در این مطلب به نقد و بررسی انیمیشن پاندای کونگ فوکار4 خواهیم پرداخت. انیمیشنی که نسبت به قسمت های قبلی خود ضعیف تر است و ناامیدکننده ظاهر میشود. با ما همراه باشید.
*******************
اطلاعات فیلم
کارگردان: مایک میچل
صداپیشگان: جک بلک، آکوافینا، وایولا دیویس، برایان کرانستون، داستین هافمن، جیمز هنگ، ایان مک شین
خلاصه داستان: پو، که قرار است رهبر معنوی دره صلح شود، در حالی که با دشمن جدیدی به نام آفتابپرست روبرو شده، به دنبال جانشین خود به عنوان جنگجوی اژدها میگردد
مدت: 94 دقیقه
رده سنی: PG
راتن تومیتوز: 72
متاکریتیک: 54
IMDB: 6.4
*************************
قسمت جدید پاندای کونگ فوکار پس از مدت ها انتظار و 8 سال پس از قسمت سوم منتشر شد ولی در حد انتظارات نبود و عملکردی ناامیدکننده داشت و نتوانست در حد سه قسمت قبلی ظاهر شود و در چیزهای مختلفی ضعف داشت. این قسمت از هر نظر درحد قسمت های قبل نیست. آن هیجان و نبردهای خیره کننده سری در این قسمت دیده نمی شود. در واقع حتی گاهی از خودمان می پرسیم که آیا سازندگان هدف و امیدی از ساخت این قسمت دارند؟ به جز اینکه جنگجوی اژدهای جدیدی را معرفی کند( که در آن هم بسیار ضعیف عمل کرده و در ادامه به آن می پردازیم) و البته سرگرم کردن مخاطب اما به چه قیمتی؟ به خصوص اینکه طرفداران اصلی و اولیه پاندای کونگ فوکار اکنون بزرگ تر شده اند و داستان بیشتر از هرموقعی برای آنها اهمیت دارند ولی در عین حال در این قسمت شاهد ضعیف ترین داستان و فیلمنامه کل سری خواهیم بود و حتی میتوان گفت که این قسمت داستان خاص و آن چنانی ندارد و فیلمنامه ضعیف آن ضربه بزرگی به اثر زده است.
*حاوی اسپویل*
مشکل بزرگ دیگری که در این انیمیشن دیده میشود شرور اصلی آن است. تایلانگ در قسمت اول که کاریزمای او هر صحنه را برای مخاطب ترسناک و مهیج می کند و یا لرد شن در قسمت دوم که وقتی پرهایش را باز می کرد ما هم همراه با پو ترس غیرقابل انکاری را تجربه می کردیم و یا کای که با شی، شکست ناپذیر به نظر می رسید. مقایسه آنها با آفتاب پرست غیرممکن است. شخصیت شرور این قسمت انگیزه ای در حد شروران قسمت قبل ندارد و با وجود القای حس شکست ناپذیری اما به راحتی حتی از ژن شکست می خورد و اصلا دردسر خاصی برای پو به حساب نمی آید. حتی با وجود پتانسیل و قدرت شکست ناپذیری اش به راحتی شکست میخورد. او قدرت و فیزیک تمام استادان کونگ فو را به دست می آورد اما به راحتی آب خوردن شکست میخورد. او اصلا تهدیدی در حد و اندازه شروران قسمت قبل نیست که مشکل بزرگ این انیمیشن است. نقطه ضعف بعدی این اثر هدف ساختش یعنی معرفی جنگجوی اژدهای بعدی است. تصور اینکه ژن جنگجوی اژدهای بعدی باشد آزاردهنده است. مخاطب اصلا نمی تواند با ژن به عنوان یک شخصیت مکمل ارتباط برقرار کند چه برسد به اینکه جنگجوی اژدهای بعدی و شخصیت اصلی و قهرمان قسمت های بعدی باشد. درواقع این اثر در آینده سازی این سری شکست خورده است و در معرفی شخصیت های جدید هم ضعیف عمل کرده است که برنامه های آنها برای آینده را به هم میریزد. مشکل بزرگ بعدی انیمیشن همان فیلمنامه است که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم. روند آن خیلی سریع و با عجله و بدون تفکر و همراه با باگ های داستانی متعدد است. ژن خیلی سریع خیانت کرد و خیلی سریع دوباره به پو کمک کرد و خیلی سریع توانست با عصای اوگوی کار کند و در هیچ یک از آنها مخاطب نتوانست با قوس های داستانی همراه شود.
حضور تایلانگ در تریلرها مخاطبین را شگفت زده می کرد و انتظار را برای دیدن این اثر بیشتر می کرد اما حضور تایلانگ در عین اینکه نقطه عطفی برای انیمیشن محسوب میشد اما آن کاریزمای همیشگی تایلانگ دیده نمیشود و حتی حضور دشمنان پو و گردهمایی آنان از دنیای ارواح هم کمک خاصی به انیمیشن نمی کند. نبود پنج آتشین هم در روند اصلی داستان لطمه قابل توجهی به این اثر زده است. تنها نقاط قوت قابل توجه این انیمیشن، حضور همیشگی و جذاب پو، کمدی جذاب انیمیشن، آرت خیره کننده ای که حتی پیشرفت محسوسی هم داشته است و البته موسیقی خاطره انگیز و صداپیشگی آن است و البته از همه مهم تر این انیمیشن همچنان سرگرم کننده است. در دقایق پایانی انیمیشن ما شاهد حضور کوتاه پنج آتشین بودیم که همان حضور کوتاه یک دقیقه باارزش تر و تماشایی تر از حضور بیش از یک ساعته ژن است و این نشان می دهد که انیمیشن در خلق و ساخت شخصیت های جدید ضعیف عمل کرده است. و البته این قسمت پو را تا حدودی ضعیف نشان می دهد و ژن را خیلی قوی تر از حد خود که واقعا برای طرفداران اصلی این سری غیرقابل باور است. ولی درکل خاطرات ما را از این مجموعه خراب نمی کند.
*پایان اسپویل*
پاندای کونگ فوکار4 ضعیف ترین و ناامیدکننده ترین قسمت این مجموعه است و هیچ داستان خاصی ندارد و در معرفی جنگجوی اژدهای جدید شکست خورده است اما همچنان سرگرم کننده است و ارزش یکبار تماشا را دارد.