یه اشتباه توضرب المثل هست..اونجاکه گفته..مردسرش بره زیرقولش نمیزنه...مرداسربروت گولیه نروت...
بسم الله الرحمن الرحیم
بلوچستان قلب مهربان ایران
قدمت و تاریخچه بلوچستان به عهد دولت هخامنشان که جز ساترای چهاردهم، دولت هخامنش بود محسوب می شد و سمت دولت هخامنشیان از سوی شرق تا دره ی رودخانه سند ادامه داشته است.
بلوچستان در عهد باستانی جزء سرزمین دولت کیانی بود. در زمان سلطنت کیخسرو و قسمتی از سپاهیان این پادشاه را بلوچ ها تشکیل می دادند آنان سپاهیانی جنگاور و دلیر بودند که در میدان نبرد هرگز پشت به دشمن نمیکردند.
در شاهنامه فردوسی:
سپاهی زگردان کوچ و بلوچ سگالیده ی جنگ مانند قوچ
که کس در جهان پشت ایشان ندید برهنه یک انشت ایشان ندید
است سیستان و بلوچستان –
مرکز این استان شهرستان زاهدان می باشد.
زاهدان سابقه چندانی ندارد ، در اوایل پادشاهی فتحعلی خان قاجار- در محل
زاهدان چاه آبی بود که راهزنان پس از حمله به کاروان ها و چپاول آنان ساعتی یا شبی را در آنجا سپری می کردند. پیرامون این چاه جنگل های انبوهی از درختان تانح و گز بود که اکنون اثری از آن نیست در سال ۱۳۱۵ هجری قمری یکی از ساکنان آن محل کاریزی در آنجا حفر کد و آبادی کوچکی بوجود آمد که « دزدآب» نام گرفت.
چهارسال بعد متخصصان بلژیکی که در استخدام دولت ایران بودند جهت دایر کردن گمرک خانه به دزدآب آمدند از این زمان به تدریج بر وسعت و جمعیت دزدآب افزوده شد و از سال ۱۳۱۴ شمسی دزدآب به زاهدان تغییر نام یافت. و اوّلین نشانة شهرنشینی با احداث خط آهن از کیوته پاکستان با زاهدان پدیدار شد.
و با توسعة بعدی زاهدان امروزی به مرکز استان تبدیل شد زاهدان شهر جدیدالاحداث است که بر سه راه کرمان و به مشهد. کرمان به چابهار و نزدیک به مرز پاکستان و افغانستان واقع شده است.
بلوچستان شامل شهرهای ایرانشهر، چابهار ، خاش ، سراوان، نیک شهر میشود. اما خیلی از بلوچها در حضرت آباد و زاهدان هم زندگی می کنند . قابل ذکر است هر شهر از آنچه نام مردم خودش شامل دهستان ، بخش ، روستا میشود و خیلی وسیع می باشد.
کلثوم روان بهر