طرفداری | آناتولی تیموشچوک (Anatoliy Tymoshchuk) زاده 30 مارس 1979 در شهر لوتسک اوکراین امروزی و شوروی سابق است. او در پستهای هافبک تدافعی و دفاع میانی بازی میکرد. او از شش سالگی به مدرسه فوتبال ولادیمیر بایساروویچ، مربی سازنده اوکراینی، مراجعه کرد و به مدت هشت سال زیرنظر این مربی، فوتبال را آموخت. او در نوجوانی به مدرسه ورزشی شبانه روزی در کیف رفت و سپس راهی تیم جوانان وولین لوتسک شد. در سال 1995، این فوتبالیست اوکراینی به تیم بزرگسالان وولین منتقل شد و در هفته نهم لیگ برتر اوکراین، نخستین بازی خود در رده بزرگسالان را تجربه کرد. این بازیکن در دیدار هفته 32 تیمش برابر نیوا تموپیل، گلزنی کرد و در نهایت به آمار 11 بازی و یک گل رسید. در این فصل باشگاه وولین به لیگ سطح دوم اوکراین سقوط کرد تا آناتولی در یک فصل و نیم بعدی خود در این سطح، 40 بازی و شش گل در فصل 97-1996 و 16 بازی و یک گل در فصل 98-1997 را به ثبت رساند.

در ماه مارس 1998، باشگاه شاختار دونتسک مبلغی معادل با 125 هزار دلار برای جذب این بازیکن هزینه کرد. هفته 19 لیگ برتر اوکراین و دیدار شاختار برابر تاوریا، نخستین حضور تیموشچوک در ترکیب تیم جدیدش بود که با گلزنیاش همراه شد. او در سالهای نخست حضورش در شاختار، علاوه بر تیم اصلی، در تیم دوم این باشگاه نیز بازی میکرد. 23 بازی، دو گل و سه پاس گل، آمار تیموشچوک در دومین فصل حضور در شاختار دونتسک بود. این بازیکن در دو فصل بعدی خود در دونتسک، آمارهای 28 بازی در فصل 00-1999 و 41 بازی، پنج گل و پنج پاس گل در فصل 01-2000 را به ثبت رساند. قهرمانی در لیگ برتر اوکراین، ثمره فصل 02-2001 برای این بازیکن و شاختار بود. تیموشچوک در این فصل، آمار 39 بازی، پنج گل و سه پاس گل را ثبت کرد.
پس از تجربه قهرمانی در لیگ برتر اوکراین، این بازیکن پنج فصل دیگر فوتبالش را در شاختار دونتسک سپری کرد. آمارهای تیموشچوک در این فصول، 40 بازی، پنج گل و 11 پاس گل در فصل 03-2002، 41 بازی، هفت گل و چهار پاس گل در فصل 04-2003، 41 بازی، چهار گل و سه پاس گل در فصل 05-2004، 38 بازی، شش گل و سه پاس گل در فصل 06-2005 و 26 بازی، دو گل و هفت پاس گل در فصل 07-2006 بود. تیموشچوک در سالهای حضورش در این باشگاه، به بازوبند کاپیتانی نیز رسید و در یک نظرسنجی به عنوان کاپیتان تیم نمادین باشگاه انتخاب شد. او با پیراهن شاختار به سه قهرمانی در لیگ برتر، چهار جام حذفی و یک سوپرکاپ اوکراین رسید. در ماه فوریه 2007، پیشنهادات فراوانی برای تیموشچوک به دست شاختار رسید اما این بازیکن با وجود پیشنهادات یوونتوس، سلتیک، رم و فاینورد، راهی زنیت سن پترزبورگ شد.

زنیت برای حضور این هافبک اوکراینی در ترکیب خود، 14.5 میلیون یورو هزینه کرد. انتقال تیموشچوک به روسیه، گرانترین خرید کشورهای شوروی سابق شد و این مهم، انتظارات هواداران زنیت را از این هافبک بسیار بالا برد. او از همان ابتدا در ترکیب اصلی تیمش قرار گرفت و در هفته دوم برابر روستوف گلزنی کرد. تیموشچوک با توجه به قدرت رهبری بسیار خوب خود، در زنیت نیز کاپیتان شد و از هفته نهم، بازوبند را بر بازو بست. 31 بازی و چهار گل، آمار این بازیکن در نخستین فصل حضور در روسیه بود. تیموشچوک، یکی از ارکان زنیت در قهرمانی جام یوفا بود و موفق شد در مرحله گروهی این جام برابر آلکمار گلزنی کند. او در مراحل نیمه نهایی و فینال، بازوبند کاپیتانی زنیت را بر بازوی خود بست و با بازیهای خوب خود برابر بایرن مونیخ در نیمه نهایی و رنجرز اسکاتلند در فینال، تیمش را به یک قهرمانی شیرین در اروپا رساند.
آمار تیموشچوک در فصل 2008 روسیه، 47 بازی، 12 گل و دو پاس گل بود. ثبت پنج گل در جام حذفی روسیه این فصل، تیموشچوک را به آقای گل این جام تبدیل کرد. او شش ماه نخست فصل 2009 لیگ برتر روسیه را در زنیت سپری کرد و به آمار 21 بازی و دو گل رسید. افتخارات این بازیکن در روسیه، دو قهرمانی لیگ برتر و یک سوپرکاپ این کشور به همراه قهرمانی در جام یوفا و سوپرکاپ اروپا بود. یکی از اتفاقات جالب برای این بازیکن در روسیه، نمایش پیراهن او توسط فضانورد روسی به نام یوری مالنچنکو در فضا بود. این حرکت، پیراهن تیموشچوک در زنیت را به نخستین پیراهن ورزشی نمایش داده شده در فضا تبدیل کرد.

درخشش برابر بایرن مونیخ در جام یوفا، یکی از دلایلی بود که این باشگاه آلمانی، مدتهای زیادی برای جذب تیموشچوک از زنیت سن پترزبورگ تلاش کرد. سرانجام در نقل و انتقالات تابستانی سال 2009، انتقال این هافبک اوکراینی به بایرن نهایی شد تا باشگاه آلمانی، 11 میلیون یورو به حساب زنیت واریز کند. تیموشچوک در هفته نخست بوندسلیگا و دیدار برابر هافن هایم، نخستین بازی در ترکیب بایرن مونیخ را تجربه کرد. مهمترین چالش این هافبک اوکراینی در نخستین فصل حضور در مونیخ، اعتقاد بسیار زیاد سرمربی وقت بایرن، لوئیس فن خال به مارک فن بومل هلندی بود که باعث شد تا این بازیکن، همانند دوران حضورش در زنیت، فرصت بازی نداشته باشد. او در لیگ قهرمانان اروپا موفق به گلزنی برابر یوونتوس شد و به همراه بایرن به نایب قهرمانی این تورنمنت رسید. 32 بازی، یک گل و دو پاس گل، آمار آناتولی در این فصل بود.
نیمکتنشینی تیموشچوک در بایرن باعث شده بود تا این بازیکن در سال 2010، در آستانه جدایی از این باشگاه قرار گیرد. او در آستانه عقد قرارداد با باشگاه وولفسبورگ قرار گرفته بود که هیئت مدیره بایرن، انتقال او به باشگاه رقیب را وتو کرد. تیموشچوک در فصل 11-2010، پس از بقا در مونیخ، دقایق بیشتری را در زمین بازی حضور داشت. اولی هوینس نیز در یک مصاحبه به عدم اعتقاد فن خال به تیموشچوک، اعتراض زیادی داشت و خواهان حضور بیشتر این بازیکن در ترکیب تیم بود. او پس از مصدومیت فن بومل، جای او را در ترکیب اصلی تیمش پر کرد و به مرور اعتماد سرمربی هلندی بایرن را به دست آورد؛ به گونهای که حتی پس از بازگشت فن بومل، تیموشچوک با بازی در دفاع میانی، حضورش در ترکیب اصلی تیمش را ادامه میداد. 37 بازی، چهار گل و دو پاس گل، آمار این هافبک اوکراینی در دومین فصل همکاری با بایرن بود. او دو فصل دیگر در بایرن حضور داشت و به آمارهای 39 بازی و دو گل در فصل 12-2011 و 24 بازی و یک گل در فصل 13-2012 رسید.

تیموشچوک پس از جدایی از بایرن در سال 2013، به زنیت بازگشت تا در دو فصل بازی برای این باشگاه به آمار کلی 49 بازی برسد. غیرت قزاقستان، آخرین مقصد این بازیکن در دوران فوتبالش بود. 17 بازی در فصل 2015 و 33 بازی و یک گل در فصل 2016، آمارهای او در قزاقستان بود. تیموشچوک در سال 2017، از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. او در دوران فوتبالش به سه عنوان مرد سال فوتبال اوکراین رسیده بود. قدرت رهبری این بازیکن، از جمله مهمترین خصوصیات فوتبالیاش بود. او از دوران مدرسه و تیمهای پایه اوکراین تا شاختار و زنیت، بازوبند کاپیتانی تیمهایش را بر بازو میبست و به خوبی همتیمیهایش را مدیریت میکرد. تیموشچوک به دلیل نگرش حرفهای خود مورد علاقه اکثر مربیانش از جمله اولگ بلوخین و دیک ادووکات قرار داشت.
تیموشچوک سابقه کاپیتانی و حضور در تیمهای ملی پایه اوکراین را در کارنامه خود داشت. او در سال 2000 و دیدار برابر بلغارستان، نخستین بازی ملیاش را تجربه کرد. نخستین تورنمنت ملی این بازیکن، نخستین حضور تیم ملی اوکراین در تاریخ جامهای جهانی در سال 2006 بود. او در پنج بازی این جام بازی کرد و موفق به ثبت یک پاس گل در دیدار برابر عربستان شد. او سپس در یورو 2012 و یورو 2016 نیز حضور پیدا کرد و در مجموع این دو دوره از جام ملتهای اروپا، چهار بازی را تجربه کرد. دیدار برابر لهستان در یورو 2016، آخرین بازی ملی تیموشچوک بود. 144 بازی ملی، چهار گل و چهار پاس گل، آمار نهایی این بازیکن در رده ملی بود. او پس از پایان فوتبالش به مربیگری روی آورد و کارش در این حرفه را با حضور در کادر فنی باشگاه زنیت سن پترزبورگ آغاز کرد. آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین و پایبندی تیموشچوک به قراردادش با باشگاه روسی، حواشی زیادی را برای او ایجاد کرد.

از سری خاطرات فوتبالی
محمد سلیم، نخستین بازیکن هندی فوتبال اروپا و جادوگر پابرهنه سلتیک
روی کاستا؛ اسطوره بنفیکا و مایستروی پرتغالی فیورنتینا و میلان
پائولو سرجیو سیلوستره؛ گلزن برزیلی لورکوزن، رم و بایرن مونیخ