رییس فدراسیون تیروکمان از جزییات پرونده قضایی کلبههای چوبی که جریمه سه میلیاردی به دنبال داشت پرده برداشت.
به گزارش طرفداری، فدراسیون تیروکمان روزهایی مملو از فراز و نشیب را پشت سر گذاشت. سرمربی کرهای تیم ملی در آستانه قطع همکاری با فدراسیون قرار داشت اما در نهایت ماندگار شد. مهمترین علت ناراحتی او به لغو اعزام ملیپوشان به مسابقات کاپ آسیا برمیگشت.
رییس فدراسیون نیز بارها از کمبود بودجه گلایه و تاکید کرده فدراسیون تحت هدایت او کمترین میزان دریافتی را میان زیرمجموعههای وزارت ورزش و جوانان داشته است. وی از آخرین وضعیت همکاری با سرمربی کرهای تیم ملی تیروکمان گفت و به پرونده قضایی کلبههای چوبی که مربوط به ۱۰ سال قبل بود و در نهایت با جریمه سه میلیارد تومانی همراه شد، اشاره کرد.
غلامرضا شعبانی بهار رییس فدراسیون تیروکمان در خصوص تمدید قرارداد «هونگ سونگ هو» سرمربی کرهای تیم ملی اظهار داشت:
قرارداد اولیه ۶ ماهه بود اما متاسفانه در این برهه نتوانستیم تیم را به دلیل فقدان منابع مالی به مسابقات اعزام کنیم. فدراسیون تیروکمان عددی مازاد بر بودجه تعیین شده خود نمیخواست و تنها درخواست ما این بود که آنچه مصوب شده به فدراسیون تعلق گیرد. اگر ۸۰ درصد از عدد مصوب بودجه ما را نیز میدادند میتوانستیم کار خود را پیش ببریم و تا پایان سال ۱۴۰۱ چیزی حدود ۶۵ درصد از بودجه فدراسیون تیروکمان تخصیص یافت که آن هم با هجمه سنگینی از پیگیریها انجام شد. شرایط فدراسیون المپیکی که چند ماه دیگر باید در بازیهای آسیایی و پاراآسیایی شرکت کند را میبینید.
وی ادامه داد:
از خردادماه کسب سهیمه در رشته تیروکمان آغاز میشود و ما در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۱ حتی نتوانستیم یک اعزام داشته باشیم تا بتوانیم مربی کرهای خود را در میدان عمل نیز محک بزنیم و ارزشیابی داشته باشیم. امیدواریم بتوانیم مربی کرهای تیمملی را تا المپیک پاریس نگه داریم. البته بدون داشتن منابع مالی لازم، محال است چرا که به شدت در مضیقه مالی به سر میبریم. در شرایط فعلی نگه داشتن این مربی امکانپذیر نبود و احتمال آن صفر بود اما با مدیریت مالی تمام تلاش خود را به کار گرفتیم و خوشبختانه توانستیم کار را پیش ببریم. ما فقط عدد مصوب بودجه خود را میخواهیم و تا کنون مبلغ مازادی نخواستهایم.
رییس فدراسیون تیروکمان ایران درباره اینکه قرارداد با سرمربی کرهای تیم ملی ماهانه حدود هفت هزار یورو است، تصریح کرد:
بر اساس نامهای که از وزارت ورزش و جوانان ارائه میشود و به بانک مرکزی میرویم قرارداد ۶ ماهه سرمربی تیمملی تیروکمان تا پایان سال گذشته به صورت کامل پرداخت شد هرچند که سه ماه قراردادش را پرداخت کرده بودیم و سه ماهه دوم را یکجا و در پایان اسفندماه پرداخت کردیم.
شعبانی بهار در پاسخ به این سوال که آیا «هو» گلایهای نسبت به این موضوع نداشت، گفت:
بنده خدا چه بگوید؟ نمیتواند بگوید حقوقم را پرداخت نمیکنید و به همین دلیل تمرین نمیروم. ما خودمان خجالت میکشیم و باید حقوق وی را پرداخت کنیم. در همین برهه کنونی حدود یک میلیارد تومان به رستوران بدهکار هستیم. خداراشکر که عذرخواهی کردن را بلد هستیم و میتوانیم بگوییم شرمنده هستیم در حالی که بعضی روسای فدراسیونها بهجز زبان تهدید چیزی ندارند. ۲۰۰ میلیون تومان نیز به آژانس بدهکار هستیم. ۱۰۰ میلیون تومان بابت لباس بدهکار هستیم. مهمتر از همه اینها دو اعزام فدراسیون که به معنای همه وجود فدراسیون بود، لغو شد. تیم ملی ۶ ماه در اردو بوده و معادل یک میلیارد تومان هزینه غذا شده است، این هزینه به چه علت بود؟ قطعا هدف اعزام بود که چنین هزینههایی به جا مانده است! اما در نهایت متاسفانه به دلیل مشکل مالی نتوانستیم تیم ملی را به کاپ آسیا اعزام کنیم. یکی نیست بگوید چه میخواهید بکنید و به وضعیت ما رسیدگی کند. حتی اگر ما فرزند نابابی هستیم پدر خانواده باید با ما همدردی کند. سه نامه به وزیر ورزش نوشتهایم و وزیر دستور پرداخت سریع داده اما این اتفاق رخ نداده است.
وی ادامه داد:
۶ ماه اعضای تیم ملی تیر انداختهاند و یک بسته تیر به آنها ندادهایم. قیمت هر بسته تیر کمان معادل ۲۵ میلیون تومان است. حداقل کاری که ما میتوانیم انجام دهیم دادن یک بسته ۱۲ تایی تیر است که ۲۵ میلیون تومان میشود. ما ۱۶ ورزشکار داریم و ارائه بسته تیر ۲۵ میلیون تومانی به آنها معادل ۴۰۰ میلیون تومان هزینه در پی دارد که ما این رقم را نیز نتوانستهایم پرداخت کنیم! ۲ دوره کلاس بینالمللی مربیگری برگزار کردیم و مبلغ قابل توجهی به دست آوردیم و توانستیم درآمدزایی کنیم. برای دورههای عادی مربی از خارج آوردیم تا بتوانیم درآمدزایی داشته باشیم و بخشی از هزینهها را جبران کنیم. استاد دانشگاه برخی روسای فدراسیونهای ورزشی بودهام و در حوزه برنامهریزی تدریس کردهام اما هم اکنون میبینید که خودمان با چه وضعیتی مواجه هستیم و اساسا برنامهریزی معنایی ندارد!
رییس فدراسیون تیروکمان در خصوص جریمه سه میلیارد تومانی این فدراسیون به ایسنا گفت:
طرحی در سایت فدراسیون تیروکمان طراحی شده بود که بخشی از آن مربوط به کلبههای چوبی بود. این چوب با تمام تشکیلات مخصوص از خارج از کشور وارد شد. پایه کار نیز انجام شد و پس از خریداری این تجهیزات در ادامه با دیرکرد کار را پیش میبرند و پس از آن نیز با جابجایی ریاست در فدراسیون تیروکمان مواجه میشوند که رئیس جدید نیز کار را انجام نمیدهد و کار به همین شکل پیش میرود. قرار بر این بوده است این کلبههای چوبی ساخته شود اما چوبها حدود ۱۰ سال زیر نور آفتاب، باران و برف قرار داشت و زمانی که بنده به فدراسیون آمدم با دیدن این چوبها وجدانم به درد آمد و دستور جابجایی چوبها را صادر کردم. چوبها جمعآوری شد و به انباری ۶۰۰ متری منتقل شد. چوبها در وضعیت مناسبی قرار ندارند، یکی کج شده، یکی رنگش رفته و از ۱۰ چوب شاید ۲ چوب سالم نیز برای فروش پیدا نشود. این در شرایطی است که چوبها به صورت نر و ماده هستند و خود این موضوع نیز یک چالش است. در آینده قصد داریم این چوبها را بفروشیم اما در نهایت ۳ میلیارد تومان پول فدراسیون زنده نمیشود و هدر رفتن این پول کمر فدراسیون را شکسته است. یکی نیست به داد ما برسد.
شعبانی بهار درباره وضعیت زهرا نعمتی تاکید کرد:
زهرا نعمتی تفکرش اینگونه است که مربی خاصی را میخواهد و ترجیح میدهد این مربی خارجی باشد و ما نیز توانایی تحقق این امر را نداریم. اگر همین روند طی شود بعید میدانم بتواند تیمملی تیروکمان را همراهی کند. وی باید یکسال و بیشتر شبانهروزی فعالیت و تمرین کند تا بتواند در بازیهای آسیایی همراه با تیمملی تیروکمان موفق به کسب مدال شود اما در تیمملی پاراتیروکمان میتواند با شش ماه تمرین نیز خودش را برساند و صاحب مدال شود. وی از ظرفیت بالایی برخوردار است و به دلیل تجربه بالا بیش از نیمی از مسیر را طی کرده است و با حفظ آمادگی به طور حتم میتواند موفق باشد. وی از نظر بدنی آماده نیست. ریکرو نیازمند آمادگی بسیار بالایی است و روزانه باید چند هزار تیر بیندازند. اگر زهرا نعمتی همین روند را ادامه دهد خیلی به وی امیدوار نیستم.
وی در مورد وضعیت میلاد وزیری تیرانداز المپیکی ایران نیز توضیح داد و گفت:
میلاد وزیری خودش نخواست در تیم ملی کارش را ادامه دهد. مربیان کرهای از شرایط و نظم خاصی برخوردار هستند. حدود ساعت هست صبح بازیکنان تیمملی باید در وضعیت گرم کردن قرار داشته باشند. تا ساعت ۱۰ تیراندازی با کمان خواهند داشت و پس از آن استراحت و مجددا تا ساعت ۱۲ تیراندازی با کمان، سپس ناهار و استراحت عصر و شام و سپس تمرین در شب. برداشت بنده این است که میلاد وزیری نمیخواست که این مدت زمان را اختصاص دهد. یک مدت به اردوی تیمملی آمد و شرایط برای وی بسیار سخت بود و نتوانست ادامه دهد و تیم ملی را ترک کرد.