رحمان رضایی شخصا طرفدار تیم ملی ایتالیا است و در صحبت هایش گفت این تیم توان قهرمانی در این مسابقات را دارد، ولی تیم هایی مثل بلژیک، فرانسه و حتی پرتغال هم شانس فتح یورو 2020 را دارند. شرح صحبت های رحمان رضایی که از طریق ویدیو هم قابل دسترسی است، به شرح زیر است:
سلام من مهدی جوانی هستم با اولین بی واسطه طرفداری در خدمت شما هستیم. بی واسطه قرار است در مورد موضوعات مختلف ورزشی و فوتبالی با چهره های مختلف پای صحبت بنشیند. برای اولین بی واسطه سراغ رحمان رضایی رفتیم و قرار است در مورد یورو از ایشان بپرسیم.
عرض سلام دارم خدمت شما و همکارانتان و بینندگان خوب برنامه تان.
سوالاتی که قرار است بپرسیم سوالاتی است که کاربران سایت ارسال کرده اند. با ذکر اسم شان سوالات را می پرسم. سوال اول در مورد فرمت یورو است. Royal blues پرسیده نظرتان در مورد فرمت جدید یورو چیست و اینکه آیا افزایش تعداد تیم های کیفیت مسابقات را بالا برده یا نه.
سیاست براین بوده که تیم های شرکت کننده بیشتر شوند و طیف وسیع تری از مردم و کشورها را درگیر این بازی ها کنند و این بیشتر بحث اسپانسرینگ و درآمدزایی فوتبال است. با توجه به وضعیتی که در یک سال گذشته بود و آن اتفاقاتی که در فوتبال افتاد و الان هم می بینیم که تصمیم گرفتند تیم های بیشتر و کشورهای بیشتری باشند و در کشورهای مختلفی بازی ها برگزار شود، در 7-8 کشور اگر اشتباه نکنم.
11 کشور.
بله و با توجه به شرایط کرونا می بینیم که این تصمیم گرفته شده البته مسائل بهداشتی هم تا جایی که در خبرها می شنویم خوب رعایت کرده اند و مردم را بیشتر درگیر این قضیه کرده اند. بحث درآمد زایی را بهتر کرده اند مخصوصا اسپانسری بعضی کشورهایی که آن توانایی را نداشتند تا از لحاظ فوتبالی خودشان را برسانند به مسابقات. با این تعداد بیشتر تیم ها فکری هم برای آنها شده و آنها را هم درگیر کرده اند ودر آن کشورها اسپانسرهایی که هستند هم دخیل شده اند و من فکر می کنم به لحاظ کیفی مقداری سطح بازی ها پایین آمده ولی از طرفی هم فوتبال است و هیجان در غالب کشورهای اروپایی جاری شده و مردم بیشتر درگیر شده اند و من فکر می کنم مقداری فوتبال، فوتبالی اقتصادی شده.
یعنی از لحاظ طرفداری بهتره شده ولی از لحاظ کیفیتی افت داشته است.
بله از لحاظ کیفیتی افت داشته است بالاخره سیاستی است که با توجه به تجاربی که فیفا داشته در این دهه های گذشته، از سبک و نوع برگزاری بازیها از تعداد تیمها، این تصمیم گرفته شده شاید بعدها این تصمیم عوض شود شاید هم نه ببیند بحث درآمدزایی شان خوب بوده ولی آماری که وجود دارد، از شروع بازی های یورو تقریبا از 400 میلیون یورو شروع شد در آمدشان و الان به 2.1 میلیارد رسیده و این رقم فوق العاده قابل توجهی است برای فیفا و اسپانسرهایی که می آیند. تبلیغات خودشان را می کنند و از طرفی تیم ها مطمئنا پول بیشتری خواهند گرفت و مقداری فکر می کنم به رشد فوتبال هر قاره ای کمک می کند و از این لحاظ بد نیست. باز هم خواهیم دید تصمیماتی که می گیرند و بالاخره برآوردی که خواهند کرد، به لحاظ کیفی و درآمدی، شاید هم به همین منوال ادامه دهند شاید هم تصمیم شان برگردد به حالتی که قبلا بوده است.
مهدی RP پرسیده به نظر شما چه تیمی یوروی امسال می تواند شگفتی رقم بزند با توجه به اینکه دوره قبل ولز و بلژیک خوب ظاهر شدند، این دوره به نظر شما چه تیمی می تواند شگفتی ساز شود.
الان بالاخره تیم هایی مثل دانمارک هست که بد نتیجه نگرفته، بلژیک خیلی خوب نتیجه می گیرد. من فکر می کنم مقداری یک سری کشورهایی با بازیکنانی که در تیم های قدر اروپا دارند مثل بلژیک، کرواسی، خب کرواسی عقبه خوبی هم دارد در جام جهانی و جام ملت های اروپا، تیم مثل ولز بد نتیجه نگرفته حتی سوئد هم الان خوب نتیجه می گیرد و تیمی قوی دارد ولی بالاخره این دوره وقتی بازیها انجام شود، مطمئنا آن وقت می شود گفت چه تیم هایی شگفتی ساز خواهند بود ولی آن چیزی که به نظر می رسد این است که تیم های قدر اروپا همه هستند. می بینید که تیمی حذف نشده علی رغم دوره های قبل که یک سری تیم ها سریع حذف می شدند و الان آلمان، ایتالیا انگلیس.
آلمان ده دقیقه با حذف شدن فاصله داشت.
بله، آلمان همیشه در دوران مقدماتی چه در جام جهانی چه در جام ملت ها اکثر دوره ها به همین شکل بوده و ساز واقعا ناامیدی می زند برای طرفدارانش بعد اوج می گیرد و اکثر مواقع به 4 تیم می رسد یا فینالیست می شود. ولی انگلیس، آلمان، ایتالیا، پرتغال، چون تیم ها هم اضافه شده یک سری تیمهای دیگر هم آمدند. چک آمده، اوکراین، ولز، اتریش، تیم هایی هستند که با توجه به تعداد تیم های شرکت کننده آمدند ولی فکر می کنم الان شرایط حساسی است با توجه به اینکه می بینیم یک سری تیم ها مثل ولز و دانمارک، خود دانمارک الان خوب ظاهر می شود و به همراه ولز فک کنم هرکدام از آنها ببرند، می توانند حرفهایی برای گفتن داشته باشند ولی در مجموع به نظر من بد نیست شرایط تیم هایی که می توانند خودشان را نشان دهند. اگر شرایط قبلی را در نظر بگیریم در مورد تعداد تیم هایی قبل بودند الان تعداد تیم هایی که زیاد شده اند، آن عرض اندام کردن برای شان راحت تر شده و اینکه بتوانند خودی نشان دهند.
کدام تیم در حد و اندازه قهرمان بوده است؟
چند تیم است که خوب نشان داده اند، البته صاحب فوتبال اروپا هستند این تیم ها. فرانسه، ایتالیا، آلمان، بلژیک و پرتغال، پرتغال این چندساله خوب کار می کند ستاره های خوبی دارد. بازیکنان خیلی مطرحی دارد در فوتبال اروپا و فکر میکنم این چند تیم دارند خوب کار میکنند. اسپانیا مقداری ضعیف تر ظاهر شده، فرانسه علی رغم توان کیفی و بازیکنان سرشناس و خوبی که دارد فکر می کنم مقداری کمتر از حد خودش ظاهر شده، از لحاظ کار دفاعی مقداری مشکل دارند که زود گل می خورند. ایتالیا خیلی خوب دارد ظاهر می شود و فکر می کنم یک گل خورده اند اگر اشتباه نکنم.
اصلا گل نخورده اند.
با هفت گل زده و بدون گل خورده خیلی خوب ظاهر شده است.
اگر بخواهید یک تیم انتخاب کنید با توجه به بازی های مرحله گروهی، آن تیم چه تیمی است.
من که طرفدار ایتالیا هستم و واقعا دوست دارم ایتالیا قهرمان شود و روی این تیم تعصب دارم.
دوست دارید ایتالیا قهرمان شود، به نظرتان از دیدگاه منطقی قهرمان می شود؟
ببینید حالا صحبت خواهیم کرد اگر در وقت ما می گنجد در مورد ایتالیا صحبت کنم.
ایتالیا بحثش جداست و می رسیم به آن.
ولی فکر می کنم ایتالیا تیمی است که می تواند تا آخر بالا بیاید. می تواند قهرمان شود ولی مثل تیمی شبیه به آلمان همیشه متحول می شود وسط راه و تیم فرانسه هم آن پتانسیل را دارد و اگر نقاط ضعف خودش را بپوشد بهتر می شود، بلژیک تیم قدری است. تیمی پرستاره که بازیکنان خوبی دارد و از لحاظ استخوان بندی تیمی و کارتیمی هم فکر می کنم خوب هستند ولی بالاخره در ایتالیا انگیزه تیمی را من بالا می بینم با توجه به اینکه بازیکنان جوانی دارد، جوانانی که باتجربه هستند و خوب کار می کنند.
کدام بازیکن عملکردش در مرحله گروهی شما را شگفت زده کرد.
بیشتر از همه لوکاتلی با توجه به اینکه در پستی که بازی می کند خوب اضافه می شود با توجه به سنش و تجربه کمی که دارد. بازیکنی ناشناخته بود و حالا می بینیم خیلی خوب می تواند اضافه شود و برتری عددی که الان فوتبال خیلی مهم است ایجاد کند مخصوصا برای تیم هایی که در شرایط ضد حمله می روند و در این دو بازی هم که گل زد، فکر می کنم سه گل هم زده (آمار صحیح 2 گل است)، برای بازیکن جوانی مثل او که به یورو می آید با وجود همه این ستاره ها بیاید سه گل بزند به نظر من شگفتی ساز است برای طرفداران و کارشناسان. یک بازیکن دیگر هم چک دارد، پاتریک شیک که او هم فوق العاده کار می کند و هاورتز آلمان هم خب بازیکن جوانی است، تکنیکی است.
گل قهرمانی چلسی را هم در فینال زد.
بله گل قهرمانی را هم زد، درست است در فینال گل زد ولی کسی فکر نمی کرد اینجور بدرخشد شاید می گفتند آن گلش هم تصادفی بوده ولی می بینیم که بازیکن مسلطی است.
در این آلمان خیلی بد خوب کار می کند. برویم سراغ سوال بعدی، محمدعلی میلانیستا در مورد تاکتیک تیمها پرسیده و اینکه کدام تیم از نظر تاکتیکی شما را جلب کرده است.
یک سری تیمها مثل پرتغال، ببیند تاکتیک ها خیلی متفاوت بوده شاید انگیزه تیمی متفاوت است یا اینکه آن نود دقیقه است که تعیین می کند شما چه کاره هستید. ممکن است تیمی به لحاظ فنی خیلی خوب باشد اما در آن نود دقیقه خوب کار نکرده باشد. پرتغال در بازی با آلمان اگر بازی را دیده باشید، سایه زنی می کردند و کاملا از دقایق اول بازی مشخص بود این تیم انگیزه لازم را ندارد. بازیکنی مثل پپه که یک بازیکن خشن است و پرسینگ خوبی دارد، در آن بازی دیدیم سایه می زند.
سنش هم بالا رفته است.
نه الان کیفیت خیلی خوبی دارد ولی در آن تیم پرتغال همه سایه زنی می کردند حتی گل هم دریافت می کردند باز هم همان کار را ادامه می دادند ولی در بازی با فرانسه دیدیم چقدر خوب ظاهر شد و این شوک به آنها وارد شد و دیدند نمی شود اینجوری جلو رفت و جلوی فرانسه خوب بازی کردند. خیلی ها شاید می گفتند فرانسه بازی را ببرد ولی بالاخره بازی را تساوی کردند اما فکر می کنم به لحاظ تاکتیکی بلژیک خیلی خوب است، تیمی یک دست که نزدیک به هم بازی می کنند و کارهای تاکتیکی خوبی انجام می دهند. ایتالیا با توجه به تلفیقی از دفاعهای باتجربه و حتی من فکر می کنم بازیکنانی که خوب دارند در لیگ ایتالیا بازی می کنند، آنهایی که حتی مثلا در یوونتوس فیکس هستند ولی در تیم ملی بازی نمی کنند و بازیکن ذخیره هستند، من فکر می کنم ترکیبی از دفاع های خوب و باتجربه ای که دارد با بازیکنان جوانی که در بقیه پست ها هستند دارند از لحاظ تاکتیکی خیلی خوب کار می کنند و به خوبی هم دیگر را پوشش می دهند. پوشش جناحین در دفاع خیلی خوب انجام می شود و هافبک ها برگشت به عقب شان خیلی خوب است در عین حال اضافه شدن به حمله را هم خوب انجام می دهند و آن چیزی که برتری یک تیم را مخصوصا در ضدحمله، همچنین در حمله مشخص می کند، اضافه شدن و برتری عددی است که تیم ایتالیا دارد خوب انجام می دهد. از جناحین و وسط خوب اضافه می شوند. تیم دیگری که خوب کار می کند کرواسی است، با توجه به اینکه هافبک های خوبی دارند و همیشه هم جزو کشورهایی بوده که هافبک های خوبی داشته است.
نایب قهرمان جام جهانی هم که هستند.
بله جالب این است اکثر تیم هایی که در سالهای گذشته چمپیونزلیگ را برده اند حداقل یک هافبک از کرواسی داشته اند، بدون استثنا و این نشان می دهد کشوری هستند که در بحث تیم های پایه خیلی خوب کار می کنند و همه بازیکنانی که می بینیم از تیم های پایه خوب پرورش پیدا کرده اند مخصوصا در خط هافبک.
پس کرواسی، ایتالیا و بلژیک از لحاظ تاکتیکی خوب بوده اند.
بله ولی تیم فرانسه را هم عرض کردم تیمی کامل پخته است به لحاظ بازیکن و مهره. هرکدام یک تیم هستند. ام باپه یک تیم است، بنزما رئال مادرید را کشید و جلو برد، پوگبا، کانته، همه اینها فکر می کنم هرکدام به قول گفتنی یک تیم است. تجربه خیلی خوبی هم دارند از لحاظ کار فنی تاکتیکی و تکنیکی همه جوره خوب هستند.
دوره قبل هم تا فینال رفتند و جلوی تک گل پرتغال شکست خوردند.
ولی تیمی هستند که نمی شود گفت آن جایش ضعیف است. اما در کار تاکتیکی خیلی خوب هستند ولی در کار دفاعی با توجه به مهره های خوبی که از لحاظ تهاجمی دارد، در کار دفاعی فکر می کنم مقداری ضعیف عمل می کنند که اینجوری گل دریافت می کنند.
محسن بهرامی و مهران سوال مشابهی در مورد خط دفاعی ایتالیا داشته اند. گفته اند بونوچی و کیلینی پا به سن گذاشته اند، به نظر شما جلوی تیم های سرعتی مثل فرانسه و بلژیک می توانند عملکرد خوبی داشته باشند یا خیر.
این سوال فنی خیلی خوبی است که معمولا فوتبال ایران همیشه از بحث های فنی دور است و همیشه در حاشیه است اگر بحث های فنی را به این شکل و با این سوالات بتوانیم در فوتبال خودمان مطرح کنیم خیلی بهتر می شود. به هرحال فکر می کنم ما کشوری در حال توسعه هستیم و باید از فوتبال دنیا الگوبرداری کنیم. وقتی که تیم حریف مهاجمان سرعتی دارد، مطمئنا مربی کاری می کند که فورواردهای سرعتی در فضا توپ نگیرند، برای این موضوع چند کار می شود انجام داد، مطمئنا مربیان مخصوصا مربی ای مثل مانچینی این را مدنظرش هست و این کار را خواهد کرد. اول اینکه فضا ندهد پشت دفاع. موقعی که توپ دست حریف است و من فکر می کنم وقتی توپ دست تیم حریف است متراکم و پرتعداد بازی خواهند کرد و منطقه را می بندند، در ابتدا می توانند پشت دفاع را ببندند بعد هم مطمئنا کار دومی که خیلی مهم تر است این است که یک تیم موقعی پشت دفاع صاحب توپ می شود که هافبک هایش بتوانند پاس دهند. بنابراین خفه کردن به قول فوتبالی ها یا پرس سنگین و فشار روی هافبک های حریف می گذارند تا نتوانند توپ را به راحتی پشت دفاع ایتالیا بیندازند. این حرکت در دستور کار قرار می گیرد و هافبک ها با پرس و فشار بالا و نزدیک بازی کردن با هافبک های تیم حریف مطمئنا کاری می کنند تا به راحتی نتوانند فضای پشت دفاع ایتالیا را هدف قرار دهند. بعد از این هم مدافعین باید با آن کار تیمی که مربی در نظرش است تیم را عقب می برد، موقعی که حریف توپ دارد مثلا تیم ایتالیا و مربی ای مثل مانچینی، می دانید که مانچینی مربی است که خیلی خوب این کارها را انجام می دهد من چندی پیش مصاحبه هایی از بازیکنان قدیمی اش و کسانی که در لاتزیو و اینتر بازی می کردند دیدم. اکثر آنها روی همین قضیه تاکید داشتند که مانچینی تیمی را بدست آورده که آن تاکتیکی که دوست دارد و تخصص خودش است را دارد هدایت می کند و این مستلزم آن است که مهره اش را داشته باشی. بازیکنان مدنظرت باشند تا آن تاکتیک را پیاده کنی، همه آن بازیکنان روی این مسئله مشترکا نظرشان همین بوده که مهره های تیمی اش خیلی خوب است و کاری که دوست دارد را می تواند در تیم انجام دهد.
پس به نظرتان چندان به مشکل نمی خورند.
مگر اینکه تیم هنگام حمله، ضدحمله بخورد. البته ایتالیا این کار را خیلی خوب انجام می دهد. وقتی در زمین حریف است و توپ را در اختیار دارد، به فکر ضدحمله تیم حریف هم است. یعنی بازیکنانش را پشت بازیکنان حریف قرار می دهد تا به محض لو رفتن توپ، سریع پرس کنند و تیم غافلگیر نشود ضدحمله نخورند.
مهسا در مورد تیم ملی انگلیس پرسیده است. گفتن با توجه به روی فرم نبودن هری کین یا متناسب نبودن چیدمان تیم برای او، چرا مربی اصرار به استفاده از کین دارد و با توجه به هافبک ها و وینگرهای خیلی خوب انگلیس، بهتر نیست از بازیکنانی مانند استرلینگ در خط حمله استفاده کنند؟
استرلینگ بیشتر وینگر بازی کرده در منچسترسیتی و سبک بازی تیم گواردیولا با تیم ملی انگلیس کاملا متفاوت است. استرلینگ نمی تواند نوک بازی کند، یک دلیلش سر زن نبودن این بازیکن است. دلیل دوم این است که باید فضا داشته باشد و به عنوان مهاجم نوک آن فضایی که به عنوان وینگر به دست می آورد را ندارد. موقعیت های صاحب توپ شدن در پست وینگر و مهاجم خیلی تفاوت دارد. استرلینگ در کناره ها رودرروی بازیکن حریف قرار می گیرد، در حالی که اگر فوروارد بایستد باید پشت به دفاع توپ را بگیرد. برای بازیکنی مثل استرلینگ که دوست دارد در فضا توپ بگیرد و رودررو شود با دفاع، در پست مهاجم نوک نمی تواند این کار را انجام دهد. دلیل محکم دیگر هم سبک فوتبال انگلیس است. مربی جدید انگلیس کارهایی کرده، تیم متحول شده و از آن کارهای کلاسیک مانند سانتر از جناحین، تیم بیرون آمده ولی باز هم این اتفاق و سبک کلاسیک را از انگلیس می بینیم و کامل از تیم پاک نشده است. بازیکنی مثل استرلینگ روی توپ های هوایی مسلط نیست. شاید بتواند روی تیر یک بساباند یا آن فضا و زمان را از دفاع حریف بگیرد و توپ را به گل برساند ولی مثل هری کین نیست که روی توپ های بلند با دفاع درگیر شود و مسلط و با دقت ضربه سر بزند. برای همین مربی ترجیح می دهد از یک بازیکن به این شکل و حتی ناآماده استفاده کند تا شاید از این طریق انتقادات را از خود دور بکند.
در واقع اگر چنین اتفاقی رخ بدهد، مثل تیم ملی آلمان می شود که الان مهاجم نوک ندارد، از وینگرها در این پست استفاده می کند و مشکل هم دارند و از توپ هوایی نمی توانند استفاده کنند.
پیش بینی شما از بازی انگلیس آلمان چیست؟
حسم این است که آلمان می تواند بازی را ببرد. آلمان خلق موقعیت بسیار خوبی دارد. همچنین هافبک های خوبی دارد. اما فوروارد شش دانگ و خوب ندارد. شما حساب کن همین حالا از مولری استفاده می کند که بیش از دو دهه در فوتبال آلمان حضور دارد و بازی می کند. البته با وجود سن بالا، دوندگی خوبی دارد. انگیزه خوبی هم دارد، چه در باشگاه و چه در تیم ملی. اما همین استفاده از مولر فقر فوروارد را نشان می دهد.
کورش مظاهری در مورد سری آ صحبتی کرده است. پرسیده با توجه به حضور شما در سری آ و آشنایی با سیستم سه دفاعه و چهار دفاعه، به نظرتان استفاده یواخیم لوو از سیستم سه دفاعه برای آلمان جواب می دهد و می توانند تا مراحل بالا پیش بروند؟
آلمان چه از نظر ترکیب تیم در زمین و نحوه قرار گرفتن بازیکن ها، چه به لحاظ سبک بازی، همیشه یک فوتبال کلاسیکی بوده است. همیشه از 4 دفاعه استفاده می کردند. الان چه شده که آلمان سه دفاعه بازی می کند؟ نمی دانم ولی شاید به خاطر ابزارش است و حس می کند با این ابزار بهتر می تواند بازی کند. هافبک ها، خصوصا دو هافبک کناری دونده باشند که هم سریع برگردند و هم موقع حمله اضافه شوند. در سیستم سه دفاعه از اتلاف انرژی هافبک های کنار جلوگیری می شود. مثلا 3 6 1 بازی می کنند تا جنگ وسط زمین را ببرند. یواخیم لوو 15 سال تجربه به دست آورده، این مربی شاید پیش خودش فکر می کند که سبکش را عوض کند. هر مربی ای دو دهه مربی باشد، مطمئنا وسط راه تغییراتی می دهد، یک چیزهایی را از دست می دهد و چیزهایی را اضافه می کند. سبک بازی، نوع بازی، سیستم دستخوش تغییر می شود. یواخیم لوو با توجه به تجربه و ابزارهایش، خیلی بهتر از کارشناس ها می تواند دلیل بیاورد و خودش را مجاب کند که با این سیستم بازی کند.
البته خوب هم نتیجه نگرفته، 5 گل خوردند در سه بازی.
درست است، انتهای ماجرا شما می شمارید که تیم چه نتیجه ای گرفته، چند گل زده و چند گل خورده است؟
و سوال آخر، کمال الدین درباره تیکی تاکا و تیم ملی اسپانیا پرسیده است. گفتن اسپانیا با تیکی تاکا موفقیت های زیادی کسب کرد، سه جام بین المللی به دست آورد. به نظرتان خود اسپانیا یا تیم دیگری دوباره دنبال این تاکتیک برود، می تواند نتیجه بگیرد؟ یا دوران استفاده از تیکی تاکا گذشته است؟
تیکی تاکا چه زمانی به وجود آمد و فلسفه این اسم چیست؟ فکر می کنم تا قبل از بارسلونایی که آن هافبک ها را داشت، چنین اسمی در فوتبال نداشتیم. آنجا بود که عنوان تیکی تاکا را به سبک بازی بارسلونا و تیم ملی اسپانیا دادند. الان تیم ملی اسپانیا آن ابزار را ندارد که این کار را انجام بدهد. شاید تیمی مثل ژاوی اینیستا را داشته باشد بتواند این کار را بکند ولی آن قدرت تکنیکی آن بازیکنان بود که تیکی تاکا را به وجود آورد. یادم می آید میلان زمان آنچلوتی وقتی به فاصله زمانی کم دو لیگ قهرمانان برد، مالکیت شان در زمین فوق العاده بود اما هیچوقت نمی گفتند تیکی تاکا. زمانی گفتند تیکی تاکا که مسی، اینیستا و ژاوی در فاصله های کم مثلا سه چهار متری و با بازیکن های کناری شان 10 پاس به هم می دادند. حتی اگر حریفی در آن فاصله حضور نداشت. الان دیگر آن ابزار را ندارند و مجبور هستند سبک بازی خود را عوض کنند. یک دوره ای کشوری در بالاترین سطح خود و قله فوتبال اروپا است، مثل اسپانیای آن زمان. ولی الان دیگر آن شرایط را از دست داده و آن بازیکنان رفتند. اینها همه بازیکنان نخبه بودند. فوق ستاره بودند. شما نمی توانید در چند نسل یک کشور فوق ستاره ببینید. شاید دو سه دهه زمان ببرد بازیکنی مثل ژاوی یا اینیستا بیاید. این چند بازیکن رفتند و این سبک از بین رفت. به این زودی چنین ستاره هایی در یک کشور نخواهیم دید. همانطور که در ایتالیا از دهه 80 تا 90 فوق العاده بودند. الان یک دهه است ستاره و پدیده ای در فوتبال ایتالیا نمی بینی. یک زمان مالدینی، کاناوارو، توتی، دل پیرو، این همه ستاره داشتند ولی همین الان بازیکن ستاره و نامی نمی بینیم. پدیده ها در برهه ای ظاهر می شوند و می روند و ساختن دوباره چنین پدیده هایی خیلی سخت است.
پس به نظرتان دوره تیکی تاکا نگذشته، فقط تیم باید ابزارش را داشته باشد و استفاده کند.
بله باید ابزارش را داشته باشد. منچسترسیتی مالکیت بالایی دارد ولی نمی گویند تیکی تاکا، چون ژاوی و مسی و اینیستا نیستند که آن کارها را انجام بدهند.
یک سوال هم خودم بپرسم. قشنگ ترین بازی جام که دیدید کدام بازی بود؟
فکر می کنم بازی پرتغال فرانسه قشنگ بود. اتفاقاتی در آن بازی رخ داد، دو پنالتی داشتیم که رونالدو زد و یک پنالتی بنزما اما فکر می کنم بازی های قشنگ تری هم خواهیم داشت. الان زود است قشنگ ترین بازی را انتخاب کنیم. مطمئنا بازی های زیباتری در راه است. ایتالیا آلمان، هلند آلمان، ایتالیا فرانسه، ایتالیا بلژیک، شاید این بازی ها برسند و بازی های زیبایی باشند.
و صحبت پایانی؟
صحبت خاصی نیست، خسته نباشید خدمت شما و مخاطبان. مرسی از تمامی عزیزانی که ما را در این برنامه همراهی کردند.
مرسی از حضورتان، زحمت کشیدید و تشریف آوردید. به پایان اولین برنامه بی واسطه رسیدیم، تا برنامه بعدی خدانگهدار.