بر طبق مطلب سایت انزل وب از زمانی که ویندوز نصب شده آسیب می بیند، ⚠️ ارورها و بوت نشدن به روش های مختلفی ظاهر می شوند که میتوانند دلایل سخت افزاری و نرم افزاری داشته باشند.
در ادامه جزئیات موارد بالا و چند مورد دیگر و نیز علائم پریدن ویندوز ۱۰، ۱۱ و … را ارائه می کنیم.
۱- مشکلات سخت افزاری
خرابی هارد دیسک
هارد دیسک یکی از اجزای حیاتی کامپیوتر است که تمام داده های شما را ذخیره می کند. اگر هارد دیسک آسیب دیده باشد یا از کار بیفتد، ویندوز نمی تواند به فایل های ضروری جهت بوت دسترسی داشته باشد.
کابل های شل یا آسیب دیده
اگر کابل های برق یا کابل داده که برای انتقال اطلاعات بین چند کامپیوتر استفاده می کنید، شل یا آسیب دیده باشد، مانع از عملکرد صحیح هارد دیسک می شود. در صورتی که فقط از کابل (نه باتری) برای جهت اتصال کامپیوتر به برق استفاده می کنید، اما کامپیوتر به صورت تصادفی خاموش شده و روشن نمی شود یا بوی سوختگی احساس می کنید، می تواند به دلیل مشکل در کابل باشد، بنابراین باید کابل های برق را بررسی کنید که آسیب ندیده باشند.
نقص در رم
رم خراب باعث می شود سیستم از کار بیفتد و یا بوت نشود. برای حل مشکل پریدن ویندوز به دلیل خرابی رم، باید آن را بررسی کنید و در صورت تشخیص آسیب، آن را تعویض کنید. نشانه های رم معیوب، صفحه آبی مرگ و یا کند شدن ویندوز است.
مشکلات منبع تغذیه
اگر منبع تغذیه (Power) خراب یا ناکافی باشد، سیستم شما راه اندازی نمی شود. اگر از باتری استفاده می کنید، آن را خارج نموده و لپ تاپ را مستقیما به برق وصل کنید.
۲- خراب شدن فایل های سیستمی
خرابی Boot Configuration Data (BCD)
BCD حاوی اطلاعات مهم بوت است. اگر خراب باشد، ویندوز راه اندازی نمی شود. اگر پیغام خطای The Boot Configuration Data for Your PC is missing را دریافت کردید، به این معنی است که اطلاعات بوت کامپیوتر شما خراب شده است.
![نشانه های پریدن ویندوز ۱۰](https://anzalweb.ir/wp-content/uploads/2024/09/boot-configuration-data-is-missing.png)
MBR یا GPT خراب
Master Boot Record و GUID Partition Table برای بوت شدن سیستم بسیار مهم هستند. اگر خراب باشند، سیستم شما راه اندازی نمی شود. MBR و GPT دو روش متفاوت برای ذخیره اطلاعات و پارتیشن بندی هارد دیسک می باشند. اگر تاکنون اقدام به پارتیشن بندی هارد دیسک کرده اید، احتمالا خطای MBR و GPT را مشاهده کرده اید.
![حل مشکل پریدن ویندوز](https://anzalweb.ir/wp-content/uploads/2024/09/the-selected-disk-is-of-the-gpt-partition-style.png)
فایل های سیستمی آسیب دیده
ویندوز برای درست کار کردن به فایل های سیستمی خود نیاز دارد، اگر خراب شوند، به سرعت با مشکل مواجه خواهید شد. ممکن است فایل های ضروری سیستم ویندوز به دلیل خاموش شدن نامناسب، ویروس یا به روز رسانی ناموفق خراب شوند. برای حل مشکل پریدن ویندوز، می توانید فایل های سیستمی را تعمیر کنید.
۳- مشکلات نرم افزاری
به روز رسانی اخیر ویندوز یا نصب نرم افزار
گاهی آپدیت ویندوز یا نصب نرم افزار جدید باعث ایجاد نقص در بوت ویندوز می شود. هر بار که یک به روز رسانی ویندوز نصب می شود، به طور خودکار درایورهای دستگاه و سایر فایل های سیستم را شناسایی کرده و آنها را نیز بروز می کند. در این فرایند، به دلیل اینکه برخی از فایل هایی که برای راه اندازی ویندوز مهم هستند، توسط فایل های پشتیبانی نشده بازنویسی می شوند، فرایند بوت به خطر می افتد.
ساده ترین راه حل برای بالا نیامدن ویندوز، در چنین شرایطی این است که دکمه Power را فشار دهید و نگه دارید تا کامپیوتر دوباره راه اندازی شود. زمانی که لوگوی ویندوز را می بینید، دوباره دکمه Power را فشار داده و نگه دارید. این روند را یک بار دیگر تکرار کنید و سپس خواهید دید که ویندوز وارد حالت تعمیر خودکار می شود که در آن سیستم و سایر فایل های مهم را بررسی می کند و ناهماهنگی های آنها را برطرف می کند و به این ترتیب سیستم عامل به طور عادی بوت می شود.
مشکلات درایور
درایورهای ناسازگار یا خراب نیز دلیل پریدن ویندوز ۱۰، ۱۱ و… می باشد. برای شناسایی مشکلات ناسازگاری درایورها، می توانید به Device Manager بروید. سپس باید به دنبال درایوری باشید که علامت تعجب زرد رنگ کنار آن وجود دارد. این به این معنی است که مشکلی مانند قدیمی بودن، ناسازگاری و یا خراب بودن، در این درایور وجود دارد.
![پریدن ویندوز](https://anzalweb.ir/wp-content/uploads/2024/09/device-manager-for-detecting-incompatible-driver-jpg.webp)
بدافزار یا ویروس
بدافزار یکی از دلایل اصلی یک کامپیوتر غیر قابل بوت است. ویروس یا بدافزار می تواند فایل های سیستم را خراب کند یا فرآیند بوت را قفل کند و از راه اندازی ویندوز جلوگیری نماید. برای جلوگیری از پریدن ویندوز و نصب مجدد آن، همواره سیستم خود را برای ویروس یا بدافزار، اسکن نمایید.
۴- مشکلات پیکربندی BIOS/UEFI
ترتیب نادرست راه اندازی
اگر ترتیب راه اندازی BIOS/UEFI نادرست باشد، ممکن است سیستم سعی کند از دستگاه اشتباهی بوت شود. BIOS/UEFI نرم افزارهای سطح پایینی هستند که وظیفه آن ها این است که پس از روشن کردن سیستم، قطعات سخت افزاری را فعال می کنند و درست کار کردن آن ها را تست می کنند. در برخی موارد ممکن است پس از اضافه کردن یک قطعه سخت افزاری جدید با BIOS/UEFI شما همخوانی نداشته باشد که در چنین مواقعی آپدیت BIOS/UEFI مشکل را برطرف می کند.
حالت UEFI در مقابل Legacy Mode
جابجایی بین حالت UEFI و Legacy بدون پیکربندی مناسب می تواند باعث مشکلات بوت شود، به ویژه در سیستم هایی که دیسک های GPT دارند.
۵- مشکلات پارتیشن
پارتیشن غیرفعال
پارتیشن حاوی سیستم عامل، ممکن است غیرفعال شده باشد و این می تواند از بوت شدن سیستم جلوگیری کند. در چنین مواقعی با خطای Operating System Not Found مواجه خواهید شد.
![نشانه های پریدن ویندوز](https://anzalweb.ir/wp-content/uploads/2024/09/operating-system-not-found-jpg.webp)
بوت پارتیشن خراب
در سیستم عامل ویندوز، پارتیشن بوت، حاوی بوت لودر است که فایل های مورد نیاز جهت بالا آمدن ویندوز را به سمت بوت شدن هدایت می کند. اگر پارتیشن بوت خراب باشد یا به طور تصادفی پاک شده باشد، ویندوز بوت نمی شود. در این حالت خطاهایی مانند System Reserved Partition Missing یا EFI Partition Missing را دریافت خواهید کرد.
۶- آسیب فیزیکی
آسیب ناشی از ضربه یا خیس شدن
پریدن ویندوز لپ تاپ و کامپیوتر می تواند به دلیل آسیب به سخت افزار از طریق ضربه یا ریختن مایعات بر روی آن باشد.
گرمای بیش از حد
گرمای زیاد و طولانی مدت می تواند به اجزای داخلی مانند مادربرد یا CPU آسیب برساند و از بوت شدن سیستم جلوگیری کند. زمانی که فن ها با سرعت بالا و سخت کار می کنند، این نشان می دهد که کامپیوتر شما سخت کار می کند تا اجزای داخلی را خنک کند.