اختصاصی طرفداری- روز هشتم ژوئیه سال ۱۹۸۲، شاهد یکی از دیدنی ترین فوتبال های تاریخ به خود بود، روزی که دو تیم آلمان غربی و فرانسه در قالب مرحله نیمه نهایی جام جهانی ۱۹۸۲ اسپانیا و در ورزشگاه رامون سانچز پیسخوان شهر سویل به مصاف هم رفتند.
آلمان در پایان و با برد ۵ بر ۴ در ضربات پنالتی پس از تساوی ۳-۳ در پایان وقت های اضافه به فینال صعود کرد تا بازهم شاهد مصاف آلمان با ایتالیا باشیم.
بازی فوق العاده ای که ۴ گل آن در وقت های اضافه به ثمر رسید و ضربات پنالتی دراماتیکی داشت. این بازی شاید بهترین بازی جام جهانی ۸۲ نباشد اما جزو برترین بازیهای تاریخ جام جهانی است.
آن قدر خوب که میشل پلاتینی بگوید:
این زیباترین بازی فوتبال من بود.
همچنین آلمان با پیروزی در این بازی به نخستین تیمی تبدیل شود که در جام جهانی، در ضربات پنالتی به پیروزی می رسد.
در مسیر صعود
آلمان:
صعود آلمان ها به نیمه نهایی چندان مورد پسند برخی از کشورها نبود؛ دلیل آن هم از دور گروهی نشات میگرفت، جایی که آلمانِ قهرمان اروپا پس از شکست برابر الجزایر شگفتی ساز، در صورتی که با ۳ گل برابر اتریش پیروز میشد با الجزایر به دور بعد صعود می کرد اما پیروزی با تنها یک گل موجب صعود دو طرف دیدار آلمان و اتریش شد. پس از گل هربریش در ۱۰ دقیقه ابتدایی، در ۸۰ دقیقه باقی مانده دو تیم موقعیت چندانی روی دروازه یکدیگر ایجاد نکردند. حتی یک شوت در چارچوب هم زده نشد، تا اینکه در پایان بازی هواداران اسپانیایی درون ورزشگاه فریادهای بلند:
Fuera, Fuera
را به معنی بیرون، بیرون بر زبان آوردند.
هواداران الجزایر به بازیکنان اسکناس نشان میدادند. یک هوادار آلمانی هم پرچم کشورش را آتش زد!
کادر فنی آلمان واکنش چندانی به هیاهوی ایجاد شده نشان نمیداد. سرمربی تیم، یوپ دروال گفت:
ما میخواستیم صعود کنیم، نمیخواستم فوتبال بازی کنیم
این حرف او برای توجیه نتیجه بازی آلمان با اتریش بود.
آلمان ها در دور دوم، در گروهی دشوار با انگلیس و اسپانیا همگروه شدند؛ در نخستین بازی آلمان با انگلیس بدون گل مساوی کرد بازی دوم گروه را اما آلمان با حساب ۲ بر ۱ برابر اسپانیا پیروز شد. با این حال اگر انگلیس با اختلاف دو گل اسپانیا را می برد یا با اختلاف یک گل و گل زده بیشتر از ۲ گل می برد این انگلیس بود که به نیمه نهایی صعود می کرد.
هیچکدام از دو حالت بالا رخ نداد و با تساوی انگلیس و اسپانیا این آلمان بود که بازهم به نیمه نهایی جام جهانی راه می یافت.
فرانسه:
فرانسه اما در دور گروهی عملکرد پر افت و خیزی داشت، ابتدا شکست ۳-۱ برابر انگلیس و سپس برد ۴-۱ برابر کویت و در پایان تساوی ۱-۱ برابر چکسلواکی مهر صعود خروس ها به دور دوم گروهی را بعنوان تیم دوم گروه چهارم را میزد.
در دور دوم گروهی فرانسه که با اتریش و ایرلند شمالی همگروه بود توانست با دو برد ۱-۰ برابر اتریش و ۴-۱ برابر ایرلند شمالی به آسانی به نیمه نهایی راه یابد.
شرح بازی
بازی بین آلمان غربی و فرانسه روز هشتم ژوئیه در ورزشگاه رامون سانچز پیسخوان شهر سویل، ساعت ۹ شب و در دمای ۳۷ درجه ای و البته رطوبت بالای آن برگزار میشد.
داور بازی آقای چارلز کارور هلندی بود که در حضور ۷۰ هزار نفر تماشاگر حاضر در ورزشگاه کار سختی را در پیش داشت.
کارل هاینز رومینیگه کاپیتان تیم ملی آلمان و مرد سال فوتبال اروپا بدلیل مصدومیت همسترینگ روی نیمکت نشسته بود.
با این حال، دقیقه ۱۷ بازی، ضربه کلاوس فیشر از فاصله ۱۲ یاردی فرانسه توسط ژان لوک اتوری مهار می شود اما در بازگشت این پیر لیتبارسکی است که از فاصله ۱۹ یاردی با دروازه، نخستین گل بازی را به نام ژرمن ها ثبت می کند.
در دقیقه ۲۷، برند فوستر درون محوطه جریمه خودی دومینیک روشت را هل می دهد تا برای فرانسوی ها پنالتی بدست آید. میشل پلاتینی پنالتی را به گل تبدیل میکند تا همه چیز به تساوی کشیده شود.
با وجود خلق چندین موقعیت برای هر دو تیم، حرکت مانوئل آموروس موقعیت خطرناک تری به نظر می آمد.
اسکوربورد، تساوی ۱-۱ دو تیم را نشان می داد و این به معنای در پیش داشتن دو ۱۵ دقیقه مهیج بود.
پس از گذشت تنها دو دقیقه از وقت های اضافه، ضربه آزاد ماریوس ترژور از پشت محوطه جریمه وارد دروازه شوماخر میشود تا فرانسه برای اولین بار در این بازی از آلمان پیش بیفتد.
یوپ دروال که احساس خطر میکرد کاپیتان مصدوم خود رومینیگه را پس از گل بجای هانس پیتر بریگل به میدان آورد اما در نود و هشتمین دقیقه از بازی آلن ژیرس تیر خلاص را وارد دروازه آلمان کرد تا فرانسوی ها با "انقلاب کبیری" که در ۸ دقیقه ابتدایی وقت های اضافه کردند کار را تمام شده ببینند.
چهار دقیقه بعد اما موتور ژرمن ها تازه روشن شد. ضربه بیرون پای رومینیگه از فاصله شش یاردی توسط فرانسوی ها قطع و وارد دروازه آنها میشود.
کلاوس فیشر با ضربه ای به اصطلاح دوچرخه ای دروازه اتوری را باز می کند
سه دقیقه پس از آغاز نیمه دوم وقت های اضافه کلاوس فیشر ستاره بی چون و چرای آلمان در خط حمله از فاصله شش یاردی بازهم دروازه اتوری را باز میکند تا آلمان با کامبکی تماشایی کار را به تساوی بکشاند و ۱۲۰ دقیقه هم برای تعیین برنده این نبرد کم باشد.
گفتن این نکته حائز اهمیت است که یکی از دلایلی که این بازی را مشهور کرده است خطای هرالد شوماخر بر روی پاتریک باتیستون مهاجم تیم ملی فرانسه است که طی این برخورد مرگبار باتیستون دو دندان خودش را از دست می دهد، همچنین سه دندهٔ او ترک بر میدارد و ستون مهره های او هم آسیب می بیند. این اتفاق موجب درگیری میان بازیکنان دو تیم هم شد.
ضربات پنالتی
ژیرس پنالتی اول را برای فرانسه به گل تبدیل میکند، اما مانفرد کالز در طرف دیگر برای آلمان گل میزند تا حساب کار در پنالتی ها هم ۱-۱ برابر شود.
آموروس برای فرانسه و پل برایتنر برای آلمان ضربه دوم پنالتی تیم هایشان را هم به گل تبدیل کردند.
اما پنالتی سوم آلمان ها که توسط اولی اشتیلیکه زده شد را اتوری مهار می کند.
پنالتی روشت وارد دروازه میشود تا فرانسه ۳ بر ۲ پیش بیفتد.
در دور چهارم پنالتی ها، شوماخر پنالتی دیدیه سیکس را مهار میکند تا با توجه به گلزنی لیتبارسکی بازهم همه چیز مساوی شود.پلاتینی و رومینیگه هر دو پنالتی های تیم هایشان را به گل تبدیل می کنند تا پنج دور پنالتی زنی هر دو تیم برای مشخص کردن برنده، عاجز باشد.
در ششمین دور، ماکسیم بوشیس پنالتی خود را از دست می دهد تا با گلزنی هورست هروبش آلمان غربی برنده این ماراتن جذاب و تیم صعود کننده به فینال جام جهانی ۱۹۸۲ باشد.
میشل پلاتینی، یکی از بزرگترین فوتبالیست های جهان که هرگز برنده جام جهانی نشده است
سرنوشت بازیکنان و دو تیم
فرانسه بازی رده بندی را به لهستان می بازد تا دستش از مدال برنز هم کوتاه بماند.
آلمان هم بازی فینال خود برابر ایتالیا را با نتیجه ۳ بر ۱ واگذار کرد تا بازهم طلسم آنها برابر ایتالیا شکسته نشود.
دیدیه سیکس که پنالتی آخر فرانسوی ها را خراب کرد پس از عضویت در باشگاه استون ویلا در سال ۸۴، حالا در شهر متز فرانسه مدرسه فوتبال دارد، او مربیگری در فرانسه را به عضویت در باند مافیا تشبیه کرد!
ماریوس ترژور که زننده گل دوم فرانسه بود و پیش از پلاتینی کاپیتان تیم ملی فرانسه بود، در سال ۸۴ به باشگاه بوردو پیوست و چندین سال هم در پست مربیگری در همین باشگاه کار کرد. وی در سال ۲۰۰۴ و توسط پله یکی از ۱۲۵ بازیکن برتر تاریخ فوتبال لقب گرفت.
هرالد شوماخر که در سال ۸۷ از فوتبال خداحافظی کرد با باشگاه شالکه و فدراسیون فوتبال آلمان همکاری هایی را طی سالهای اخیر داشته است.
رومینیگه مهاجم پر آوازه آن روز های آلمان پس از اینکه در سال ۸۹ از فوتبال خداحافظی کرد چندین سال است پست های مدیریتی متفاوتی را در بایرن مونیخ دارد.
لیتبارسکی هم پس از اینکه در سال ۹۷ و در کشور ژاپن به فوتبال خودش پایان داد، توانست در کشور های ژاپن، آلمان، استرالیا و ایران مربیگری کند. او در اکتبر سال ۲۰۰۸ از مربیگری باشگاه سایپا در ایران کناره گرفت.
تقدیم به آلن ژیرس و کلاوس فیشر دو نفر از ستارگان پر شمار دو تیم فرانسه و آلمان غربی