طرفداری- جدال تیم های سوانزی سیتی و چلسی را باید تقابل دو تیم دانست که یک وجه اشتراک بزرگ دارند. هر دو تیم در فصل گذشته موفق بودند ولی در فصل جاری و با کسب نتایج ضعیف، مربی خود را برکنار کردند و از قضا مربی های جایگزین که هر دو هم بسیار با تجربه هستند، نتایج بهتری را به دست آوردند.
فرانچسکو گوئیدولین در سوانزی و گاس هیدینک در چلسی توانستند تیم های خود را از شرایط بد خارج کنند. چلسی که تا قبل از این بازی، با گاس هیدینک در لیگ برتر بدون باخت مانده بود و سوانزی نیز می توانست با 3 امتیاز این بازی، به احتمال قریب به یقین هیچ دغدغه ای برای سقوط به دسته پایین نداشته باشد.
گوئیدولین مربی قوهای سفید در این بازی، 4 تغییر را در ترکیب سوانزی در مقایسه با بازی پیشین ایجاد نمود. آلبرتو پالوسکی به جای بافتیمبی گومیس در نوک خط حمله قرار گرفت و آندره آیو به همراه جفرسون مونترو اکوادوری در خط هافبک به میدان رفتند. مونترو که در اوایل فصل یکی از بهترین بازیکنان سوانزی بود، برای اولین بار در دوران حضور گوئیدولین، در ترکیب اصلی سوانزی قرار گرفت. نیل تیلور نیز در پست دفاع چپ جانشین کایل نافتون شد.
چلسی هم پس از گلزنی پاتو در بازی قبل، از این مهاجم برزیلی در ترکیب اصلی استفاده کرد و مت میازگا، خرید دیگر زمستانی آبی ها در قلب خط دفاعی به میدان رفت. تیبو کورتوا پس از نمایش های متزلزل در بازی های اخیر، به نیمکت ذخیره ها منتقل شد تا آسمیر بگوویچ جایگزین وی شود. روبن لوفتوس- چیک نیز پشت سر پاتو قرار گرفت. اسکار و پدرو به عنوان دو وینگر راست و چپ، عبدالرحمان بابا به عنوان مدافع چپ در ترکیب چلسی قرار گرفتند و باز هم زوج سسک فابرگاس و جان اوبی میکل در نقش هافبک تدافعی ایفای نقش کردند.
یکی از نکات حاشیه ای این بازی، مشکلات اقتصادی کارخانه فولاد در شهر سوانزی بود که عده ای از کارگران این کارخانه که طرفدار تیم سوانزی سیتی نیز محسوب می شوند، چندین بنر اعتراضی را به ورزشگاه لیبرتی آورده بودند تا بدین ترتیب، به وضع موجود اعتراض کنند.
سوانزی نیمه اول را بسیار توفانی آغاز کرد و به ویژه پس از 15 دقیقه نخست بازی، توپ و میدان در اختیار قوها قرار گرفت. پاس های عمقی بازیکنان سوانزی به شدت خط دفاعی متزلزل چلسی را آزار می داد و مت میازگا مدافع آمریکایی جدید چلسی که برخی از او به عنوان وارث جان تری یاد می کنند، در این بازی بسیار ، عصبی و پر اشتباه ظاهر شد. انخل رانخل و گیلفی سیگوردسون دو موقعیت تک به تک متوالی را جلوی دروازه چلسی با درخشش آسمیر بگوویچ از دست دادند.
سوانزی علاوه بر عمق، از کناره ها به ویژه جناح چپ نیز حملاتی را تدارک دید و بالاخره در دقیقه 25 روی توپ ارسالی جفرسون مونترو و شوت سر ضرب گیلفی سیگوردسون ایسلندی به گل رسید. حتی سوانزی پس از گل هم عقب ننشست و همچنان توپ و میدان را در اختیار داشت. رحمان بابا در سمت چپ خط دفاعی چلسی چندان مستحکم نشان نداد و علاوه بر در اختیار گذاشتن فضاهای زیاد برای یاران حریف، یک بار هم با بگوویچ قاطی کرد که نزدیک بود سوانزی را به گل دوم برسانند.
چلسی تا پایان نیمه اول حرف زیادی برای گفتن نداشت و فقط پاتو یک فرصت عالی را در شش قدم حریف در آخرین لحظات نیمه اول از دست داد که بهترین موقعیت شاگردان هیدینک در این نیمه بود. 20 پاس اشتباه بازیکنان چلسی در نیمه اول بهترین گواه برای کیفیت فنی پایین این تیم بود.
جفرسون مونترو ستاره بی بدیل این بازی بود که در اغلب دقایق نیمه اول در جناح چپ بازی کرد و بارها آزپیلیکوئتا را آزار داد. البته مت میازگا هم از دست مونترو در امان نبود.
هیدینک در بین دو نیمه ترجیح داد تا میازگا را بیرون بکشد و به جای او، کندی به زمین رفت. با بیرون رفتن مدافع پُر اشتباه آمریکایی، هیدینک از اوبی میکل به جای او در قلب خط دفاعی به عنوان زوج برانیسلاو ایوانوویچ استفاده کرد. جفرسون مونترو نیز در اوایل نیمه دوم به جناح راست رفت تا رو به روی رحمان بابا متزلزل بازی کند.
چلسی 10 دقیقه نخست نیمه دوم را بهتر از نیمه اول بازی کرد ولی باز هم سوانزی بود که روی دروازه موقعیت آفرینی کرد و آلبرتو پالوسکی یک فرصت عالی تک به تک را از دست داد. بلافاصله پس از این فرصت، پاتو هم یک موقعیت عالی دیگر را خراب کرد و نتوانست از پاس عالی پدرو رودریگز استفاده نماید. به نظر می رسد که پاتو نقش یک «گل نزن» را در این بازی به خوبی ایفا می کند. پاتو پس از ارائه یک بازی ضعیف و اسارت در میان مدافعان سوانزی، جای خود را به برتران ترائوره داد.
در اواسط نیمه دوم تیم چلسی حدود 60 درصد مالکیت توپ را در اختیار داشت اما نمی توانست از این مالکیت توپ استفاده بهینه نماید و بارها رو به ارسال از کناره ها روی دروازه سوانزی آورد که بی ثمر بود. بر عکس هر گاه تیم سوانزی صاحب توپ می شد، یک حمله با برنامه و خطرناک را روی دروازه چلسی تدارک می دید. شوت زیبای جک کورک و واکنش عالی بگوویچ و همچنین ضربه سر دیدنی مونترو داخل 6 قدم چلسی که به بالای دروازه رفت را باید از مهم ترین فرصت های سوانزی برای زدن گل دوم دانست که البته هرگز این بازی گل دیگری به همراه نداشت و سوانزی با تک گل بازیکن ایسلندی خود به برتری 1-0 مقابل چلسی رسید.
رادامل فالکائو نیز پس از مدت ها و در آخرین دقایق این بازی، برای چلسی به میدان رفت و چلسی در دقایق پایانی، پرس زیادی را روی دروازه سوانزی ایجاد کرد که همگی این حربه ها هم بی اثر ماند تا اولین باخت چلسی در لیگ برتر با گاس هیدینک و اولین باخت چلسی در لیگ برتر مقابل سوانزی رقم بخورد.
بدین ترتیب، سوانزی از 11 بازی اخیر فقط 3 بار باخته و در 6 بازی اخیر صاحب 4 برده شده است. با این نتیجه و رسیدن سوانزی به مرز امن 40 امتیازی، می توان حضور این تیم برای ششمین فصل متوالی در لیگ برتر را قطعی دانست.
چلسی هم پس از 15 بازی متوالی، بالاخره در لیگ برتر شکست خورد و رکورد 3 کلین شیت متوالی در ورزشگاه لیبرتی به 4 نرسید. در 6 بازی اخیر در ورزشگاه لیبرتی، فقط 7 گل زده شده و هیچ تیمی در این 6 بازی، بیشتر از یک گل نزده است. دست هیدینک در این بازی به قدری خالی بود که از سه بازیکن آکادمی باشگاه یعنی چارلی کالکت، اولا آینا و کیسی پالمر روی نیمکت استفاده می کرد ولی این هم بهانه خوبی برای پذیرفتن شکست چلسی نخواهد بود.