طرفداری تایمز | زهرا واگنکشنت مسیری را طی میکند که یک نخستوزیر طی میکند. او که در آلمان مشغول فعالیتهای سیاسی است، همانطور که از اسمش بر میآید یک ایرانیتبار است.
به گزارش تابناک زنی ایرانیتبار که با مواضع خود راه خود را از جناح چپ و راست آلمان جدا کرده است، با تاسیس حزب خود و در پارلمان اروپا شش درصد از آرا را کسب کرد. در تاریخ آلمان این یک اتفاق بیسابقه بوده است که یک حزب تنها شش ماه پس از تأسیس، بتواند به پارلمان راه پیدا کند.
این سیاستمدار که زارا (زهرا) واگنکنشت نام دارد، به خاطر دیدگاههای تند و مواضع متفاوت خود شناخته میشود. او به شدت مخالف سیاستهای احزاب اصلی چپ آلمان است و معتقد است که این احزاب به جای تمرکز بر مشکلات داخلی، به حل مسائل جهانی پرداختهاند. واگنکنشت به دنبال ایجاد توازنی میان سیاستهای اقتصادی چپ مانند برابری و کاهش شکاف طبقاتی و سیاستهای راستگرایانه فرهنگی است، از جمله مخالفت با مهاجرت و کمک به اوکراین. وی همچنین انتقاداتی تند از سیاست خارجی آلمان دارد و معتقد است که ناتو آتش جنگ را شعلهور میکند، نه صلح را. در حالی که برخی او را به همپیمانی با روسیه متهم میکنند، واگنکنشت از روابط نزدیکتر آلمان با روسیه حمایت کرده و مخالف تحریمها علیه این کشور است. او همچنین به شدت از پذیرش مهاجران انتقاد میکند و تاکید دارد که کسانی که از حق مهماننوازی سوءاستفاده کنند، باید از آن محروم شوند. مواضع او درباره اسرائیل نیز سبب شده تا انتقاداتی از جانب برخی گروهها متوجهاش شود.
او در یک مصاحبه پیرامون ایران گفته است:
آنچه برای کشورهای دیگر مجاز است. برای ایران ممنوع است و آنچه در ایران مورد انتقاد است، در کشورهای دیگر جایز است و اجرا هم میشود. تازه، این در حالی است که هنوز کسی نتوانسته ثابت کند این کشور در حال ساختن بمب اتم است. بنابراین اینجا صحبت بر سر توقف تسلیحاتی اتمی ایران نیست، بلکه صحبت برسر تسلط بیچون و چرا و نامحدود آمریکا بر منطقه است.
وی همچنین در زمانی دیگر بیان کرد:
ایران باید در مسائل اتمی خود به مسیری گام بگذارد که در آن کاملا شفاف نشان داده شود که اهداف صلحجویانه دارد. نباید خود را به دام تحریکات بیاندازند.
این اظهارات به خوبی نشان میدهد که واگنکنشت در سیاستهای خود نیز متمایل به شرق جهان است. او که از حمایتهای آلمان از اوکراین در جنگ با روسیه ناراضی است، حالا به عنوان شخصی که از جناح چپ جدا شده ولی تعلق خاطری هم به راستها ندارد، در سطح کشورش مشهور شده است. مسیری که او به عنوان یک شخصیت مستقل طی میکند، میتواند آینده خوبی را برای او در کشور آلمان رقم بزند. نخستوزیری آلمان احتمالا منصب مهمی باشد که زهرا واگنکنشت در نظر دارد و احتمالا توانایی رسیدن به آن را نیز دارد.
بیوگرافی زهرا واگنکنشت
زارا (زهرا) واگنکنشت، سیاستمدار و نویسنده آلمانی، در ۱۶ ژوئیه ۱۹۶۹ در آلمان شرقی متولد شد. او حاصل ازدواج پدری ایرانی و مادری آلمانی است و دوران کودکیاش را در برلین شرقی گذراند. واگنکنشت در رشتههای فلسفه و ادبیات آلمانی تحصیل کرده و دکترای اقتصاد خود را نیز در دانشگاه کمنیتس دریافت کرده است. در کتابهای متعدد وی، تحلیلهای قابل توجهی در زمینه اقتصاد و سیاست یافت میشود. او اکنون 55 سال دارد.
او در آغاز فعالیت سیاسیاش به حزب دموکراتیک سوسیالیستی آلمان پیوست و بعد از ادغام آن با حزب چپ آلمان به این حزب ملحق شد. واگنکنشت که یکی از اعضای برجسته این حزب بود، بعدها به یکی از منتقدان اصلی سیاستهای داخلی حزب چپ تبدیل شد. پس از سالها کشمکش و اختلافات درون حزبی، در ژانویه ۲۰۲۴ حزب جدید خود را با نام «ائتلاف زارا واگنکنشت» تأسیس کرد. حزب او با وجود تازهتأسیس بودن، در انتخابات پارلمان اروپا شش درصد آرا را کسب کرد و این موفقیت چشمگیر در تاریخ احزاب آلمان بیسابقه بود.
بیشتر بخوانید:
یاسمین انصاری در کنگره آمریکا آغاز کار کرد؛ اولین زن ایرانیتبار حاضر در مجلس نمایندگان ایالات متحده کیست؟