آث میلان 3 (2) - (3) 3 لیورپول / فینال لیگ قهرمانان اروپا 2005
ترکیه - استانبول / ورزشگاه: المپیک آتا ترک - تماشاگر: ۷۰٬۰۲۴ نفر
استانبول، بیش از 10 هزار پلیس مسئولیت حفاظت از اعضا و همراهان دو تیم لیورپول و میلان را بر عهده داشتند. ستاد امنیتی ویژه ای تشکیل شده بود تا با برقراری آرامش از بروز کوچکترین مشکل و اغتشاش هواداران ایتالیایی و انگلیسی جلوگیری کنند.
ترکیه ایها که میزبان دیدار فینال بودند از سال 2002 تاکنون مبلغ 120 میلیون یورو صرف ساخت و ساز ورزشگاه المپیک استانبول نموده اند. اما با برپایی دیدار بزرگ اروپا سرمایه ای بالغ بر 40 میلیون دلار به سوی کشورشان و شهر استانبول سرازیر نمودند.
با توجه به جلسه هماهنگی دو تیم قبل از بازی میلانیها سفید و لیورپولی ها قرمز پوشیدند ایتالیایی ها با ترکیب دیدا، کافو، مالدینی، نستا، شفچنکو، گاتوسو، سیدورف، پیرلو، کاکا، استام، کرسپو به میدان آمدند. دودک، فینان، هوپیا، ترائوری، کاراهر، ریسا، جرارد، لوئیس گارسیا، باروش، آلونسو، کوئل یازده بازیکن رافائل بنیتز اسپانیایی برای تیم لیوریول بودند. تفکرات آنچلوتی و بنیتزنوید بازی بسیار زیبایی را می داد. همه چیز برای برگزاری فینال رویایی آماده بود. مانوئل میوتو گونزالس داور اسپانیولی به همراه دو کمک هموطن خود قضاوت سختی را پیش رو داشتند. بازی رأس ساعت 35/11 به وقت تهران آغاز شد و در همان دقیقه 1 بود که میلانیها صاحب یک ضربه ایستگاهی در جناج چپ لیورپول شدند که با ارسال این ضربه توسط پیرلو و ضربه چکشی مالدینی با پای راست اولین گل بازی به ثمر رسید و لیوپورلی ها حاضر در استادیوم را غرق در سکوت نمود.
لیورپول که انتظار نداشت در همان دقیقه 1 گل بخورد تمام تاکتیک هایش نقش برآب شد و دیگر چیزی نداشت که دفاع کند و با توجه به نوع بازی و برنامه های تمرینی اش بی نظم و بدون هدف به ادامه کار پرداخت. تا جائیکه در دقیقه 39 بازی میلان با پاس دقیق و بسیار زیبایی شوچنکو توسط کرسپو مهاجم آرژانتینی خود به گل دوم رسید و اردوی میلانیها را از فرط شادی منفجر کرد. پس از این گل بود که دیگر لیورپول جام را از دست رفته دید و ناامیدانه به بازی پرداختند. میلانیها با به ثمر رساندن دو گل بسیار مسلط و با هدف بازی کردند و در دقیقه 44 برای سومین بار مزد زحمات و تلاش خویش را گرفته و باز هم توسط کرسپو دروازه تیم نامدار جزیره را گشودند.
این گل در شرایطی به دست آمد که کاکا از میانه میدان با یک پاس عمقی بسیار زیبا کرسپو را در موقعیت تک به تک با دودک قرار داد و کرسپو با یک ضربه زیبا و تمام کننده دروازه را باز کرد و جام را تا یک قدمی شهر میلان پیش برد. نیمه اول در عین ناباوری با طوفان میلان و بازی ضعیف لیورپولی ها و با نتیجه 0-3 به سود روسنری ها خاتمه یافت.
در این نیمه لیورپول دست به یک تعویض زد که کیول از بازی خارج شد و اسمیچر وارد بازی شد. بسیاری از کارشناسان نیمه دوم را برای لیورپول یک نیمه جهنمی می دانستند زیرا لیورپول ابزار و تاکتیک بازی تهاجمی را به زعم آنان نداشت. اما با شروع نیمه دوم و تعویض هامان و صحبتهای بنیتز برای لیورپول کارساز شد و لیورپولی ها در دقیقه 54 با ضربه سر کاپیتان جرارد دروازه دیدای برزیلی را باز کرد و چشمه های امید در تیمشان نمایان شد. لیورپول با زدن گل اول و همچنین به کمک غرور کاذب میلانیها که با زدن سه گل در نیمه اول بازی را تمام شده می دانستند، بازگشت شکوهمندانه ای به جریان بازی داشتند تا جائیکه در دقیقه 56 با یک شوت مهلک اسمیچر اختلاف را به حداقل رساندند و هواداران انگلیسی حاضر در المپیک استانبول را شادمان کردند. با به ثمر رسیدن گل دوم بازی در اختیار لیورپول قرار گرفت و این قرمز پوشان جزیره بودند که با تنگ کردن عرصه بر مدافعین حریف با یک کار زیبای تیمی و روی اشتباه مدافعین میلان در دقیقه 60 صاحب یک ضربه پنالتی شدند که این پنالتی را گاتوزو روی باروش انجام داد و در نهایت پنالتی را آلونسو نواخت که دیدا به طور ناقص ضربه آلونسو را دفع کرد ولی در بازگشت این خود آلونسو بود که اشتباه بزرگ خود را جبران کرد و توپ بازگشتی را از روی پاهای نستا و دستهای دیدا به گل تبدیل کرد. اگر این پنالتی گل نمی شد تا آخر عمر آلونسو خود را نمی بخشید.
در این لحظات میلانیها و آنچلوتی هنوز مات و مبهوت بودند نمی دانستند که در بین دو نیمه چه بر سر تیمشان آمده است و در عرض 6 دقیقه سه گل دریافت کردند تابلوهای ورزشگاه 3-3 را نشان می داد. یک نیمه پر اشتباه برای مدافعین لیورپول و سه گل برای میلان و یک نیمه ضعیف برای مدافعان نامدار میلان و سه گل رویایی برای لیورپول بازی را بسیار جذاب پرگل و مهیج کرده بود. سیسه آخرین تعویض بنیتز بود که بجای باروش وارد بازی شد. پس از به تساوی رسیدن نتیجه، دو تیم بازی با احتیاطی را دنبال کردند و مدافعین دو تیم حملات یکدیگر را خنثی می کردند ولی آنچه که به نظر می رسید تعویض های عالی بنیتز بود که با آوردن هامان نبض میانه میدان را گرفت و کفه ترازو را به سوی لیورپول سنگینتر کرد. میلان هم سرجینهو را بجای سیدورف وارد میدان کرد و در ادامه چشم به حرکات تکنیکی کاکا و شوچنکو دوخت.
سرانجام 90 دقیقه وقت قانونی با حساب 3-3 به پایان رسید و کار به وقت اضافی کشید در طول 90 دقیقه گونزالس داور اسپانیایی کار راحتی را پیش رو داشت .
در 15 دقیقه اضافی اول هم دو تیم محتاطانه بازی کردند و میلان با آوردن توماسون دانمارکی بجای کرسپو سعی در باز کردن خط دفاعی خسته لیورپول داشت. ولی تعویض های آنچلوتی تأثیر گذار نبود و نیمه اول اضافی هم با همان حساب 3-3 به پایان رسید و همه چیز به نیم دوم وقت اضافی کشیده شد. در طول بازی استیون جرارد و اسمیچر برای لیورپول و کاکا و مالدینی برای میلان بازی بسیار خوبی را به نمایش گذاشتند در حالیکه نمی توان از درخشش کرسپو زننده دو گل از سه گل میلان به راحتی گذشت.
در نیمه دوم وقت اضافی هم دو تیم بازی آرامی را سپری نمودند و جریان بازی بیشتر در میانه میدان بود و هیچ خطری دروازه تیمها را تهدید نکرد. با بررسی بیشتر به 6 گل به ثمر رسیده این نکته به نظر می رسد که مدافعین دو تیم در این دیدار ضعیف کار کردند و هیچ یک از آنان در حد انتظار ظاهر نشدند. در اواسط نیمه دوم اضافه آخرین تعویض مردان چکمه رقم خود و طی آن روی کاستا هافبک پرتغال این تیم وارد پیکار شد.
در طول 120 دقیقه این بازی دورازه بانان دو تیم حملات زیادی را دفع کردند که مهمترین آنها ضربات شوچنکو بود که با واکنش تماشایی دودک دفع شد. این صحنه ها یکبار در نیمه دوم وقت قانونی از روی یک ضربه ایستگاهی و دوبار پیاپی هم در آخرین وقتهای اضافی بازی رخ داد. آنچلوتی خیلی دوست داشت تا در جریان بازی لیورپول را ببرد تا در برابر بنیتز بازنده بزرگ لقب نگیرد. هر چه به پایان وقتهای بازی نزدیک می شدیم این میلانیها بودند که خطرناک ظاهر می شدند ولی در نهایت 120 دقیقه دیدار بین دو تیم لیورپول میلان با قضاوت گونزاس 3-3 به پایان رسید و ضرات پنالتی تکلیف قهرمان را مشخص کرد. در ضربات پنالتی هامان،سیسه، اسمیچر برای لیورپول و توماسون و کاکا برای میلان گل زدند و ریسه از لیورپول و سرجینهو ، پیرلو و شوچنکو از میلان ضربات خود را به هدر دادند و در پایان این تیم لیورپول انگلیس بود که با نتیجه 4-6 (1-3 پنالتی) و به لطف دروازه بان خود یعنی دودک آث میلان ایتالیا را شکست داد و به عنوان قهرمان جام قهرمانان باشگاههای اروپا در فصل5-2004دست یافت و جام قهرمانی را همراه خویش به کشور انگلیس وبندر لیورپول برد.
هواداران لیورپولی در این دیدار دو مقطع بسیار حساس را گذراندند یکی نیمه اول بود که با سه گل عقب بودند و دیگری نمیه دوم بود که همه گلها را جبران کرده و در نهایت قهرمان شدند. قطعاً 25 می 2005 از خاطره هواداران لیورپول پاک نخواهد شد.که بسیاری ازکارشناسان فوتبال آنرافینال6تایی ها نامیده اند gharani MM7