سلام
دو نکته اول اضاف کنم
اول اینکه این مطلب رو میخواستم ۲ ماه پیش پست کنم ولی بدلیل تنگی وقت امکانش فراهم نبود
نکته دیگه و مهم تر اینکه این متن یکی از دوستان نوشته بودن و برای استفاده قصد داشتم اینجا پست کنم
امیدوارم بکارتون بیاد
دفتر گزارش و برنامهریزی!
تقریبا همهجا اسمش رو میذارن دفتر برنامهریزی! کلا تو کنکور بیشتر از گزارشنویسی (ثبت آنچه اتفاق افتاده است) روی برنامهنویسی (طرح آنچه میخواهیم رخ بدهد) تاکید شده! و علت شکست برنامههایی که ریختیم هم دقیقا همینه! ما بدون اینکه شناخت دقیقی از خودمون و عملکردمون داشته باشیم شروع به خیالپردازی میکنیم و تهش یا نمیتونیم انجامش بدیم یا صرفا وقتمون رو تلف میکنیم! به همین دلایل یه سال پیش تصمیم گرفتم که با الگوگیری از دفترهای دیگه دفتری طراحی کنم که کاملا متناسب با ویژگیها و نیازهای من باشه! هدف از نگارش این پست هم اینه که به شما ایده بده دفتر خودتون رو طراحی کنید!
نکتهی خیلی مهمی که این وسط نادیده گرفته میشه اینه که شما به عنوان یه محصل یا کنکوری همهی 24 ساعت روز رو که درس نمیخونید. یه بخشی رو خواب هستین؛ یه بخش سر کلاسی؛ یه بخش استراحت و تفریحه و در نهایت بخشی رو هم مطالعه میکنی. به همین دلیل لازمه هر قسمت از زندگیت که نیاز به تنظیم شدن داره رو به این دفتر اضافه کنی! مثلا یکی خوابش نامنظمه. باید دقیق گزارشات خوابش رو هم بنویسه. یکی ورزش حرفهای میکنه. یکی فیلمبازه و ... اگه اینا رو منظم کنترل و یادداشت کنید میتونید سال کنکور به تفریحاتتون هم برسین و روند فرسایشی و تکبعدی نداشته باشین!
کم و کیف گزارش بخشهای غیردرسی کاملا به خودتون و خلاقیتتون بستگی داره اما درمورد قسمت درسی، دفترتون باید این حداقلها رو داشته باشه:
1. بخشی برای گزارش روزانه
عنوان درسها کاملا به رشته و سبک مطالعاتیتون بستگی داره! برای درسهایی مثل زیست که ساعات تستزنی و مطالعه با هم فرق داره میشه خونهها رو دو بخش کرد و زمان مطالعه و تست رو جدا نوشت ولی مثلا ریاضی و فیزیک که بخش اعظم تایمش تستزنیه نیازی نیست!
یه بخش هم خوبه برای نسبت ساعات مطالعهی عمومی به اختصاصی بذارید تا به مرور بینشون تعادل برقرار بشه. بعد از مطالعهی هر درس بیاید سریع این بخش رو تکمیل کنید. خیلی بهتون برای ادامه انگیزه میده
(ستون اول برای پیشبینی ساعات مطالعه اون درس در هفتهست و ستونهای بعدی متعلق به روزهای هفته و آسون آخر هم جمع کله!)
2. بخشی برای گزارش آزمون
این جای خیلی مهمیه که خیلیا نسبت بهش بیتوجهی میکنن! بعد از آزمون علاوه بر تحلیلی که سوال به سوال انجام میدی باید یه تحلیل کلی و آماری هم داشته باشی تا بتونی بعدا نتایج همهی آزمونهات رو مقایسه کنی. مثلا اگه درصدت خوب شده بنویسی که چرا خوب شد و اگه خوب نبوده بنویسی که علتش چی بوده (مثلا مطالعهی کم؛ تعداد تست کم؛ مدیریت بد سر جلسه؛ سختی درس و ...). الان که آزمونها غیرحضوریه و تقلب عین نقل و نبات انجام میشه این کار بهت کمک میکنه تا با خودت رقابت کنی و واقعبینانه نتیجهت رو به چالش بکشی! این جدول 80 درصد کاری که یه مشاور میخواد بکنه رو برات انجام میده (کارنامت رو میبری پیشش بهت میگه اینو خوب زدی اونو زد زدی چرا بد زدی و ... شقالقمر که نمیکنه!)
یه چیز مهم دیگه اینه که اگه حرکت خاصی سر جلسه زدی (مثلا ترتیب دروس رو عوض کردی. یه شیوهی جدید مدیریت زمان اجرا کردی، یه راه کنترل استرس پیدا کردی و ...) حتما یه جا یادداشت کنی و بنویسی که نتیجهاش چی بوده! تا درنهایت بتونی به یه استراتژی خوب برای کنکور برسی. نه اینکه بعد از کنکور بیای بگی وای سر جلسه استرس گرفتم؛ فلان درس سخت بود؛ نفهمیدم چیکار کنم بدبخت شدم!
3. یک سال در دو صفحه!
این مهمترین بخش دفتر شماست! و ایدهاش از دفتر برنامهریزی قلمچیه (اگه سخنرانیهای آقای قلمچی رو شنیده باشین خیلی زیاد روی این بخش تاکید میکنه!) این قسمت به شما این امکان رو میده تا عملکرد یکسالتون رو ثبت کنید؛ همه رو یکجا ببینید و سیر پیشرفتتون رو بسنجید! در واقع بعد از پایان هر هفته میاید و یکی از ستونها رو پر میکنید. اینجا میفهمید نسبت به هفتههای قبل هر درس رو چقدر مطالعه کردین و در هر بازهی سال چطور بودین! من خودم بخش پایین صفحه رو هم نمودار کشیده بودم و سیر کاهش و افزایش ساعات مطالعهام رو ثبت میکردم.
4. بانک استراتژی
این بخش رو چندهفتهای یه بار بیاید تکمیل کنید و بنویسید که تو هر درس دقیقا چه روشی برای مطالعه داشتین؛ چطور تست زدین؛ آزمون دادین و ... و چه نتیجهای گرفتین! این به دو دلیل میتونه خیلی مفید باشه! اول اینکه اگه تو یه درس قوی هستی میفهمی که چطور به اینجا رسیدی و میتونی همین راهحل رو برای نقاط ضعفت هم استفاده کنی. دوم اینکه اگه تو یه درس ضعیفی حین همین نوشتنها میفهمی ایراد کارت کجاست! (این یکی از بزرگترین معماهای سال کنکوره و تقریبا همهی کنکوریا میگن تو فلان درس یا مبحث میلنگم و هرکاری میکنمم درست نمیشه! اینطوری درست میشه
سخن تکمیلی:
اینکه دفتر شما به چه بخشهای دیگهای نیاز داره کاملا به خودتون و شرایطتون بستگی داره! مثلا من کلاس نمیرفتم ولی کسی که کلاس میره احتمالا لازمه یه جا رو به ثبت کلاسهاش اختصاص بده. یا اگه مشاور دارین توصیهها و حرفهای اونو بنویسید. اگه اهل مسخرهبازیهای انگیزشی هستین یه جایی برای جملات انگیزشی درنظر بگیرین و ...!
البته همیشه سعی کنین ساده و فوری نگهشدارین تا تکمیلش وقت زیادی ازتون نگیره.
احتمالا الان براتون سوال شده که پس برنامهریزیهای هفتگیمو کجا انجام بدم؟
نحوهی برنامهریزی بسیار متنوعه و برای هر شخص و هر بازه زمانی متفاوته! مثلا یکی همینکه تو ذهنش بدونه سهشنبه میخواد ریاضی بخونه براش کفایت میکنه ولی یکی دیگه لازمه ساعت و حجم و تعداد تست رو هم از اول هفته تعیین کنه! برای همین به نظرم اگه اینا رو وارد دفتر نکنید بهتره و اول هر هفته (یا هر زمانی راحتید) رو یه برگه برنامهتون رو بنویسید و بزنید روی دیوار! دربارهی نحوهی انجامش هم اگه آماتورید و خیلی بلد نیستین اوایل برای 70 درصد از تایمتون برنامه بریزید (اگه میخوای 10 ساعت بخونی برای 7 ساعتش برنامه بریز!) تا اگه زمان بیشتری لازم بود کارهات عقب نیفته. بعد به مرور که به شناخت دقیقتری از خودت رسیدی این درصد رو زیاد کن. اینکه تو یه روز چندتا درس بخونی و ... هم بستگی به خودت و برههای که درش قرار داری داره! مثلا من طول سال تو یه روز سه تا درس میخوندم ولی تو جمعبندی 5 تا!
لینک دانلود دفتر :
https://s19.picofile.com/file/843918...