طرفداری- کولبری داستان تازهای نیست. سالهاست که جوانان و حتی کودکان و پیران مرزنشین ایرانی مجبورند برای یک لقمه نان خطر را به جان بخرند و از نقاط صفر مرزی، کالا و اجناس مختلف را به دوش بکشند و به شهرهای مرزی بیاورند. این بار درخصوص یک کولبر قهرمان خواهیم گفت. مهدی خسروی، عضو تیم ملی امید بوکس ایران، به گفته خودش از 15 سالگی به کار کولبری مشعول است.
عکسی که در روزهای گذشته از او در فضای مجازی پخش شد، باعث شده است که او به یکی از مهم ترین سوژه های ورزش ایران تبدیل شود. وی در همین خصوص با شبکه فارسی زبان ایران اینترنشنال مصاحبهای انجام داده است و درخصوص وضعیت خود و کار خود حرفایی زده است.
مهدی خسروی گفت:
من مهدی خسروی، عضور تیم ملی بوکس ایران، از کردستان، شهرستان مریوان، دانشجوی علوم تربیتی، از یک خانواده 11 نفره پرجمعیت با پدری بازنشسته، با حقوق ناچیزی که خرج کفاف خانواده را نمیدهد، از 15 سالگی مجبور به شغل پرخطری همچون کولبری، برای در آوردن خرج ورزش و تحصیلم شدم. کولبری که جان جوانان این سرزمین را برای یک لقمه نان، در برابر گلوله ها و بی رحمی طبیعت گرفت و مجبور به دست کشیدن از اهداف بلندشان شد. متاسفانه تاکنون از طرف هیچ ارگان و هیچ شخصی حمایت نشدم. کولبری هم شغلی نیست که بشود به آن دل بست. همش از روی اجبار و فقر و نداری است. من شخصا از مسئولین خواهشمندم که من را حمایت کنند. ورزش قهرمانی و ورزشکار قهرمانی بدون حمایت مالی به جایی نمی رسند و بوکس هم یکی از سنگین ترین و دشوارترین ورزش ها است که به حمایت مالی نیاز شدیدی دارد. بنده با این شرایط راه دشواری را در پیش خواهم داشت.
ما بیشتر شب ها می رویم و کول(بار) می آوریم. حتی زمانی بوده است که وقتی رفته ام کول بیاورم، تا چند روز نتوانسته ام تمرین کنم. اگر هم برای تمرین رفته ام، به بدنم فشار عجیبی آمده است و خیلی خسته کننده بوده است. به عنوان مثال ساعت 2 شب می رویم و راه خیلی طولانی است. شما تا خودتان نبینید، نمی توانید درک کنید که وضعیت ما چگونه است. مثلا سه ساعت راه می رویم تا به بارخانه برسیم. از آن جا بار را تحویل میگیریم و لباس گرم میپوشیم. خطر پرت شدن از روی کوه وجود دارد. حتی چند نفر نیز از روی آن کوه های بلند افتاده اند و جان خود را از دست داده اند.
هفته ای دو بار این کار را انجام می دهم. مثلا زمانی بوده است که یک هفته تمرینات خود را تعطیل کرده ام و به کولبری مشغول بوده ام و بعد از آن مشغول تمرینات خود شده ام.
درآمد ما به وزن بار بستگی دارد. هرقدر که بار بیشتر و سنگین تری بیاوریم، پول بیشتری نیز می گیریم. حدود هر کیلو 12 هزار تومن است. مثلا اگر ساعت 2 شب برویم، حدود 12-1 بعد از ظهر برمی گردیم و راه خیلی طولانی و سختی در پیش داریم.
وی در خصوص اینکه چه هدفی در ورزش داری و آیا امیدوار هستی که به اهداف خود در بوکس برسی؟ گفت:
من چند بار شکست خورده ام. چند بار در کشوری شرکت کرده ام و باخته ام. اما ناامید نشده ام. چندین بار به اردوی تیم ملی نیز دعوت شده ام. اگر من این توانایی را نداشتم، بوکس را رها می کردم، چون در خودم می بینم که توانایی این را دارم به سطح آسیا و المپیک برسم.
در میانه این مصاحبه، سالار غلامی، مهمان این برنامه درخصوص مهدی خسروی تاکید کرد که مهدی خسروی در سبک وزن مشت می زند و تنها 49 کیلوگرم است.
خسروی ادامه داد:
متاسفانه هیچ نهاد و سازمان شخصی من را حمایت نمی کند. من گدا نیستم. با سن کمم دستم در جیب خودم بوده است و پیش کسی دست دراز نکرده ام. غرور من این اجازه را به من نداده است که پیش کسی درددل کنم و از مشکلات زندگی خود بگویم ولی باور کنید که زندگی خرج دارد و قهرمانی پول می خواهد.
خواسته ام این است که بیشتر من را حمایت کنند و یک اسپانسر باشد که من را حمایت کنند. من می خواهم خود را در المپیک ببینم. ولی اگر حامی نداشته باشم به جایی نخواهم رسید.
شاید تلخ تر از حرف های مهدی خسروی، واکنش دبیر هیئت بوکس استان کردستان به عکس منتشر شده از او باشد. بیژن عبدالملکی درخصوص عکس مهدی خسروی گفته بود:
متاسفانه طی چند روز گذشته تصویری از مهدی خسروی در فضای مجازی منتشر شده و همچنان دست به دست میچرخد. تصویر منتشر شده حاکی از آن است که او در حال کولهبری است، اما من نمیدانم که این ماجرا چقدر صحت دارد. مهدی دانشجو است و اینکه آیا این موضوع صحت دارد یا خیر واقعا اطلاع ندارم.
خسروی عضو تیم ملی بوکس امید کشورمان است که در حالا حاضر هم نماینده تیم ملی بوکس است. بعید میدانم که موضوع کولهبری او صحت داشته باشد، چرا که او دانشجو است و فرصت چنین کاری را ندارد. شاید هم برای همدردی با کولهبران عکسی از خود گرفته و منتشر کرده است، چون او عضو تیم ملی بوکس و دانشجو است بعید میدانم که فرصتی برای کولهبری داشته باشد. البته واقعیت ماجرا این است که من هیچ اطلاعی از شرایط زندگی شخصی او ندارم.
اردوی تیم ملی امید قرار بود در انزلی برگزار شود، حتی تیم راهی انزلی شد اما به دلایلی که نمیدانم اردوها لغو شد و در حال حاضر هم تیم ملی امید تعطیل است. مهدی خسروی نیز در اردوی تیم ملی حضور داشت و همراه دیگر ملی پوشان در انزلی حضور داشت. او از بوکسورهای خوب ما است و امیدوارم که در ادامه مسیر قهرمانی موفق باشد.
عبدالملکی درحالی برای خسروی آرزوی موفقیت دارد که حتی از شرایط این ورزشکار نیز بی اطلاع است و حتی بدتر از آن تلاش دارد که عکس خسروی را یک همدردی نمادین با دیگر کولبران معرفی کند. امید است که وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون بوکس به شرایط مهدی خسروی و سایر ورزشکارانی که استعداد و توانایی افتخارآفرینی برای ایران را دارند اما در شرایط نامناسبی قرار دارند رسیدگی کند.