رییس فدراسیون تکواندو در خصوص جدایی مربی تیم ملی صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، تیم ملی تکواندو ایران سال 1401 در مسابقات قهرمانی جهان به میزبانی مکزیک با کسب سه مدال برنز و رتبه نازل هجدهمی به کار خود پایان داد. نتایج ضعیف هرچند با حمایت رییس فدراسیون و تاکید سرمربی تیم ملی بر جوانگرایی همراه بود اما انتقادات زیادی را از سوی اهالی تکواندو به دنبال داشت چهارم دی 1401 کمیته فنی فدراسیون تکواندو در پایان جلسهای هشت ساعته، رای به ابقای سرمربی تیم ملی تکواندو تا بازیهای المپیک 2024 پاریس داد و البته فیض الله نفجم را به کادر فنی اضافه کرد.
نفجم یک دوره سرمربی تیم ملی نوجوانان بوده و به مدت 13 سال ریاست هیات تکواندو استان مازندران را بر عهده داشته است. بعد از گذشت تنها سه ماه بار دیگر نفجم هدایت تیم نوجوانان را بر عهده گرفت و به شکلی ناگهانی از کادر فنی بیژن مقانلو جدا شد.
هادی ساعی درباره انتخاب نفجم به عنوان سرمربی تیم تکواندو نوجوانان و سپردن سه مسئولیت به او گفت:
چه کسی گفته نفجم سه پست دارد؟! متاسفانه برخی دوستان در تکواندو اطلاعات نادرست میدهند. نفجم رییس هیات استان مازنداران و سرمربی تیم ملی تکواندو نوجوانان است. مگر نفجم زبل خان است که هم هدایت تیم ملی نوجوانان و هم مربیگری در تیم بزرگسالان رابرعهده داشته باشد. نفجم از تیم ملی بزرگسالان جدا شده و قرار است به عنوان سرمربی تیم نوجوانان فعالیتش را ادامه دهد. مگر یک مربی میتواند در چند جا پست داشته باشد؟!
وی در مورد جدایی نفجم از تیم بزرگسالان گفت:
ما برای انتخاب سرمربی تیم نوجوانان جلسه گذاشته بودیم که سرمربی آن را انتخاب کنیم. اعضای کمیته فنی پیشنهاد دادند که نفجم گزینه خوبی برای هدایت تیم ملی نوجوانان است. نفجم یک زمانی عضو کمیته فنی بود و زمانی که به عنوان مربی در تیم ملی بزرگسالان انتخاب شد من به او گفتم از کمیته فنی استعفا بدهد. برای هدایت تیم نوجوانان بهعنوان سرمربی او را پیشنهاد دادند و همه هم به او رای دادند، به همین خاطر از تیم ملی بزرگسالان جدا شد و هدایت تیم نوجوانان را برعهده گرفت.
رییس فدراسیون تکواندو تصریح کرد:
نفجم یک مدیر قابل قبولی است، او بهترین هیات را در اختیار دارد که قهرمانان زیادی را به تمام ردههای سنی تزریق میکند، قطعا به خاطر مدیریت و توانمندی خوبی که دارد جزو کسانی است که من همیشه از او استفاده میکنم. ما به کسی باج نمیدهیم و اگر مسئولیتی هم به کسی واگذار کردیم تنها به خاطر توانمندیها و قابلیتهای آنهاست. کدام هیات در همه ردههای سنی تکواندوکار پرورش داده است در حالی که نفجم در رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان و زنان تکواندوکار به تیم ملی تزریق کرده است. من شنیدم یکی از همین دوستان منتقد گفته بود که نفجم عضو هیات رییسه فدراسیون هم هست؛ در صورتی که کاملا این حرف غلط است. من نمیدانم چرا دوستانی که اطلاعات ندارد این صحبتها را مطرح میکنند؛ یا اینکه آنها میدانند، اما از قصد چنین صحبتهایی مطرح میکنند.
وی ادامه داد:
یک زمانی هم عنوان شد نفجم عضو کمیته فنی هم هست؛ در صورتی که اصلا اینطور نیست. نفجم رییس هیات استان مازندران است که این موضوع به کنار و فعالیتش را در آنجا انجام میدهد، دیگر مسئولیتش هم سرمربی تیم نوجوانان است که به تازگی انتخاب شده است. او در تیم ملی کنار مقانلو بود و در مسابقات گرنداسلم هم نتیجه خوبی گرفت. وقتی ما از یک نفر خوب نتیجه میگیریم در جای دیگر از او استفاده میکنیم. الان او از تیم ملی بزرگسالان جدا شده و سرمربی تیم نوجوانان را برعهده گرفته است. ضمن اینکه خیلی پیگیر و فعال هم هست، او قهرمان جهان بوده است، متأسفانه افرادی که منتقد هستند چیزی برای انتقاد کردن پیدا نمیکنند و این مسائل را مطرح میکنند.
رییس فدراسیون تکواندو در واکنش به این موضوع که مربیان باید به حساب فدراسیون پول واریز کنند و این مورد برخلاف ادعای ساعی است که عنوان کرده بود تکواندو را ارزان میکند، گفت:
متاسفانه برخی دوستان اطلاعات غلط میدهند. هر باشگاهی سالیانه باید مبلغی به حساب فدراسیون واریز میکرده و این موضوع از سالیان قبل بوده؛ این کار برعهده باشگاههاست نه مربیان. اما برخی مربیان که توانمند نیستند و سطح پایینی دارند این کار را خودشان برعهده میگیرند. هر باشگاه تکواندو سالیانه ۲۵۰ هزار تومان باید به حساب فدراسیون پول واریز کنند، این مسئولیت برعهده باشگاهداران است نه مربیانی که یک سانس کلاس داشته است. حالا برخی باشگاهداران این پول را واریز نمیکنند و آن را برعهده مربی میگذارند. برخی مربیان هم به خاطر سطح فنی پایینی که دارد زیر بار این حرف میرود.
ساعی تاکید کرد:
قانون ما این است که باشگاهدار این پول را هزینه کند؛ حالا زمانی یک مربی باشگاه برای خودش است و درآمدزایی میکند، این مبلغ سالیانه را هم پرداخت میکند. واقعا خجالت آور است که برخی مربیان این صحبتها را مطرح میکنند. اگر باشگاهی وجود دارد که برای یک سال نمیتواند ۲۵۰ هزار تومان پول پرداخت کند، برای من نامه بنویسد و درخواست بدهد، خودم آن مبلغ را از جیب میپردازم. اگر یک باشگاهدار برای یک کلاس تکواندو نمیتواند ۲۵۰ هزار تومان پول بدهد آن باشگاه را جمع کند. متأسفانه برخی افراد دروغ میگویند. یک باشگاه برای یک سانس تکواندو روزی ۷۰۰ تومان باید پول بدهد؛ اگر این مقدار ناچیز را ندارد باشگاهاش را تعطیل کند.
رییس فدراسیون تکواندو تاکید کرد:
متاسفانه این ایراد از مربیان ماست. اگر مربی ما در باشگاهی که ۲۵۰ هزار تومان برای یک سال به فدراسیون تکواندو نمیدهد کار میکند ایراد از اوست. اگر مربیان پشت هم باشند هیچ باشگاهی نمیتواند این ۲۵۰ هزار تومان را به گردن مربی بیاندازد. بهتر است مربیان ایراد خودشان را درست کنند نه اینکه برای ۲۵۰ هزار تومان این حرفها را مطرح کنند. این پول را باید باشگاهدارها بدهند، اما متأسفانه برخی از آنها نمیدهند و به عهده مربی میاندازند. حالا بماند که این باشگاهدارها از اعتبار تکواندو پول درمیآورند. من از روزی که به فدراسیون آمدم حق داوران را ۲۸۰ درصد اضافه کردم.
وی خاطرنشان کرد:
از روزی که به فدراسیون آمدم حق مدرسان را در یک سال اخیر ۳۰۰ درصد افزایش دادم. من از روزی که به فدراسیون آمدم تکواندو را ارزان کردم. تمام احکام را دیجیتالی کردم و به همین خاطر پول چاپ، پست و.. نمیدهند. ما درآمدهای خودمان را ۱۰ درصد بالا میبریم و هزینهها را ۳۰۰ درصد بالا بردیم. داورانی که از شهرستان برای قضاوت به تهران میآیند نباید مبلغ ۲۲۰ هزار تومان بگیرد. من این مبلغ را افزایش دادم و به ۵۰۰ هزار تومان رساندم. داور درجه سه مبلغ ۱۸۰ هزار تومان دریافت میکرد؛ متأسفانه تنها ۳۰ هزار تومان برای خورد و خوراک او پول میدادند. من وقتی این مبالغ را دیدم خندم گرفت. من خورد و خوراک داوران را به ۱۸۰ هزار تومان افزایش دادم که این مبلغ پول یک ساندویچ او میشود.
رییس فدراسیون تکواندو در مورد عملکرد زنان در مسابقات گرنداسلم و اینکه سرمربی تیم کمیته فنی را قبول ندارد، به آنا گفت:
مداح همیشه در کمیته فنی حضور دارد و صحبت همه افراد را میشنود. ما قرار بود برای مسابقات گرنداسلم تنها ۳ تکواندوکار اعزام کنیم، اما دوباره نظرمان عوض شد و پنج تکواندوکار اعزام کردیم که البته دو نفر با هزینه خودشان آمدند و در واقع ما باری روی دوش فدراسیون ننداختیم. در نهایت سه نفر از نفرات اعزامی توانستند به مرحله بعد راه پیدا کنند که به نظرم عملکرد زنان راضیکننده بود.
ساعی در مورد جلسه با وزیر ورزش و جوانان و اینکه هیچ زمانی عکسی از دیدار با او منتشر نمیشود، گفت:
جلسات من با وزیر ورزش همیشه دو نفره است و عکاس با خودمان نمیبریم. در شان ما هم نیست که در هر جلسه با گوشی عکس بیندازیم.
وی در مورد بودجه فدراسیون تکواندو اظهار داشت:
بودجه سال گذشته فدراسیون تکواندو را گرفتیم هر چند که خیلی دیر این اتفاق افتاد و فشار زیادی به ما متحمل شد. البته وزیر ورزش یک متممی را برای فدراسیون تکواندو در نظر گرفته بود که با توجه به اتفاقی که برای او افتاد هنوز پرداخت نشده و تا به امروز هم خبری نیست. اما کل آن تفاهمنامهای را امضا کردیم از سوی وزارت پرداخت شد.