوتاه اعلام کرد خداحافظیاش از فوتبال کذب محض است و پرقدرتتر از قبل ادامه خواهد داد.
مهمترین نقل قولهای وریا غفوری
در ادامه برخی از مهمترین نقل قولهای مربوط به وریا غفوری طی سالیان مختلف را باهم مرور میکنیم:
فکر میکنم گلی که به رحمتی با پیراهن نفت تهران زدم باعث شد شناخته شوم
از بچگی استقلال را دوست داشتم و خدا را شکر شرایط جوری شد که به این تیم بیایم
وریا غفوری که از سال 1382 فعالیت فوتبالی خود را آغاز کرده، در حال حاضر باشگاهی ندارد و باید دید در ادامه دوران فوتبالی او دستخوش چه رخدادها و اخباری خواهد شد.