اختصاصی طرفداری
یک: کاملا غیرمنتظره
همه می دانستیم اسپانیا و کرواسی راهی مرحله یک هشتم خواهند شد، می دانستیم سرنوشت دو تیم صعود کننده گروه تعیین شده، ولی خوب نه به این ترتیب، نه با این قصه. حالا کرواسی در لانس با یک تیم سوم روبرو خواهد شد و اسپانیا در پاریس به مصاف ایتالیا خواهد رفت. نمایش بد اسپانیا در نیمه دوم به ایتالیا هم ضربه مهلکی زد و آنها را به رغم صدرنشینی در گروه شان در نخستین بازی پلی آف با چالش جدی روبرو خواهد کرد. حالا ماتادورها – آتزوری هایی که در فینال 2012 برابر هم قرار گرفتند در نبردی بیش از حد زود هنگام به مصاف هم خواهند رفت.
دو: آیا درخشش کرواسی تصادفی بود؟
وقتی آنته چاچیچ 62 ساله جای نیکو کواچ را گرفت جنجال بزرگی در فوتبال کرواسی برپا شد و خیلی ها به چنین انتخابی اعتراض کردند. چاچیچ تاکنون روی نیمکت بیست تیم نشسته که هیچ کدام شان به اروپای غربی تعلق نداشته اند، ولی او حالا مثل میروسلاو بلاژویچ در جام جهانی 1998 که آلمان بزرگ را 0-3 به زانو درآورد همه را مات کرده است. برای آنهایی که پیروزی کرواسی را تصادفی قلمداد می کنند مرور جایگاه بازیکنان تیم در اروپا ضروری است: دنیل سوباسیچ در موناکو، ایوان استرینیچ در ناپولی، داریو سرنا در شاختار دونتسک، ایوان پریشیچ در اینتر، ایوان راکیتیچ در بارسلونا، لوکا مودریچ در رئال مادرید، مارکو بروزوویچ در اینتر، نیکولا کالینیچ در فیورنتینا، ماریو مانژوکیچ در یوونتوس...
![](https://ts2.tarafdari.com/users/user6983/sadr-cro-spa-h-1.jpg)
سه: کرواسی با تیم دوم خود برنده شد
می توان ادعا کرد کرواسی تیم برتر نبود، بر میدان احاطه نداشت، فرصت های چندانی خلق نکرد و آن هایی هم که خلق شدند برتافته از اهمال اسپانیایی ها بودند. خیلی ها می گویند کرواسی چندان شایسته کسب پیروزی هم نبود و اگر بازی مساوی تمام می شد کسی تعجب نمی کرد، ولی نکته این بود کروات ها با عقده خود کوچک بینی برابر اسپانیای بزرگ بازی نکردند. آنها اعتماد به نفس داشتند و پایاپای بازی را دنبال کردند. چنان که مارکو راگ گمنام برابر آندره س اینیستای بزرگ فوق العاده بازی کرد و میلان بادلی در نقش مرد میانی هولدینگ نقش محوری اش را به بهترین وجه بازی کرد. چنان که پریشیچ در پایان بازی گفت "... این تازه آغاز قصه ما است."
آن چه کروات ها در نیمه دوم برابر قهرمان اروپا ارائه دادند بهترین بازی شان طی سال های اخیر به شمار می رفت. گل بسیار زیبای نیکولا کالینیچ با پشت پا که پاسخ گل آلوارو موراتا را داد هم برتافته از بازی گروهی بود و هم هنر فردی و در حقیقت اسپانیایی به شمار می رفت و رنگ و آب تیکی تاکایی داشت. گلی که دروازه اسپانیا در یورو را پس از 733 دقیقه باز کرد. سپس ضربه ایوان پریشیچ در دقیقه 87 همه رویاهای اسپانیایی را نقش بر آب کرد. آن هم در غیبت لوکا مودریچ و ماریو مانژوکیچ که جای شان خالی نبود و چهار بازیکن ثابت شان.
حالا کروات ها تیم بیش از حد تماشایی و غیرمنتظره جام شده اند. مودریچ در اولین دیدار آن گل تماشایی را به ثمر رساند، تماشاگران شان در انتهای دیدار با جمهوری چک همه چیز را به آشوب کشیدند و سرانجام اسپانیای بزرگ قربانی شان شد.
![](https://ts2.tarafdari.com/users/user6983/sadr-cro-spa-h-2.jpg)
چهار: مات شدن دل بوسکه
به نظر می رسید اسپانیایی ها پس از گل تساوی بخش کرواسی به تساوی قناعت کرده اند و از آن مهم تر تصور می کنند کروات ها با تساوی راضی خواهند شد، ولی اشتباه می کردند، خیلی زیاد. اسپانیا میدان را در اختیار داشت ولی فقط سه شوت راهی دروازه کرواسی کرد. اسپانیا در 14 بازی یورو 4 گل دریافت کرده بود و این جا برابر کروات ها 2 گل وارد دروازه اش شد. آخرین گل را آنتونیو دی ناتاله در یورو 2012 وارد دروازه کاسیاس کرده بود. مدافعان اسپانیا در هیچ یک از آن 14 دیدار بسان دیدار با کرواسی این چنین شکننده نبودند، این چنین سردرگم.
داوید ده خیا و سرخیو راموس با یک طول موج بازی نمی کردند. ده خیا تمرکز همیشگی اش را نداشت و خوش اقبال بود که دروازه اش با ضربه ناموزونی که به توپ زد و آن را تقدیم کروات ها کرد گشوده نشد. او می توانست به نیمکت نگاه کند. به جایی که کاپیتان قهرمان یورو 2008، قهرمان جام جهانی 2010 و یورو 2012 نشسته بود: ایکر کاسیاس. کمی جلوتر جرارد پیکه نمی توانست با خوان فران که برابر پریشیچ در منگنه قرار گرفته بود همساز شود. موراتا یک گل زد ولی یک موقعیت تک به تک را هم از کف داد. سوریانو و آدوریز هم بی تاثیر بودند. می توان پرسید چرا ویسنته دل بوسکه تیمش را بدون تغییر راهی میدان کرد و به برخی از بازیکنانش اجازه نداد استراحت کنند؟
پنج: رئالی های پر تب و تاب
چرا سرخیو راموس آن ضربه پنالتی را می نواخت؟ آیا می خواست بسان جرارد پیکه که در دیدار اول گل زده بود نامش در سیاهه گلزنان قرار بگیرد؟ گزینه دیگری وجود نداشت؟ کاپیتان راموس طی بازی هم نمایش نومید کننده ای ارائه داد و طی سانتر پریشیچ و ضربه کالینیچ در آستانه دروازه غایب بود و سردرگم.
اکنون قصه بازیکنان رئال در یورو فصل ویژه خودش را در یورو 2016 رقم زده: رونالدو در پرتغال ضربه پنالتی را مثل راموس از دست داده و گرت بیل یکی از ستاره های جام شده است. به این ها خبر بازگشت موراتا به برنابئو را هم بیفزایید.
![](https://ts2.tarafdari.com/users/user6983/sadr-cro-spa-h-3.jpg)