طرفداری | گابور کیرای (Gábor Király) زاده یک آوریل 1976 در شهر ژومباتلی مجارستان است. او در پست دروازهبان بازی میکرد. فرنس کیرای، پدر گابور نیز یک فوتبالیست بود و پس از هر بازی خود برای فرزندش، کیت تیمش را برای تنها فرزندش میآورد؛ به همین گونه بود که گابور به فوتبال علاقمند شد. او از پنج سالگی فوتبالش را در باشگاه هالاداس، تیم شهر زادگاهش، شروع کرد. او در دوران مدرسه، علاوه بر فوتبال، به ورزش هندبال نیز مشغول بود و در پستی غیر از دروازهبان بازی میکرد. کیرای همزمان با فوتبال، تحصیلات را جدی گرفت و توانست در رشته باغبانی گل و گیاه زینتی، فارغالتحصیل شود.

پس از قهرمانی در ردههای پایه مجارستان و حضور در تیم ملی نونهالان، این دروازهبان در سال 1993 به تیم بزرگسالان هالاداس منتقل شد. نخستین بازی او برای هالاداس در لیگ برتر مجارستان، هفته 16 این لیگ برابر چپل بود. 15 بازی و چهار کلینشیت، آمار کیرای در نخستین فصل حضورش در فوتبال حرفهای بود. او در سال 1994 مجبور شد مدتی را برای خدمت سربازی در مرزهای مجارستان سپری کند و از این رو، تعدادی از بازیهای تیمش را از دست داد. او دو فصل دیگر در هالاداس باقی ماند و آمارهای 19 بازی، چهار کلینشیت و 33 بازی، 10 کلینشیت را به ثبت رساند.
100 هزار یورو، مبلغی بود که هرتابرلین معادل ارزش آن را در سال 1997 برای خرید کیرای از باشگاه مجارستانی هزینه کرد. کمک مربی هرتابرلین، یکی از دیدارهای تیم ملی جوانان مجارستان را از نزدیک دیده بود و توجش به سوی دروازهبان تیم جلب شد. کریستین فیدلر، دروازهبان نخست هرتا در آن فصل بود و کیرای، نقش پشتیبان این دروازهبان را ایفا میکرد. با این وجود، هفت بازی بدون برد هرتا و دریافت 15 گل، دروازهبان اصلی تیم را نیمکتنشین و کیرای را به ترکیب ثابت رساند. نخستین بازی او درون دروازه هرتا، دیدار هفته هشتم برابر کلن بود. عملکرد خوب سنگربان مجارستانی، هرتابرلین را به نخستین برد و نخستین کلینشیت فصل رساند. 28 بازی و 9 کلینشیت، آمار فصل نخست کیرای در هرتابرلین بود. فصل دوم این دروازهبان در هرتابرلین، با کلینشیتهای بیشتری همراه بود. او در 37 بازی فصل، 16 کلینشیت را ثبت کرد و به همراه تیمش سهمیه حضور در لیگ قهرمانان اروپا را دریافت کرد.

اوج درخشش کیرای در فوتبال اروپا، لیگ قهرمانان فصل 00-1999 بود. او در بازی هرتابرلین برابر میلان، عملکرد درخشانی داشت و توانست مهمترین ستاره بازی در پیروزی مهم هرتا برابر تیم مطرح ایتالیایی باشد. درخشش کیرای، کارل هاینز رومنیگه، نایب رئیس وقت بایرن مونیخ را تحت تاثیر قرار داد تا او در یک مصاحبهای، کیرای را بهتر از اولیور کان بنامد. 41 بازی و 10 کلینشیت در این فصل کیرای به ثبت رسید. او چهار فصل دیگر فوتبالش را در هرتابرلین گذراند و آمارهای 45 بازی و 14 کلینشیت در فصل 01-2000، 33 بازی و 16 کلینشیت در فصل 02-2001، 44 بازی و 18 کلینشیت در فصل 03-2002 و 24 بازی و شش کلینشیت در فصل 04-2003 را ثبت کرد. او پس از درخشش در لیگ قهرمانان اروپا، پیشنهادات فراوانی را از تیمهای مطرح اروپایی دریافت کرد و در مقطعی نزدیک به عقد قرارداد با آرسنال بود اما هرتابرلین، سنگربان مجارستانی خود را با چنگ و دندان نگهداشت. فصل آخر کیرای در هرتابرلین، با مصدومیت و نیمکتنشینی او همراه بود و این مهم باعث شد تا او در سال 2004، پس از هفت سال از هرتابرلین جدا شود. افتخارات این سنگربان به همراه هرتابرلین، دو قهرمانی در لیگ کاپ آلمان بود.
ایستگاه بعدی کیرای در دوران فوتبالش، کریستال پالاس بود. سناریویی مشابه با هرتابرلین در پالاس نیز برای این سنگربان مجارستانی تکرار شد. جولین اسپرونی، پیش از شروع فصل دروازهبان نخست پالاس شد اما عملکرد خوب کیرای در نخستین بازی برابر هارتپول یونایتد در لیگ کاپ و فرم نه چندان قوی اسپرونی، او را به ترکیب ثابت تیمش رساند. کیرای در نخستین فصل حضورش در پالاس، آمار 34 بازی و 10 کلینشیت را ثبت کرد. در پایان این فصل، پالاس به لیگ دسته پایینتر سقوط کرد اما این مهم باعث جدایی سنگربان مجارستانی از این باشگاه نشد. 48 بازی و 15 کلینشیت، آمار او در چمپیونشیپ بود که منجر به صعود این باشگاه به پلیآف صعود به لیگ برتر شد.

سومین فصل حضور کیرای در پالاس، با سرمربی جدیدی در این باشگاه همراه بود و این سرمربی، کیرای را در میانههای فصل از ترکیب پالاس کنار گذاشت. از این رو، این دروازهبان در ابتدا به صورت قرضی راهی وستهم شد اما در این باشگاه نیز نتوانست به حضور در ترکیب اصلی برسد. بنابراین پس از مدت کوتاهی، کیرای که در بازی رسمی برای وستهم به میدان نرفته بود، مجوز حضور در تیم دیگری را دریافت کرد و به صورت قرضی راهی استون ویلا در لیگ برتر انگلستان شد. او از هفته 18 تا 22 برای استون ویلا به میدان رفت و موفق به ثبت یک کلینشیت در بازی برابر چلسی شد. با این وجود، دوران حضور کیرای در استون ویلا، بیش از یک ماه نبود تا او به پالاس بازگردد. 29 بازی و هشت کلینشیت، آمار کیرای در این فصل آشفتهاش در پالاس بود.
مقصد بعدی این سنگربان مجارستانی، برنلی، دیگر باشگاه حاضر در چمپیونشیپ بود. او در یک فصل حضورش در این باشگاه، آمار 29 بازی و شش کلینشیت را به ثبت رساند. کیرای پس از نیمکتنشینی در شش ماه نخست فصل 09-2008، در ژانویه 2009 به صورت قرضی راهی لورکوزن آلمان شد تا جای خالی دروازهبان دوم این باشگاه را که به علت مصدومیت از ترکیب کنار گذاشته شده بود را پر کند. کیرای در شش ماه حضورش در لورکوزن، حتی برای یک مسابقه نیز در ترکیب تیمش قرار نگرفت. او در سال 2009 راهی مونیخ 1860 در بوندسلیگا2 شد و به مدت پنج فصل در این باشگاه بازی کرد. آمار کلی کیرای در مونیخ، 178 بازی و 52 کلینشیت بود. در سال 2014، باشگاه فولام که در چمپیونشیپ حضور داشت، برای حضور کیرای در تیمش، 400 هزار یورو به مونیخ 1860 پرداخت کرد. او در پنج بازی خود برای فولام، یک کلینشیت کرد. او پس از جدایی از فولام به هالاداس مجارستان بازگشت و به آمار 107 بازی و 24 کلینشیت در چهار فصل حضورش در این باشگاه رسید. کیرای در سال 2019 از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

کیرای پیش از حضور در تیم ملی بزرگسالان مجارستان، در ردههای پایه کشورش، حضور موثر و فعالی داشت. نخستین بازی ملی این سنگربان برای کشورش، دیدار برابر اتریش در سال 1998 بود. دیدار دوستانه بعدی مجارستان در این سال برابر تیم ملی ایران در استادیوم آزادی بود اما کیرای به همراه کاروان تیمش راهی ایران نشد. او سالها در اردوهای تیم ملی کشورش حضور داشت و به بازوبند کاپیتانی آن نیز رسید اما در مقطعی به دلیل شکست مجارستان برابر مالت در سال 2006، وقفه سه سالهای را برای بازی در مجارستان تحمل کرد. با این وجود، کیرای در سال 2009 به ترکیب تیم ملی خود بازگشت و توانست به همراه مجارستان راهی یورو 2016 شود. او در چهار بازی کشورش در این جام برابر اتریش، ایسلند، پرتغال و بلژیک بازی کرد و توانست یک کلینشیت برابر اتریش را ثبت کرده و یکی از ستارگان کشورش در بازی برابر پرتغال و بازیکنانی همچون کریستیانو رونالدو باشد. آخرین بازی ملی کیرای در سال 2016 برابر تیم ملی سوئد رقم خورد و این دروازهبان، در 40 سالگی با آمار 108 بازی و 37 کلینشیت به کارش در رده ملی خاتمه داد.
یکی از امضاهای کیرای در دوران فوتبالش که او را از سایر همتایانش متمایز کرده بود، پوشیدن شلوار طوسیرنگ به جای شورت ورزشی بود. کیرای از شروع فوتبالش به پوشیدن شلوار به جای شورت ورزشی عادت داشت. در ابتدا شلوارهای او سیاهرنگ بود اما در زمان حضور او در هالاداس، مسئول تدارکات این باشگاه شلوار مشکی این باشگاه را به همراه نیاورد و سپس، کیرای مجبور به پوشیدن شلواری دیگری با رنگ طوسی شد. پیروزی هالاداس در این بازی با شلوار طوسی کیرای، این شلوار را به روتین فوتبالی این دروازهبان تبدیل کرد. او تا پایان فوتبالش، دیگر این شلوار طوسی را رها نکرد و از آلمان تا انگلستان و حتی یورو 2016، از آن استفاده کرد. کیرای اعتقاد داشت که این شلوار برای او خوششانسی میآورد. او در دوران حضورش در کریستال پالاس، به دلیل پارهشدن شلوار محبوبش و سرمای شدید انگلیس در آن مقطع، سه بازی را از ترکیب تیمش دور ماند تا شلوار مناسبی را جایگزین کند. او در یکی از بازیهای پالاس مجبور به پوشیدن شورت ورزشی شد اما عبور توپ از میان پاهای کیرای، باعث شد تا او دیگر شلوار محبوبش را رها نکند.

از سری خاطرات فوتبالی
خولیو کروز؛ باغبان گلزن ریورپلاته، بولونیا، اینتر و لاتزیو و بدل کاراکتر پونچارلو
محمدو دیارا؛ هافبک طلایی لیون و خرید کاپلو در رئال مادرید از کشور مالی
آناتولی تیموشچوک؛ از نمایش پیراهن در فضا و قهرمانی اروپایی با زنیت تا حضور در بایرن مونیخ