مجمع انتخاباتی فدراسیون دوچرخهسواری ۲ مهمان ویژه خواهد داشت.
به گزارش طرفداری؛ مجمع عمومی انتخاباتی فدراسیون المپیکی دوچرخهسواری پس از ماهها حاشیه و به تعویق افتادن، بالاخره صبح روز یکشنبه ۳۰ بهمنماه صورت خواهد گرفت تا پس از ماجراهای عجیب ریزودرشتی که بر این خانواده ورزشی گذشت، دوچرخهسوارها در نهایت رئیس جدید فدراسیون خود را چند ماه مانده به بازیهای آسیایی بشناسند.
با محرومیت و برکناری تلویحی خسرو قمری از ریاست فدراسیون دوچرخهسواری، محمود رشیدی از سوی مجمع این فدراسیون در تاریخ ۵ خردادماه ۱۴۰۰ با کسب ۲۷ رأی به کرسی ریاست دوچرخهسواری رسید اما نامهنگاریهای جهتدار و برخی مسائل دیگر، باعث آن شدند تا فدراسیون جهانی دوچرخهسواری انتخابات را به رسمیت نپذیرد و قصه اختلاف آغاز شود.
با این حال پس از گذشت ۴ ماه از دوران ریاست، رشیدی استعفا داد تا رسول هاشمکندی از سوی وزیر ورزش و جوانان به سرپرستی این فدراسیون المپیکی گمارده شود اما مدت سرپرستی هاشمکندی تا به امروز بیش از یک سال و ۴ ماه به طول انجامیده که این مسئله با هیچ متر و معیاری اعم از قوانین داخلی و خارجی، سنخیتی نداشته است.
ماجرای تأیید صلاحیت مدیریتی و اهلیت نظارتی کاندیداهای تصدی ریاست فدراسیون دوچرخهسواری هم مانند سایر مسائل این رشته، خالی از حاشیه نبود و تا همین چند روز پیش افرادی در حال اضافه شدن به لیست نامزدها بودهاند. با همه این مسائل تصمیم بر این شده تا رئیس جدید دوچرخهسواری پس از نزدیک به ۲ سال بلاتکلیفی، بالاخره یکشنبه مشخص شود.
قرار بر این شده تا ۲ نماینده از سوی فدراسیون جهانی دوچرخهسواری (UCI) برای نظارت بر امر انتخابات و جریان مجمع راهی ایران شوند که یکی از آنها به احتمال زیاد دبیرکل کنفدراسیون دوچرخهسواری آسیاست. همین موضوع باعث آن شده که تردیدها و گمانهزنیهای بسیار زیادی درباره سرنوشت این مجمع و این انتخابات مجدداً به راه بیفتد.
اول از همه بحث اینجاست که احتمالاً طبق روند همه مجامع، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان بهعنوان نماینده وزیر در قامت رئیس مجمع در این جلسه حضور خواهد یافت اما طبق اساسنامه و آئیننامه جهانی، نماینده دولت قادر به ریاست مجمع انتخاباتی یک فدراسیون ورزشی نیست و مجمع باید رئیس مجمع را برگزیند.
در صورت پافشاری بر این موضوع، احتمالاً همین اتفاق به نخستین اختلاف بین نمایندگان فدراسیون جهانی دوچرخهسواری و متولیان برگزاری مجمع تبدیل شود. بهخصوص حالا که فدراسیون ایران بارها تا مرز تعلیق پیش رفته، مشکلات عجیب زیادی نظیر پنهانکردن نامههای فوری و دوپینگ ورزشکاران را داشته و مدتهاست که رئیس هم ندارد.
نکته بعدی اینجاست که رئیس و یا سرپرست فدراسیون قادر به ریاست مجمع هستند اما چون مدت ۶ ماهه سرپرستی هاشمکندی مدتهاست که گذشته و اصلاً او منصوب وزیر بوده و نه اعضای مجمع، قطعاً او هم نمیتواند بر کرسی ریاست مجمع بنشیند و صورتجلسههای مربوطه را امضا کند که این مورد هم میتواند به مشکلی در راه انتخابات دوچرخهسواری بدل شود.
بهطور حتم پیش از هر چیزی، این فدراسیون به تعیینتکلیف و رئیسدار شدن پس از مدتها نیاز دارد اما در این بین برگزارکنندگان مجمع نباید از هول حلیم، ورزش ایران را به داخل دیگ بیاندازند و بدون درنظر گرفتن مناسبات دیپلماسی و قانونی، فقط برای رفع تکلیف اقدام به تعیین رئیس کنند. حضور ناظران خارجی پیام روشنی برای ورزش ایران دارد و نباید از کنار این خطر به سادگی گذشت.