سال ۲۰۱۱ در جریان اعتراضات گسترده علیه دولت روسیه، نیروهای امنیتی به خانه دورف ریختند. این اتفاق باعث شد دورف به این نتیجه برسد که دیگر آیندهای در روسیه ندارد و فهمید که هیچ روش امنی برای برقراری ارتباط با برادرش نیست؛ به همین دلیل ایده ایجاد تلگرام به ذهنش رسید.
دو سال بعد از این اتفاق، نیکولای پروتکل رمزگذاری منحصربهفرد MTProto (پروکسی اختصاصی تلگرام برای دورزدن فیلترینگ) را ایجاد کرد که تبدیل به یکی از ویژگیهای اپلیکیشن تلگرام شد. کاربران تلگرام بهلطف این ویژگی میتواند با امنیت بالا و حفظ امنیت دادههای خود در بخش چت مخفی (secret chat) با یکدیگر چت کنند.
در اوت ۲۰۱۳ نخستین نسخه رسمی تلگرام برای iOS و دو ماه بعد برای اندروید منتشر شد. مدتی بعد نسخه دسکتاپ تلگرام برای ویندوز، مک او اس و لینوکس نیز منتشر شد. نسخه وب این پیامرسان نیز برای مرورگرها منتشر شده است.
تلگرام از زمان ایجاد خود تاکنون دائماً با ویژگیهای جالبی مثلی چت مخفی، تماسهای صوتی رمزگذاریشده، ویرایش و ارسال پیامهای ارسالشده، دستهبندی پیامها در پوشهها، ایموجیها و استیکرهای متحرک و بسیاری از قابلیتهای دیگر که عملکرد آن را تقویت کردهاند، بهروزرسانی شده است.
دورف موسس تلگرام برای ساخت و طراحی این پیام رسان بیش از ۲۶۰ میلیون دلار هزینه کرد. شاید جالب باشد بدانید که مالک تلگرام نظر جالبی در رابطه با کسب درآمد از پیامرسانها دارد. او اعتقادی به کسب درآمد از برنامههای پیامرسان ندارد. تا همین چند وقت پیش هم او از سرمایه شخصی خود یک میلیون دلار برای تلگرام هزینه کرد.
تلگرام خیلی سریع مورد استقبال کاربران قرار گرفت. پیامرسانهای زیادی آمدند و رفتند. بعضی با استقبال مواجه شدند و بعضی دیگر همان ابتدای کار شکست را قبول کردند. اما تلگرام اینطور نبود.
شعار تلگرام این بود: “سریعتر و امنتر”. برای رسیدن به این شعار از دو لایه رمزگذاری در این اپلیکیشن استفاده شده است.
امنیت تلگرام مورد توجه همه قرار گرفت، حتی این پیام رسان مورد توجه و مورد استفاده گروهک داعش نیز قرار گرفت.
رئیس تلگرام برای رمزگشایی کدهای آن ۲۰۰ هزار دلار جایزه تعیین کرده است. این نشان دهنده امنیت بسیار بالای آن است.
|