تور دوچرخهسواری عربستان که جدیدترین تلاش برای بهبود چهره این کشور محسوب میشود، میهمان ناخواندهای داشت.
به گزارش طرفداری، عربستان بعد از آغاز دوران سلطنت محمد بن سلمان، سرمایهگذاری عظیمی در حوزههای مختلف انجام داده و مبالغ هنگفتی برای برگزاری جشنوارههای موسیقی، فیلم و مد هزینه کرده است.
این کشور خشک و بیابانی، کریستیانو رونالدو یکی از بزرگترین فوتبالیستهای تاریخ را به لیگ خود برده و لیونل مسی، دیگر فوق ستاره فوتبال جهان را به عنوان سفیر گردشگری عربستان انتخاب کرده؛ نکته قابل توجه تمرکز بر «سافاری» در تیزر تبلیغاتی با حضور مسی بوده، چرا که خبر چندانی از جنگل و دشت سرسبز در این کشور نیست.
عربستان که سابق میزبانی از مسابقات فرمول یک را هم دارد، در جدیدترین اتفاق، اقدام به برگزاری تور دوچرخهسواری کرده است؛ رقابتی که به تعبیر رسانه معتبر «فرانس 24» جدیدترین تلاش این پادشاهی برای بهبود عملکرد و چهره خود در میان کشورهای جهان محسوب میشود.
بن سلمان حساب ویژهای روی ورزش برای بهبود تصویر عربستان حساب کرده و البته تمرکز خود را صرفا به فوتبال و دیگر رشتههای محبوب معطوف نکرده است. تور دوچرخهسواری عربستان در سه مرحله برگزار شده و قرار است در عمان و امارات متحده عربی نیز پیگیری شود. هرچند این مسابقات از سال 1999 شکل گرفته اما میان شرکتکنندگان در تور 2023، ورزشکاران نامداری از آلمان و هلند هم حضور دارند.
تور «الاولی» در منطقه وسیعی از شمال غربی عربستان سعودی به وسعت بلژیک برگزار میشود که مکانهای باستانی و درههایی ثبت شده در یونسکو را در خود جای داده اما به دلیل فضای بیابانی، تماشاگران کمی دارد.
عربستان سعودی به عنوان میزبان جام ملت های آسیا 2027 فوتبال هم انتخاب شده، برای میزبانی از جام جهانی خیز برداشته و برگزاری بازیهای آسیایی زمستانی 2029 روی برف مصنوعی را در نظر دارد!
البته در تور دوچرخهسواری عربستان، اتفاق جالبی رخ داده که توجه رسانههای جهان را به خود جلب کرده است؛ اتفاقی که نشان از کمتجربگی این کشور در میزبانی از چنین رویدادهایی و کنترل حوادث غیرمنتظره دارد. در جریان برگزاری تور دوچرخهسواری عربستان سعودی (Saudi tour)، ورود چند راس الاغ به مسیر عبور دوچرخهسواران، باعث شد مسابقات برای لحظاتی متوقف شود!
این اتفاق شاید خندهدار به نظر برسد اما در عین حال میتواند تلنگری به فدراسیون دوچرخهسواری کشورمان باشد. ایران سالها در دوچرخهسواری جزو قدرتهای برتر آسیا به شمار میرفت اما در سالهای اخیر تقریبا هیچ دستاوردی نداشته؛ تا جایی که مقام نهمی فرانک پرتوآذر در مسابقات بینالمللی آفریقا، عملکردی درخشان از سوی فدراسیون توصیف میشود!
دوچرخهسواری ایران در زمان ریاست خسرو قمری با بحرانهای زیادی از جمله دوپینگ گسترده روبهرو شد؛ بحرانهایی که به محرومیت چهار ساله او انجامید. حالا نیز بیش از دو سال است فدراسیون رییس ندارد و با سرپرست اداره میشود.
شدت مصائب فدراسیون دوچرخهسواری به حدی بوده که اتحادیه جهانی بارها هشدارهایی با رنگ و بوی تهدید به تعلیق داده و حتی قرار است در انتخابات 30 بهمن سال 1401، ناظری به تهران بفرستد.
مرحله پایانی رقابتها به مسافت ۱۴۲.۹ کیلومتر از شهر باستانی الاولی تا مرایه برگزار شد.
نتایج این مرحله به شرح زیر است:
۱- سیمونه کونسونی از ایتالیا - تیم کوفیدیس ۳:۱۰:۱۳ ساعت
۲- ماتئو مالوچلی از ایتالیا - بین گل زمان مشابه
۳- پاسکال آکرمان از آلمان - الامارات زمان مشابه
ردهبندی کلی و پایانی تور عربستان:
۱- روبن گریرو از پرتغال - تیم مووی استار ۲۰:۲۰:۴۰ ساعت (قهرمان)
۲- داویده فورمولو از ایتالیا - الامارات ۸ ثانیه اختلاف
۳- سانتیاگو بویتراگو از کلمبیا - ویکتوریوس ۹ ثانیه اختلاف
در تور دوچرخه سواری عربستان، قادر میزبانی رکابزن ایرانی با دو قهرمانی رکورددار است. میزبانی در سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ قهرمان این تور شد. حسین عسکری دیگر رکابزن نامدار ایرانی در سال ۲۰۰۱ به مقام سوم رسید.