در چند روز گذشته 80 درصد پرستاران به بیمه، اضافهکاری، حقوق و شرایط کاری خود اعتراض کردهاند و در صورت عدم رسیدگی به این موضوع، نامهی استعفای دستهجمعی خود را نیز نوشتهاند. در پی این خبر فرمانداری، استانداری و نیروی انتظامی درگیر این مسئله شدهاند.
علت اعتصاب پرستاران چیست؟
مهمترین دلیل این اعتصابات پرداختی ناعادلانهای است که برای پرستاران در نظر گرفتند. به همین دلیل آنها خواستار حقوق بیشتر و شرایط کاری بهتر هستند. اعتراض و اعتصاب پرستاران شیرازی نیز خود جوش بوده و هر کس در حیاط بیمارستان بیرون آمده و دست از کار کشیده است. در پی این ماجرا رئيس بخش و حراست بیمارستان پیگیری کرده و با یکسری وعدههای همیشگی، جلوی تجمع را گرفتهاند.
گسترش اعتصاب پرستاران به شهرهای دیگر
در پی این عدم توجه مسئولین و وعدههای همیشگی، اعتراضات به شهرهای دیگر نیز گسترش یافته و امکان دارد تبدیل به اغتشاش یا فتنه شود. به طوری که در ابتدا پرستاران در بیمارستانهای استان البرز و سپس در بیمارستانهای استان فارس دست از کار کشیدند. کمکم این اعتراضات به استانهای دیگر از جمله زنجان و استانهای شمالی کشیده شد و در چند هفته گذشته در دو بیمارستان اصلی مشهدی این اعتراضات ادامه یافت. بنا به گفته دبیر کل خانه پرستاران این دست از کار کشیدن و اعتصاب بیسابقه بوده و علت این است که بهجای قبول واقعیت چند تا از پرستاران را بازداشت کرده و صورت مسئله را به کل پاک کردهاند.
بازداشت پرستاران معترض
شورای هماهنگی پرستاران گزارش داد زهرا تمدن، سرپرستار بیمارستان دانشوری تهران، همراه با شمار دیگری از پرستاران این بیمارستان روز سهشنبه 30 مرداد ماه بازداشت شدند.
این تشکل صنفی در واکنش به بازداشت پرستاران نوشت که اعتراض، اعتصاب و تجمع را حق مسلم پرستاران میدانند و هیچگونه برخورد قضایی و امنیتی با پرستاران معترض را تحمل نخواهند کرد.
تنها خواستهی آنها عدالت در پرداخت مزایا و حقوق است. همچنین امیدوار هستند که وزارت بهداشت این موضوع را پیگیری کرده و تقاضای پرستاران برای پرداختی و خدمات پزشکی و پرستاری را پاسخگو باشد.
در برخی کشورهای توسعهیافته این روند به نحو دیگری است و برای کارکنان درمانی خود حقوق بالاتر، مزایا و فرصتهای ارتقا شغلی در نظر گرفته میشود. این سیاستها باعث میشود که افراد بیشتری به این حرفه وارد شوند و با عشق کار خود را ادامه دهند.
به همین دلیل پرستاران و کادر درمانی در کشور ما نیز خواستار این حقوق و مزایا هستند تا بتوانند زندگی و شرایط کاری بهتری را تجربه کنند. به طور مثال در کشورهای مانند ترکیه حقوق متوسط یک پرستار 30 هزار لیر است و حقوق یک متخصص بالینی به 100 هزار لیر هم میرسد.
آیا این اعتصاب به نتیجه ای هم رسیده است؟
گفته میشود این اعتراضات از سال 1401 شروع شد و وعدههایی نیز از سوی مسئولین صورت گرفت و قرار بود تا بهمن ماه همان سال به مشکلات رسیدگی شود؛ اما از آن تاریخ تا کنون هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است و مشکلات هنوز پا بر جا هستند. در نتیجه اعتراضات در شهرهای مختلف نیز بالا گرفته و هنوز در حال گسترش است.