کمتر از 24 ساعت دیگر قرعه کشی جام جهانی 2018 در روسیه برگزار خواهد شد. در این دوره حذف قدرتهایی همچون ایتالیا( قهرمان 4 دوره جهان)، هلند ( مدعی و ناکام همیشگی) ، شیلی ( قهرمان کوپا آمریکا) و ایالات متحده شاید احتمال به وجود آمدن یک گروه مرگ را به مراتب کمتر کرده باشد، اما برای خود ما حضور اسپانیا در سید 2 و احتمال گروهی مانند برزیل، اسپانیا، ایران و صربستان می تواند یک گروه مرگ برایمان باشد.
در ادامه مروری داریم بر سخت ترین گروه ها در تاریخ جامهای جهانی:
1958: برزیل/ اتحاد جماهیر شوروی/ انگلستان/ اتریش
جام جهانی در سوئد و نخستین گروه مرگ واقعی با حضور سه قدرت سنتی فوتبال جهان. برزیل قدرتنمد با گارینشای فوق العاده و پله 17 ساله، شوروی قهرمان المپیک، اتریش تیم سوم دوره قبل جام جهانی و البته انگلستانی که با از دست دادن تعدادی از ستارگانش از جمله دانکن ادواردز در فاجعه مونیخ باز هم یک تیم قابل احترام بود.
از این گروه در نهایت برزیل بدون گل خورده با شکست اتریش و شوروی و نخستین تساوی بدون گل تاریخ جام های جهانی برابر انگلستان صعود کرد و در نهایت قهرمان جام هم شد. انگلستان و شوروی با فرمت آن زمان( 2 امتیاز برای برد) در همه چیز مساوی شدند و یک بازی پلی آف برگزار کردند. شوروی با یک گل برد و صعود کرد، اما در مرحله بعد توسط سوئد میزبان حذف شد.
1970: برزیل/ چکسلواکی/ انگلستان/ رومانی
برزیل و انگلستان باز هم در گروه مرگ جام به هم رسیدند. انگلیس مدافع عنوان قهرمانی بود و برزیل دو جام قبل از آن را برده بود، چکسلواکی هم تیمی بود که برزیل در 1962 با شکستش قهرمان جهان شده بود. دو تیم شرق اروپایی در جدال با قهرمانان سه دوره آخر. برزیل با پله، جرزینیهو، رولینیو، توستائو، کارلوس آلبرتو و... هر 3 بازی خود را برد و در نهایت هم با شکست 4-1 ایتالیا سومین بار قهرمان جهان شد. تیمی که از آن به عنوان یکی از بهترین تیم های تاریخ نام برده می شود. انگلستان در دیداری که بیشتر از همه با سیو بی نظیر گوردن بنکس در برابر ضربه سر پله در یادها مانده است، با یک گل مغلوب برزیل شد و دو حریف دیگرش را شکست داد، اما در مرحله بعد مغلوب انتقام آلمان غربی شد.
1978: آرژانتین/ ایتالیا/ فرانسه/ مجارستان
فرانسه و مجارستان بعد از 12 سال غیبت، با دو قدرت بزرگ جهان همگروه شدند. . فرانسه، میشل پلاتینی را به عنوان رهبر ارکستر خط هافبک فوق العاده خودش داشت ، اما به همراه مجارستان در برابر دو قدرت دیگر حرفی برای گفتن نداشتند. ایتالیا بازی آخر را 1-0 از میزبان برد و صدرنشین شد، اما خنده آخر برای آرژانتین بود که درنهایت قهرمان شد و ایتالیا به مقامی بهتر از چهارمی نرسید.
1982: (مرحله دوم) : ایتالیا/ برزیل /آرژانتین
در آن زمان مرحله دوم باز هم گروهی بود و در شاید سخت ترین گروه تاریخ جام های جهانی قهرمانان 6 دوره از 11 دوره قبلی ( البته قهرمان این دوره هم از همین گروه بود)، به هم رسیدند. برزیل با یکی از چشم نوازترین تیمهای تاریخش که زیکو، فالکائو و سوکراتیس در بطن آن بودند، آرژانتین با دیه گو مارادونا و ایتالیایی که در نهایت با روسی و دینو زوف قهرمان جام شد.
آرژانتین هر دو بازی خودش را واگذار کرد ، تا در آخرین بازی گروه یکی از زیباترین بازیهای جامهای جهانی ایتالیا و برزیل مسابقه ای کلاسیک را رقم بزنند. پائولو روسی که تا قبل از آن گلی نزده بود، 3 بار دروازه طلایی پوشان را باز کرد تا با برد 3-2 به نیمه نهایی بروند. ایتالیا با کاتاناچیو خودش آلمان را هم در فینال برد تا در تعداد قهرمانی ها با برزیل برابر شود.
2002: آرژانتین/ انگلستان/ نیجریه/ سوئد
دیوید بکام 4 سال بعد از اخراج در دوره قبل ، فرصت جبران را برابر آرژانتین پیدا کرد. در گروهی که بسیار کم گل بود، انگلیس با تساوی مقابل سوئد شروع کرد و این باعث افزایش فشارها بر روی این تیم در بازی دوم برابر آرژانتین هم شد. اما در نهایت بکام با پنالتی خودش انتقامش را از آلبی سلسلته گرفت، تساوی روز آخر با سوئد. صدر نشینی غیر منتظره سوئد، به همراه صعود سه شیرها و حذف زود هنگام آرژانتین با باتیستوتا، کرسپو، زانتی، اورتگا، ورون و ...
2014: کاستاریکا/ انگلستان/ ایتالیا/ اوروگوئه
انگلیس و باز هم گروه مرگ. سه قهرمان سابق جهان که در زمان قرعه کشی جزو 10 تیم اول رنکینگ فیفا بودند، در یک گروه قرار گرفتند. اما نتایج عجیب تر از آن چیزی بود که بشود پیش بینی کرد. بقیه را همه به یاد دارید، ضعیفترین تیم گروه بدون شکست صعود کرد و دو تیم اروپایی هم تنها موفق به برداشتن موز شدند.
پ.ن: باز هم متاسفانه باید دنبال عکس مربوط بگردید در پایین. مسئولین رسیدگی کنند!