طرفداری | فرزاد آشوبی کارشناس فوتبال کشورمان می گوید من هم موافق تغییر نسل در تیم ملی هستم.
آشوبی از کارشناسان فوتبال کشورمان در گفت وگو با همشهری آنلاین با اشاره به صحبت های امیر قلعه نویی در برنامه فوتبال برتر و تاکید او بر تقویت کادرفنی در تیم ملی تصریح کرد:
من صحبت های ایشان (امیرقلعه نویی) را ندیدم و نشنیدم. ایشان به عنوان سرمربی تیم ملی ماندگار هستند!؟ اگر رسما از سوی مسوولان فدراسیون اعلام شده که خب ماندگار هستند. اما در مورد تقویت کادر فنی همان زمان که آقای قلعه نویی تازه به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شدند و در حال چینش دستیاران خود بود این بحث از سوی کارشناسان مطرح بود که دستیاران مناسب را انتخاب کنند. کسانی که از روی دلسوزی این موضوع را مطرح می کردند. حالا که یک شکست بزرگ نصیب تیم ملی شد و ایشان پذیرفتند کادر فنی خود را تقویت کند یک گام به جلو است. من هم موافقم.
وی افزود:
کار در تیم ملی با کار در باشگاه کاملا متفاوت است. در تیم ملی جای کسب تجربه و آزمون خطا نیست. جای بهترین ها با بیشترین تاثیرگذاری ها است. باید در بهترین شکل خود باشند. با توجه به زمان کم اردوهای تیم ملی باید بالاترین بازدهی را داشته باشند.
امیر قلعه نویی از افشین قطبی دعوت کرده که در تیم ملی به او کمک کند اما آیا قطبی با این پیشنهاد موافقت می کند. آشوبی در این ارتباط گفت:
درست است که آقای قطبی سالها به عنوان سرمربی کار کرده و و شرایط نسبتا مطلوبی هم داشته است اما نتایج او ایده آل نبوده است. باید اعتراف کرد سرمربیگری کار خیلی سختی است و عوامل زیادی در موفقیت یک تیم تاثیر دارند. اما با توجه به شناختی که از آقای قطبی دارم با آن نگاه حرفه ای و نگرش مثبتی که دارد به نظرم این پیشنهاد را می پذیرد و هم می تواند به تیم ملی کمک کند. اینکه آقای قلعهنویی هم چنین نگرشی دارد که از آقای قطبی در کنار خود استفاده کند یک گام بزرگ است.
او درباره اینکه به نظر امیر قلعه نویی نمی تواند از نامهای بزرگ بگذرد و بازیکنانی مانند طارمی و بیرانوند می توانستند به خاطر عملکرد ضعیف شان در برخی بازی ها نیمکت نشین باشد گفت:
تمام بازیکنان تیم ملی بزرگ هستند و سطح بالایی دارند در این تردیدی وجود ندارد اما هیچ نامی بزرگ تر از تیم نیست. چه تیم ملی باشد و چه تیم باشگاهی .بزرگ تر از تیم وجود ندارد و اصلی ترین عامل موفقیت یک تیم تلاش و همت همگانی تمامی بازیکنان است. البته برخی مواقع بازیکنانی با سطح بالا در یک شرایطی به تنهایی نتیجه را رقم می زنند اما همین ستارهها هم موفقیتشان در این است که در ساختار تیمی حل بشوند. من هم موافقم که میشد برخی بازیکنان را تعویض یا نیمکت نشین کرد البته منظورم طارمی یا بازیکن دیگری نیست. به طور کلی گفتم.
آشوبی افزود:
اما بنا به شرایط حریف میتوانستیم با چینش متفاوت بازی کنیم اما این مواردی که سرمربی باید تصمیم بگیرد. هیچ کس به اندازی ایشان به شرایط تیم آگاه نیست.
او درباره تغییر نسل در تیم ملی اظهار داشت:
باید اهدافمان را مشخص کنیم. بدون تردید تیم ملی به تغییر نسل نیاز دارد. بخش اصلی بدنه تیم ملی بالای ۳۰ سال داشت حالا تا جام جهانی ۲۰۲۶ این میانگین افزایش خواهد یافت. من موافقم تغییر نسل اصولی و به تدریج باشد و به یکباره و به صورت فلهای و ناگهانی نمی توان تغییر نسل داد. باید هدف گذاری شود. باید جمعی از بازیکنان که سال ها برای تیم ملی زحمت کشیدند و در خیلی از مواقع شادی را به جامعه به ارمغان آوردند با جبر روزگار از تیم ملی جدا شوند. در کل من با تغییر نسل موافقم تا زمانی که قرار است در یک تورنمنت سطح بالا شرکت کنیم.
ما باید چه انتظاری از تیم ملی در رقابت های جام جهانی ۲۰۲۶ داشته باشیم آشوبی در پاسخ به این سوال گفت:
این یک سوال کلی است. اولین فاکتور این است که ما باید فلسفه اصلی بازی مان را مشخص کنیم. ما در تغییر فلسفه و استایل بازی در جام ملتها دچار یک دوگانگی بودیم. نه توانستیم بازی های خود را به شکل مطلوبی از کار در دفاع شروع کنیم و نه اینکه توانستیم روی همان سبک سنتی به اهدافمان برسیم. ما باید در ابتدا یک فلسفه درست برای سبک براساس نگرش مان تعیین کنیم و براساس همان بازیکنان مدنظرمان را انتخاب کنیم.
وی افزود:
البته باید بپذیریم تغییر فلسفه بازی و تغییر نسل هزینه دارد و باید خود را آماده این هزینه دادن بکنیم. نمی توانیم تغییرات ایجاد کنیم و هزینه ندهیم. باید بپذیریم در این راه سوخت هم خواهیم داد. اما در ابتدا مهم تعیین یک فلسفه برای نوع بازیمان است. البته ما در شرایط خاص و یا مقابل یک حریف خاص باید پلن b هم برای سبک بازی هایمان داشته باشیم اما مهم تعیین یک پلن ویژه برای بازی هایمان است تا دچار دوگانگی نشویم.