سایکو-پَس (به ژاپنی: サイコパス Saiko Pasu، به انگلیسی: Psycho-Pass) یک مجموعه تلویزیونی انیمه ژاپنی است که توسط استودیوی پروداکشن آی.جی تولید شده. این مجموعه توسط گن اوروبوچی نوشته شده و نائویوشی شیوتانی آن را کارگردانی کردهاست. داستان سایکو-پَس در آینده اتفاق میافتد، جایی که بشر به تکنولوژی به نام سیستم سیبیل دست پیدا کرده و با نصب دستگاهی به نام سایکو-پَس و قراردادن آن در بدن تمام شهروندان قادر به اندازهگیری شخصیت، وضعیت روحی و احتمال اشتیاق برای ارتکاب جرم آنها میشود. شخصیت اصلی داستان دختری جوان به نام آکانه سونموری است که به تازگی به عنوان کاراگاه عضو نیروی امنیت عمومی شدهاست. پخش مجموعه انیمه سایکو-پَس از ۱۲ اکتبر ۲۰۱۲ شروع شد و تا ۲۲ مارس ۲۰۱۵ از شبکه فوجی تلویژن پخش شد. نسخه مانگای این سری نیز با عنوان بازرس آکانه سونموری (به ژاپنی: 監視官 常守朱 Kanshikan Tsunemori Akane) از نوامبر ۲۰۱۲، تا دسامبر ۲۰۱۴ توسط شوئیشا در مجله جامپ اسکوئر منتشر گردیدهاست. نسخهای دیگر از مانگا این سری با عنوان سایکو-پَس: بازرس شینیا کوگامی توسط انتشارات مگ گاردن از ۳۰ ژوئن ۲۰۱۴ در ماهنامه کامیک بلید به چاپ رسید. فصل دوم مجموعه تلویزیونی آن نیز از اکتبر تا دسامبر ۲۰۱۴ به تعداد ۱۱ قسمت پخش شد. همچنین در ۶ سپتامبر ۲۰۱۳ خبر از ساخت یک فیلم انیمهای به همین نام به کارگردانی نائویوشی شیوتانی و کاتسویوکی موتوهیرو، و نویسندگی گن اوروبوچی و ماکوتو فوکامی داده شد، که سرانجام در ۹ ژانویه ۲۰۱۵ در کشور ژاپن به نمایش درآمد.
دانلود انیمه سایکو پس
لینک کمکی
لینک کمکی
دانلود زیرنویس فارسی
دانلود Psycho-Pass 2
دانلود Psycho-Pass 3
لینک کمکی
دانلود انیمه سینمایی Psycho-Pass Movie
تماشای یکی از قسمت های انیمه برای آشنایی با این مجموعه:
در قرن ۲۲ میلادی کشور ژاپن به تکنولوژی خاصی رسیده است که سالها جامعه را تنها باتوجهبه آن کنترل میکند؛ یک ابزار کامپیوتری متصلشده به تمامی شبکهها با نام Sibyl که توانست معنای قانون و کار پلیس را برای همیشه تغییر دهد. Sibyl مدام در حال اندازهگیری میزان خطرناک بودن یک انسان برای جامعه است. این سیستم به محاسبهی احتمال انجام کار خلاف توسط هر انسان میپردازد؛ تا دیگر شخصی به اعضای جامعهی پیرامون خود آسیب بزند. Sibyl این کار را با مطالعهی طیف رنگی ذهن و تفکرات تکتک آدمها انجام میدهد که روان-گذر (Psycho-Pass) نام دارد. کار پلیس چیست؟ گرفتن سلاحی به سمت انسانها که میزان خطرناک بودن آنها برای جامعه را میسنجد و بنا به نتیجهی کامپیوتری حاصلشده، تصمیم به دستگیری اجباری یا قتل آنها میگیرد. البته که بعضی از خود اجراکنندگان قانون هم به شکلی به اصطلاح غیر قابل درمان، همیشه تا حدی حکم یک خطر برای جامعه را دارند. ولی سیستم از آنها بهعنوان سگهای شکاری بهره میبرد تا خطرناکترها را زیر نظر کارآگاهها به قتل برسانند. آنها هم با پذیرش انجام دائمی این کار از قرنطینه شدن ابدی نجات مییابند. آنها بردههای خوشبخت سیستم میشوند تا جای خواب درست، غذای مناسب و روز و شب نسبتا بهتری داشته باشند. یک دختر جوان و موفق در دانشگاه است که ابتدای قصه و پس از پایان دوران تحصیل، تبدیل به یک کارآگاه میشود. این دختر انگار کموبیش اولین شخصی است که پس از مدتها جسارت بلندبلند فکر کردن راجع به ضعفهای Sibyl را دارد. وی درک میکند نحوهی کنترل شدن جامعهی مدرن به وسیلهی آن هماندازه با تصورات خوشبینانهی او عالی نیست و میتواند نابودکنندهی ارزشهای زیادی باشد. ولی باید پرسید آیا در جهانی اینچنین پوسیده اما در ظاهر درخشان اصلا امید اندکی هم برای زنده کردن مجدد عدالت واقعی وجود دارد؟
افرادی که میخواهند جهان Psycho-Pass را ورای تماشای انیمهها هم دنبال کنند، میتوانند مانگا Inspector Shinya Kogami از میدوری گوتو (Midori Gotou) و ناتسو سای (Natsuo Sai)، مانگا Inspector Akane Tsunemori نوشتهی هیکارو میوشی (Hikaru Miyoshi) و رمان کوتاه خلقشده توسط ماکوتو فوکامی (Makoto Fukami) به اسم «سایکو-پاس» را بخوانند. اگر با تمام این توضیحات هنوز احساس میکنید که ندانستن نقش Psycho-Pass REStart در جهان این سری آزارتان میدهد، باید مطلع باشید که آن عملا نقش نسخهای دیگر از فصل اول سریال را ایفا میکند؛ نسخهای مجددا تدوینشده که بهجای ۲۲ اپیزود حدودا ۲۰ دقیقهای از ۱۱ اپیزود چهل دقیقهای و تشکیل شد و تیتراژهای آغازین و پایانی متفاوتی دارد. با اینکه Psycho-Pass REStart از چند سکانس بیشتر نسبت به محتوای نسخهی اصلی فصل اول سریال بهره میبرد، اکثر انیمهبینها اهمیت خاصی به آن نمیدهند. غالب بینندگان همچنان سراغ همان تدوین ۲۲ قسمتی فصل یک را میگیرند. پس اگر میخواهید به گروه دنبالکنندگان این جهان پرشده از داستانگوییهای جنایی دلهرهآور بپیوندید، Psycho-Pass REStart را از یاد ببرید و همان ۶ مرحلهی فهرستشده در بالا را به ترتیب دنبال کنید.
شخصی قدم به خانهی شما میگذارد، به ضرب و شتم اعضای خانواده میپردازد و آمادهی به سرقت بردن موارد زیادی میشود. از همه بدتر هم آن که او در انتها موقع فرار به اشتباه تیری از به سمت شکم کودکی هشتساله شلیک میکند و زندگی شما را به قهقرا میبرد. در همین حین مامورین پلیس از راه میرسند و موفق به دستگیری خلافکار و بازگرداندن نظم موقت به محیط میشوند. آنها سپس دستگاهی را از کیف خود بیرون میآورند که با اتصال به هر انسان میزان خطرناک بودن وی برای جامعه را میسنجد و مطابق عدد محاسبهشده، یکتنه دادگاه را برگزار میکند. به این شکل که اگر صلاح بداند فرد را به درون زندان یا بیمارستان روانی تلپورت میکند، اگر مشکلی نباشد او را راحت میگذارد و اگر لازم باشد همانجا باعث زندهزنده سوختن یک آدم میشود. این شرایط فرضی توصیفکنندهی دقیق فضای «سایکو-پاس» نیست اما حسوحال آن را نشان میدهد. مطابق قوانین این جهان فرضی مدرن، همهی افراد قرارگرفته تحت این شرایط استرسزا باید بررسی شوند و تحت آزمایش دستگاه قرار بگیرند. مامورها به سمت شما قدم برمیدارند و دستگاه را به یک انگشت متصل میکنند. اینگونه شرایط لازم برای زندهزنده سوختن شما فراهم میشود. ناگهان میفهمید الگوریتم غیر قابل انکار و بسیار دقیق دستگاه، تشخیص داده است که خاطرهی وحشتناک این حادثه شما را دچار جنونی غیر قابل درمان خواهد کرد. مطابق نظر دستگاه احتمال دارد سالها بعد درون یک مرکز خرید بزرگ، بمبی خلقشده توسط شما منفجر شود و چندین و چند کودک را به قتل برساند. پس سیستم شما را برای جرم مرتکبنشده سلاخی میکند و همه با تصور خود درون این سناریو، از قوانین این جهان سایبرپانکی به ستوه میآیند.