از حکم فیفا عجیب تر، تصمیم لحظه آخری است که دوشنبه هفته قبل در تهران گرفته شد. باور کردنی نیست اما متاسفانه حقیقت دارد؛ فدراسیون فوتبال نامه اعتراضی وکلایش را به زوریخ نفرستاد!
چرا ایران با انتخاب یک قاضی کنار آمد؟
به گزارش طرفداری، وقتی در اولین ساعات بعد از ظهر امروز (دوشنبه 27 مرداد) خبر رسید فیفا حکم پرونده مارک ویلموتس را صادر کرده و ایران که دو میلیون یورو پول مفت به این مربی بلژیکی داده بود، حالا باید 6.443 میلیون یوروی دیگر هم به ویلموتس بپردازد، طرفداری اولین رسانه ای بود که این خبر را منتشر کرد اما روابط بین الملل فدراسیون در اقدامی شتاب زده، صدور این حکم را تکذیب کرد. در ادامه پیگیری های طرفداری منجر به دریافت کپی حکم صادره از سوی فیفا و انتشار آن شد. در کمال تعجب حکم صادره از سوی فیفا تک امضای قاضی هلندی را پای خود داشت و این با اخباری که طرفداری هفته گذشته از فدراسیون فوتبال به دست آورده بود منافات داشت.
هفته گذشته (دوشنبه 20 مرداد، ساعت 10:04) طرفداری در خبری اختصاصی نوشت:
موضوع خبر این بود که وکلای فدراسیون فوتبال ایران به انتخاب قاضی هلندی (روی ورمر) برای پرونده مهم ایران و ویلموتس معترض شده اند. این وکلا معتقد بودند کمیته تعیین وضعیت فیفا باید برای این پرونده سه وکیل در نظر بگیرد نه یک وکیل، آن هم وکیلی که نماینده بازیکن و مربی در کمیته تعیین وضعیت است و طبیعتا از فدراسیون یا باشگاه حمایت نمی کند. از آن جایی که متن انگلیسی نامه را هم به دست آورده بودیم، تا همین امروز تصور می کردیم فدراسیون این نامه را برای فیفا ارسال کرده است.
اما امروز بعد از انتشار این حکم، وقتی فدراسیون فوتبال در بیانیه ای مجدد مدعی شد حکم ناعادلانه فیفا را دریافت کرده است، در این فعل و انفعالات اولین سوالی که برای طرفداری ایجاد شد این بود که مگر فدراسیون فوتبال به انتخاب تک قاضی هلندی برای این پرونده اعتراض نکرده بود؟
دروغ بزرگ 6.5 میلیون یورویی!
در کمال تعجب شنیدیم مسئولان فدراسیون فوتبال روز دوشنبه گذشته به توصیه یک مقام با نفوذ از ارسال این شکواییه به فیفا خودداری کردند. گویا در حالی که این نامه با مهر و امضای فدراسیون آماده ارسال به فیفا بود، یک مقام با نفوذ به مسئولان فدراسیون گفته:
ما با اینفانتینو هماهنگ هستیم و بی دلیل با اعتراض به فیفا تنش درست نکنید. پرونده حکمش مشخص است و دلیلی ندارد حساسیت ایجاد کنید.
گویا فدراسیون هم بر اساس همین توصیه عجیب، از ارسال نامه اعتراضی وکلا به فیفا خودداری کرده است. این دروغ "با اینفانتینو هماهنگ هستیم" حالا نزدیک 6.5 میلیون یورو به فوتبال ایران خسارت وارد کرده است. البته یکی از مدیران فدراسیون فوتبال به طرفداری گفت:
ما به این دلیل از ارسال نامه اعتراضی وکلا به فیفا خودداری کردیم که تصور ما این بود چون پرونده از نظر کارشناس ها کاملا ساده و روشن است، فیفا فقط یک قاضی در نظر گرفته که آن قاضی حکم همیشگی فیفا را برای پرونده انشا کند و دیگر نیازی به بررسی مجدد نیست.
این خوش خیالی ریشه در همان توصیه مقام با نفوذ دارد وگرنه کاملا مشخص بود که فدراسیون فوتبال باید به انتخاب قاضی هلندی اعتراض می کرد. قاضی هلندی (روی ورمر)، چند هفته پیش حکم مشابهی به سود برانکو ایوانکوویچ صادر کرده بود و فدراسیون می توانست با اعتراض خود جلوی صدور حکم از سوی یک قاضی که در کمیته تعیین وضعیت فیفا نماینده بازیکنان و مربیان است را بگیرد. این پرونده را باید سه قاضی بررسی می کردند.
انتشار متن نامه اعتراضی که به فیفا ارسال نشد در طرفداری
و اما متن نامه ای که وکلای ایرانی فدراسیون فوتبال برای اعتراض به انتخاب قاضی هلندی آماده کرده بودند به شرح زیر است:
همکاران عزیز
با استناد به نامه مورخ 5 آگوست 2020 که آقای روی فرمیر تنها قاضی پرونده آن بود، بدینوسیله می خواهیم اعتراض خود به این حکم را مطرح کنیم:
بر اساس بند 4 ماده 23 اصل کمیته تعیین وضعیت بازیکنان، پرونده های داوری باید با حداقل سه عضو از جمله رییس و نایب رییس دادگاه بررسی شود، مگر در صورتی که در پرونده پیچیدگی های حقیقی و حقوقی نداشته باشد و تنها در این صورت، یک قاضی به این پرونده رسیدگی می کند.
بی شک چنین پرونده ای با این حجم از پیچیدگی نباید توسط یک قاضی حل و فصل شود. با تمام احترام نسبت به قاضی مذکور، وی دارای منصب مدیر حقوقی فیفا در زمینه حمایت از فعالان فوتبال (از جمله بازیکنان و مربیان) است و از این رو می توان فهمید که تردیدهایی در خصوص بی طرفی و عدم جانبداری این قاضی در پرونده مذکور، وجود دارد. با توجه به نکات ذکر شده، تقاضا داریم این پرونده به هیات محکمه اختصاص یابد، نه یک قاضی.
برای هرگونه ارتباط، در دسترس شما هستیم.
تهدید طرفداری به جای تعقیب پرونده ویلموتس
ارسال این نامه برای فیفا می توانست جلسه روز پنجشنبه که منجر به صدور حکم از سوی قاضی روی ورمر هلندی شد را عقب بیاندازد یا حداقل باعث شود به جای یک قاضی، مثل همیشه سه قاضی مامور رسیدگی به این پرونده شوند اما متاسفانه فدراسیون فوتبال به هوای اینکه تنش درست نکند از ارسال این نامه به فیفا خودداری کرد.
حکم صادر شده از سوی قاضی هلندی کاملا جانبدارانه است و فدراسیون فوتبال می تواند پرونده را به دادگاه عالی حکمیت ورزش (CAS) بکشاند اما نمی دانیم چرا برخی مسئولان فدراسیون فوتبال اصرار دارند این پرونده در خفا پیش برود.
هفته گذشته وقتی خبر دادیم جلسه صدور حکم پرونده ویلموتس روز پنجشنبه (23 مرداد) برگزار می شود، فدراسیون فوتبال با وجود آگاهی از برگزاری این جلسه، خبر اختصاصی طرفداری را تکذیب کرد. امروز هم وقتی خبر دادیم فیفا حکم را صادر کرده است، باز هم روابط بین الملل فدراسیون فوتبال، زحمت تکذیب خبر اختصاصی طرفداری را کشید و متاسفانه همین حالا هم برخی آقایان که در ظاهر از فدراسیون فوتبال رفته اند اما هنوز در تشکیلات فوتبال نفوذ دارند، به جای پیگیری موضوع در حال ارسال پیام های تهدید آمیز برای طرفداری هستند.