طرفداری- بیست و هفتمین فصل حضور منچستریونایتد در مسابقات لیگ برتر و چهل و چهارمین فصل پیاپی حضورشان در بالاترین سطح فوتبال انگلیس، به هیچ وجه جز به یادماندنیترین و شیرینترین فصول نبود.
اتفاقات پیش فصل، تغییرات و نقل و انتقالات باشگاه
از همان ابتدای راه مشخص بود که فصل چندان جالبی در انتظار منچستریونایتد نیست. شیاطین سرخ در شش بازی دوستانه پیش فصل خود مقابل کلوب امریکا و سن خوزه ارثکوئیک به تساوی رضایت دادند، از لیورپول و بایرن مونیخ شکست خوردند و فقط رئال مادرید و میلان (ضربات پنالتی) را مغلوب کردند. در طول این مسابقات، ژوزه مورینیو بارها نارضایتی خود از ترکیب تیمش را در رسانهها اعلام کرد که این هم کمکی به شرایط نابسامان تیم نمیکرد.
سه خرید باشگاه در تابستان ۲۰۱۸ از این قرار بودند: لی گرانت، دروازهبان ۳۴ سالهای که برای پر کردن سهمیه انگلیسی باشگاه، از استوک سیتی آمد؛ دیوگو دالوت که در ازای ۱۹.۸۰ میلیون پوند از پورتو برای سمت راست خط دفاعی تیم جذب شد و فرد، هافبک برزیلی شاختار دونتسک که ۵۳.۱۰ میلیون پوند هزینه در بر داشت. فروش سم جانستون و دالی بلیند به ترتیب به وست برومویچ و آژاکس، چیزی حدود ۲۱ میلیون پوند نصیب باشگاه کرد تا باز هم عملکرد ضعیف یونایتد در زمینه کسب درآمد حاصل از فروش بازیکنان مشهود باشد.
روند تیم در طول فصل و نتایج
منچستریونایتد فصل ۱۹-۲۰۱۸ لیگ برتر را با پیروزی ۲-۱ خانگی مقابل لسترسیتی آغاز کرد. با این وجود ضعف تدافعی تیم خیلی زود در بازی دوم مقابل برایتون مشخص شد؛ جایی که در جریان شکستی ۳-۲، عملکرد ضعیف اریک بایی به چشم آمد. شکست ۳-۰ در بازی خانگی پس از آن، بر شدت موج منفی در اطراف تیم افزود. در پایان هفته هفتم، منچستریونایتد در رده دهم جدول قرار داشت. منچستریونایتد در ادامه راه با ژوزه مورینیو تنها دو شکست متحمل شد (مقابل وست هم و منچسترسیتی) اما عملکردی که چنگی به دل نمیزد و تساویهای پر شمار تیم بعضا مقابل تیمهای ته جدولی به شکلی بود که طرفداران را روز به روز ناامیدتر میکرد. منچستریونایتد از لیگ کاپ هم خیلی زود کنار رفت؛ آنها با شکست ۸-۷ در ضربات پنالتی مقابل دربی کانتی چمپیونشیپی، در اولدترافورد حذف تلخی را تجربه کردند. در لیگ قهرمانان و در گروهی که یانگ بویز، یوونتوس و والنسیا هم حضور داشتند، یونایتد به هر طریق ممکن دوم شد و به دور دوم مسابقات راه یافت. بازگشت در خانه یوونتوس و عوض کردن باخت با برد ظرف ۵ دقیقه در ایتالیا، یکی از معدود خوشیهای فصل را برای مورینیو و هواداران تیمش رقم زد و به این سرمربی پرتغالی مجال داد تا بار دیگر تعداد قهرمانیهایش را به رخ بکشد. اما شکست ۳-۱ روز ۱۶ دسامبر مقابل لیورپول که با برتری مطلق قرمزها و ناتوانی کامل یونایتد در آنفیلد همراه بود، حکم اخراج آقای خاص را امضا کرد.
پس از مورینیو، نامهای متفاوتی به یونایتد لینک شدند؛ از زین الدین زیدان که تیمی نداشت گرفته تا مائوریسیو پوچتینو و حتی آنتونیو کونته. اما در نهایت در انتخابی عجیب، هدایت باشگاه تا پایان فصل به صورت موقت به یکی از اسطورههای تیم یعنی اوله گونار سولسشر سپرده شد. ذکر این نکته ضروری است که منچستریونایتد در میانه فصل نه تنها تقویت نشد، بلکه مروان فلینی را هم به تیم شاندونگ لوننگ چین واگذار کرد. به هر صورت برد ۵-۱ در بازی اول با سولسشر مقابل کاردیف، شیرینی خاصی داشت. پل پوگبا که در دوران حضور مورینیو با این سرمربی به اختلاف خورده بود و حتی به نیمکت هم تبعید شده بود، در این بازی ستاره تیمش بود. بازی به بازی گذشت و تیم سولسشر به روند شکست ناپذیری خود ادامه داد. کار به جایی رسید که طرفداران تیم دیگر به نامهای بزرگ علاقهای نداشتند و خواهان دائمی شدن حضور سولسشر در اولدترافورد شدند. باخت ۲-۰ در دیدار رفت مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا، کمتر طرفدار یونایتد را به افسردگی رساند چرا که آنها ضعف تیم خود را قبول داشتند و به برتری حریف متمول پاریسی واقف بودند. اما پیروزی دراماتیک ۳-۱ در پارک دو پرنس، علاوه بر رکوردشکنیهای بسیار، سولسشر را بیش از پیش محبوب کرد. اگرچه شکست ۱۰ مارس مقابل آرسنال با اشتباه داوید دخیا، آغازگر روند نزول این دروازه بان و سولسشر بود. شش روز بعد شکست مقابل وولورهمپتون، حکم حذف منچستریونایتد از جام حذفی را امضا کرد.
منچستریونایتد با انجام دو بازی ضعیف مقابل بارسلونا در مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان، در مجموع با نتیجه ۴-۰ شکست خورد و حذف شد. این تیم با وجود آن که تا هفته سی و هفتم فرصت کسب سهمیه لیگ قهرمانان فصل آینده را داشت، با نتایجی چون شکست ۴-۰ مقابل اورتون و تساوی ۱-۱ با هادرزفیلد از هدفش دور شد و در نهایت فصل را در رده ششم لیگ برتر و بدون کسب حتی یک جام به پایان رساند.
تغییرات قطعی و احتمالی تیم در فصل پیش رو
این روزها تقریبا نام منچستریونایتد با «بازسازی» گره خورده است. مأموریت کوتاه مدت سولسشر به پایان رسیده است و حالا که او فرصت دارد تا تیمی مطابق با سلیقه خودش ایجاد کند، باید با چالش حتی بزرگتری رو به رو شود. گفته میشود این مربی نروژی در پی این است تا با جذب بازیکنان بریتانیایی، میزان تعهد و وفاداری در تیمش را افزایش دهد. انتظار میرود تابستان شلوغی در انتظار شیاطین سرخ باشد. آندر هررا و آنتونیو والنسیا پس از اتمام قراردادشان به عنوان بازیکن آزاد از تیم جدا شدهاند و وضعیت بازیکنانی چون داوید دخیا، پل پوگبا، روملو لوکاکو و خوان ماتا هم در هالهای از ابهام قرار دارد.
مطابق انتظار نامهای زیادی به منچستریونایتد لینک شدهاند؛ از هری مگوایر، آرون ون بیساکا و ماتیاس ده لیخت گرفته تا جیدون سانچو، دکلان رایس، موسی دمبله، برونو فرناندز و شان لانگ استف. تا زمان نگارش این مطلب، تنها خرید قطعی باشگاه، دنیل جیمز بوده است؛ وینگر ۲۱ ساله فصل گذشته سوانزی که با امیدهای زیاد به تئاتر رویاها آمده است ولی همچنان یک استعداد محسوب میشود نه یک ستاره. دیگر بازیکنی که احتمالا راه جیمز را طی خواهد کرد، ون بیساکا است که شدیدا به منچستریونایتد لینک میشود. پس از آن جذب یک وینگر راست با تجربه، یک مدافع میانی و دو هافبک هم در دستور کار شیاطین سرخ قرار خواهد گرفت. با تمامی تفاسیر، آینده یونایتد آنقدر اما و اگر دارد که تنها گذر زمان میتواند اطلاعات دقیقتری از آن در اختیار ما قرار بدهد.